ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χρειαζόταν… απαγωγή για να προσέξουν κάποιοι τα Πλαστικά Κρήτης

Χρειαζόταν… απαγωγή για να προσέξουν κάποιοι τα Πλαστικά Κρήτης

Δώρα Μιχαήλ

Τρία στα τρία για τη μετοχή των Πλαστικών Κρήτης! Με το που επανήλθε στο ταμπλό του Χ.Α. μετά από 6μηνη αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω της υπόθεσης της απαγωγής του διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Λεμπιδάκη, η μετοχή… καλπάζει!
Τρίτη διαδοχική έντονα ανοδική συνεδρίαση χθες, με νέα υψηλά 17 ετών, ενώ «τσιμπάνε» και οι όγκοι! Την περασμένη Τρίτη επανήλθε στο ταμπλό και έκλεισε με άνοδο 7,13%, την Τετάρτη συνέχισε με νέο ράλι +5,78%, ενώ χθες Πέμπτη έκλεισε με άνοδο 9,27% στα 6,60 ευρώ που είναι νέα υψηλά 17 ετών!
Η κεφαλαιοποίηση της επιχείρησης διαμορφώνεται στα 271 εκατ. ευρώ.
Η Πλαστικά Κρήτης είναι μια εταιρεία με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες, εργοστάσια στο εξωτερικό και παγκόσμιες πωλήσεις. Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα.
Η χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου είναι εξαιρετική, καθώς στη χρήση 2016 ο κύκλος εργασιών του διαμορφώθηκε στα 274,643 εκατ. ευρώ, με αύξηση 6,79% έναντι του 2015 ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 26,2 εκατ. ευρώ από 16,4 εκατ. ευρώ.
Στο 6μηνο του 2017 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 145,7 εκατ. ευρώ από 134,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 12,6 εκατ. ευρώ από 13 εκατ. ευρώ, καθώς υπήρξε επιβάρυνση 2,07 εκατ. ευρώ λόγω συναλλαγματικών διαφορών.
Φαίνεται, και είναι λυπηρό αυτό, έπρεπε να υπάρξει απαγωγή για να προσέξουν κάποιοι επενδυτές το… διαμάντι που λέγεται Πλαστικά Κρήτης
Αντιθέτως, κανείς αναλυτής δεν έχει κάνει τόσα χρόνια μια ανάλυση, μια έκθεση για αυτή την εταιρεία. Δυστυχώς και οι εγχώριοι αναλυτές… μαϊμουδίζουν τις αναλύσεις των ξένων, που ασφαλώς εστιάζονται πρωτίστως στον FTSE 25.
Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης έκανε την εισαγωγή της στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. στις 13 Μαΐου του ’99, αντλώντας περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις