ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχέδια για επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και μείωση στα φοιτητικά ενοίκια

Σχέδια για επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και μείωση στα φοιτητικά ενοίκια

Newsroom

Η ύφεση θα είναι κοντά στο 5-10% ανάλογα με τη διάρκεια της κρίσης σε ΕΕ και Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

Για ύφεση παρόμοια με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, μεταξύ 5%-10% για το 2020, κάνει λόγο πλέον και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «ξέρουμε την ένταση αλλά όχι την έκταση» της κρίσης και πως «εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ύφεση 5%-10% και όλες οι χώρες θα είναι περίπου μέσα σε αυτό το εύρος» ενώ «κάθε μήνα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα κοστίζει το 2,5% του ΑΕΠ».

Άμεσα απέναντι σε αυτό η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα ρευστότητας, ενώ σχεδιάζει και άλλα για μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Σε ερώτημα αν θα δοθεί επίδομα επιβράβευσης και στους αστυνομικούς ή και αν θα υπάρχει πρόβλεψη για τους φοιτητές που πληρώνουν στο ακέραιο το ενοίκιο ενώ οι σχολές έχουν κλείσει, απάντησε ότι και τα δύο αυτά θέματα «αξιολογούνται και στην ώρα τους θα ανακοινωθούν».

«Πιθανόν το 1 δις ευρώ να επαναληφθεί το μήνα Μάιο» προανήγγειλε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τονίζοντας πως ήδη έσπευσαν να αξιοποιήσουν πρώτες το μέτρο περίπου 70.000 επιχειρήσεις.

Στα άμεσα μέτρα που ανέφερε ήταν το ειδικό πρόγραμμα για το υπουργείο Πολιτισμού μέσα από τα 10 εκατ που έχουν ήδη δοθεί αλλά και ειδικές δράσεις για τους «αόρατους» εργαζόμενους που δεν τους «βλέπει» στο σύστημα προστασίας των ΚΑΔ και της ΕΡΓΑΝΗ. «Υπάρχει μία κατηγορία συμπατριωτών που αμείβεται με άλλους όρους όχι με όρους μισθωτού. Υπάρχουν πάρα πολλοί αόρατοι εργαζόμενοι, είπε και αυτό χρειάζεται μία εξειδικευμένη προσέγγιση «και αυτή κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας».

Και για τον Τουρισμό ανέφερε πως «επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και μέσα στο μήνα Απρίλιο θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις. Επιπλέον βοήθεια θα υπάρχει και στην ακτοπλοΐα και στην αερολοϊα και στον πρωτογενής τομέα, στους κλάδους που πλήττονται».

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις