ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γυναίκα με μεταμόσχευση μυελού των οστών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι με εξωσωματική

Γυναίκα με μεταμόσχευση μυελού των οστών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι με εξωσωματική

Δώρα Μιχαήλ

Για άλλη μια φορά ο ιατρός Παναγιώτης Καλιαντζής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, βοήθησε μια γυναίκα να εκπληρώσει το όνειρο της, δίνοντας ελπίδα σε πολλές ακόμη.

Συγκεκριμένα, γυναίκα από την Αρκαδία που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών έμεινε έγκυος με την πρώτη εξωσωματική με τη μεταφορά ενός μόνο εμβρύου, ακολουθώντας εξατομικευμένο πρωτόκολλο από τον ιατρό. Η κύηση για τις γυναίκες που έχουν υποστεί μεταμόσχευση μυελού των οστών χαρακτηρίζεται ως κύηση υψηλού κινδύνου (high risk pregnancy) και χρήζει εξαιρετικής προσοχής.
O Δρ Καλιαντζής κατέρριψε του κινδύνους και τις δυσκολίες και με την κατάλληλη μαιευτική παρακολούθηση, σε συνεργασία με αιματολόγο και ενδοκρινολόγο, κατάφερε να οδηγήσει την εν λόγω γυναίκα στη γέννηση ενός υγιέστατου μωρού 3000gr, κατά τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ιδιαίτερα σπάνιο σε παγκόσμια κλίμακα και θεωρείται πραγματικό επίτευγμα στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και της μαιευτικής. Αναμφισβήτητα, η είδηση αυτή προκαλεί σε όλους συγκίνηση και δίνει ελπίδα σε πολλά ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ιστορικό σοβαρού νοσήματος.

Ο ιατρός Παναγιώτης Καλιαντζής, έχοντας πολυετή εμπειρία τόσο σε πολύπλοκα μαιευτικά περιστατικά όσο και σε κυήσεις υψηλού κινδύνου, αναγνωρίζει ότι τα αίτια της υπογονιμότητας είναι ποικίλα κι έτσι αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι με απόλυτη αφοσίωση και σεβασμό. Στόχος του ιατρού και της ομάδας του είναι η υψηλού επίπεδου επιστημονική προσέγγιση κάθε περίπτωσης, ώστε να επιτύχουν την απόκτηση ενός υγιούς παιδιού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Δρ Καλιαντζής, αφουγκράζεται το άγχος και τη συναισθηματική φόρτιση που νιώθουν τα ζευγάρια και δουλεύει με πάθος και αφοσίωση για να πετύχει το σκοπό του.

Το πλούσιο βιογραφικό του εξειδικευμένου γυναικολόγου – μαιευτήρα περιλαμβάνει τη μετεκπαίδευσή του στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο LIVERPOOL WOMENS HOSPITAL, καθώς επίσης και την Ενδοσκοπική Χειρουργική στο ROYAL FREE HOSPITAL του Λονδίνου.

Οι γνώσεις και η μακρόχρονη εμπειρία του τον καθιστούν μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη φροντίδα, γεμάτη σεβασμό σε κάθε γυναίκα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες του ιατρού επισκεφθείτε το https://www.fertilitycare.gr/ ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 7717726.

Παναγιώτης Καλιαντζής
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις