ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτή η Φαρμακοποιός ήρθε στον Βόλο για ν αλλάξει τα δεδομένα!

Αυτή η Φαρμακοποιός ήρθε στον Βόλο για ν αλλάξει τα δεδομένα!

Δώρα Μιχαήλ

Είναι η Dr.Σοφία Παπαδημητρίου, είναι νεαρή Φαρμακοποιός με σημαντικές σπουδές και γνώσεις, μα κυρίως ένας καλός άνθρωπος, που έχει γνώση της ευθύνης της, αγαπά αυτό που κάνει και είναι πάντα δίπλα στους κατοίκους της Ανακασιάς, όπου βρίσκεται το Φαρμακείο της!

Ακούσαμε να μιλάνε γι αυτή με τα πιο θερμά λόγια. Να μας λένε: “Ευτυχώς που ήρθε η Σοφία και τα παιδιά μας παίρνουν κανονικά τα φάρμακα. Έχει τον τρόπο τους μαζί τους!”, επίσης μεταξύ άλλων ακούσαμε: “Άνοιξε το Φαρμακείο αργά το βράδυ, όταν κάτι χρειαστήκαμε, με το που την πήραμε τηλέφωνο. Τα εξηγεί τόσο καλά. Έχει τόσο υπομονή. Μιλούσε μια μέρα με τον γιατρό μου μία ώρα. Κανείς δε το έκανε ξανά αυτό”.

Θα μπορούσε να ζει, να εργάζεται και να διδάσκει στο Λονδίνο! Με πολύ καλύτερες ευκαιρίες εξέλιξης στη καριέρα της και φυσικά πολύ καλύτερες αποδοχές, όμως όπως την ακούσαμε να λέει: “Εμείς εδώ ζήσαμε, εδώ μεγαλώσαμε. Από τον Βολιώτη επαγγελματία ντυθήκαμε και φάγαμε. Στον τόπο μας θέλαμε να γυρίσουμε.Θέλαμε να δώσουμε πίσω στους δικούς μας ανθρώπους όλη μας τη γνώση και την εμπειρία.”

Σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τους επαγγελματίες-εμπόρους Φαρμακοποιούς! Η δουλειά της δεν αρχίζει και δε τελειώνει στο να σας δίνει ένα κουτί ντεπόν! Πριν γίνει Φαρμακοποιός, σπούδασε στο Χημικό. Λατρεύει να βρίσκεται στο εργαστήριο της και να φτιάχνει φάρμακα εξατομικευμένα, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το ιστορικό και άλλους πολλούς παράγοντες!

Θεωρώ πως επέστρεψε στο Βόλο και θα βάλει το λιθαράκι της για ν αλλάξουν τα δεδομένα, σε μια περίοδο που το επάγγελμα του Φαρμακοποιού δοκιμάζεται έντονα και θα δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο!

Ήρθε η ώρα ν αλλάξει η αντίληψη του κόσμου για τον Φαρμακοποιό, αλλά και η ίδια η αντίληψη που πολλοί Φαρμακοποιοί έχουν για τον εαυτό τους! Ήρθε η ώρα να γίνουν και πάλι Φαρμακο-ΠΟΙΟΙ!

Πριν σας παραθέσω το βιογραφικό της, θέλω να σας πω περισσότερα πράγματα για τις ανάγκες που καλύπτει το Φαρμακείο της. Επικοινωνήσαμε μαζί της και μεταξύ άλλων μας ανέφερε τα εξής:

Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός πολύ-λειτουργικού χώρου προσφοράς υπηρεσιών και κυρίως γνώσης, που αποκτήθηκε από πολυετή εκπαίδευση στα πιο αξιόλογα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Χορηγούμε τα απαραίτητα θεραπευτικά σκευάσματα, καθώς και συμβουλές βελτίωσης του επιπέδου της υγείας. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό και με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρωτόκολλα, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η πορεία των ασθενών (follow up).

Μετά από πολύχρονη εμπειρία σε σημαντικές φαρμακευτικές Παν/μιακές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο Εργαστήριο εντός του φαρμακείου, όπου το ενδιαφέρον μας κινείται τόσο στη δημιουργία γαληνικών, ομοιοπαθητικών σκευασμάτων και εξατομικευμένων θεραπειών (personalized therapeutic approach) με βάση την ανώτατου επιπέδου γνώση μας της φαρμακευτικής τεχνολογίας. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να προτείνουμε στους πελάτες μας φυσικές διατροφικές και καλλυντικές επιλογές χωρίς ισχυρή ή και καθόλου ύπαρξη χημικών παραγόντων.

Ένα μικρό βιογραφικό:

Η Dr Σοφία Α. Παπαδημητρίου κατέχει δύο πτυχία Χημείας (2004) και Φαρμακευτικής (2011) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές καθώς και τη Διδακτορική της Διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο με ‘Αριστα’ στις καινοτόμες μορφές χορήγησης φαρμάκων με έμφαση στην παρασκευαστική φαρμακευτική νανοτεχνολογία. Το 2012 αποδέχθηκε θέση ερευνήτριας στο Queen Mary University of London ως υπότροφος του EPSRC (Engineering and Physical Science Research Council). Το 2013 βραβεύτηκε ως Marie Curie υπότροφος από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδότησε την ερευνητική της πρόταση με θέμα τη δημιουργία ‘εξυπνων’ νανο-υλικών ανταποκρινομένων σε εξωτερικά ερεθίσματα με στόχο τη διαδερμική χορήγηση δραστικών ουσιών.
Η Dr. Σοφία Α. Παπαδημητρίου έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στη δημιουργία καινοτόμων νανο-υλικών για την ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη απελευθέρωση φαρμάκων σε ιστούς στόχους. Έχει εργαστεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως εμπειρογνώμων κριτής. Έχει παρουσιάσει την ερευνητική της δουλειά στο Αγγλικό Κοινοβούλιο με στόχο την επένδυση της κρατικής χρηματοδότησης σε νέους επιστήμονες στον τομέα της. Συνεχίζει να έχει ενεργή παρουσία σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με πάνω από 15 συμμετοχές και παρουσιάσεις. Παραμένει εμπειρογνωμόνων κριτής για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για πάνω από δέκα έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διατελεί εξωτερικός συνεργάτης για το Ινστιτούτο Prolepsis (Institute of Preventive Medicine Environmental and Occupational Health). Η ερευνητική της δραστηριότητα συνεχίζεται με 20 δημοσιεύσεις μέχρι σήμερα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εκατοντάδες ετεροαναφορές.

farma5

farma4

farma3

farma2

farma

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις