ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κ.Τσοπουρίδου: Έχω περίσσια όρεξη ν ασχοληθώ με τα προβλήματα των συμπολιτών μου!

Κ.Τσοπουρίδου: Έχω περίσσια όρεξη ν ασχοληθώ με τα προβλήματα των συμπολιτών μου!

Newsroom

Στο πλευρό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας , Κώστα Αγοραστού, επέλεξε να σταθεί η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Τσοπουρίδου, που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την υποψηφιότητά της για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η κυρία Τσοπουρίδου, έχει μια μακρά πορεία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωρίζει τα προβλήματά της Μαγνησίας και φαίνεται πως έχει την όρεξη και το μεράκι, να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών της δίνοντας λύσεις σε αυτά. Είναι κάτι άλλωστε, που γνωρίζει αφού το κάνει χρόνια, ακόμα και μέσα από την εθελοντική δράση που αναπτύσσει κατά καιρούς. Μια νέα γυναίκα, μια συνειδητοποιημένη εκπαιδευτικός, μια μητέρα, μια συντοπίτισσα που ξεχωρίζει για την σοβαρότητά της, για την απλότητά της, την μαχητικότητα της, μα πάνω απ όλα μια συνειδητοποιημένη πολιτική οντότητα, με μεστό πολιτικό λόγο και ήθος.

Η Κ.Τσοπουρίδου μίλησε στο Volonakinews.gr για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί μέσα από το ψηφοδέλτιο του Κ.Αγοραστού, για όλα όσα τις δίδαξε η πορεία της στα Δημοτικά Συμβούλια και φυσικά την ρωτήσαμε και μας απάντησε, γιατί να την ψηφίσουμε….

Εμάς μας έπεισε!

Από Δημοτική Σύμβουλος με μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, πως πήρατε την απόφαση αυτή;

Ξεκίνησα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επειδή ως άπειρη στην αρχή στα κοινά, ήθελα να βρίσκομαι και να προσφέρω πράγματα στην γειτονιά μου και στον παλαιότερο δήμο Ν. Ιωνίας. Ο κάθε άνθρωπος όμως στη ζωή του θέτει στόχους που προσπαθεί να τους υλοποιήσει ανεβαίνοντας ένα ένα τα σκαλοπάτια του. Κάπως έτσι, λοιπόν, πήρα αυτή μου την απόφαση! Είπα να δοκιμάσω να ανέβω στο επόμενο σκαλοπάτι μου και να προσπαθήσω να πετύχω ένα ακόμα στόχο μου, που είναι να προσφέρω το καλύτερο δυνατό από πλευράς μου στην περιφέρεια και στο νομό Μαγνησίας!

Να φανταστώ ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας το πρόσωπο και το έργο του Κώστα Αγοραστού; Τι είδατε σε αυτόν και τι στη νομό μας που σας έπεισε…

Στη Μαγνησία μεγάλωσα, εδώ δουλεύω, εδώ έστησα τη ζωή μου! Μου αρέσει να ενδιαφέρομαι ενεργά για τον τόπο μου και να προσφέρω. Ο Κώστας Αγοραστός είναι «ο Περιφερειάρχης των έργων». Είναι ο άνθρωπος που είδα να βοηθά να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στη Μαγνησία. Με ικανοποιεί για παράδειγμα που βλέπω κάθε χειμώνα σε μια κακοκαιρία ο δρόμος του Πηλίου να είναι ανοιχτός και η κυκλοφορία να γίνεται χωρίς προβλήματα. Δεν κόβεται έτσι η ανάπτυξη του τουρισμού μας στο χιονοδρομικό κέντρο και τα παραδοσιακά χωριά μας.

Θεωρείτε πως η εμπειρία σας στα Δημοτικά Συμβούλια, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να είστε μια παραγωγική Περιφερειακή Σύμβουλος; Τι μάθατε τόσα χρόνια από την θέση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Σίγουρα οποιαδήποτε τέτοιου είδους εμπειρία αποτελεί τον προθάλαμο για να γνωρίσεις καλύτερα τον τρόπο που θα προσφέρεις τη βοήθειά σου στους συμπολίτες σου πρωτίστως! Μέσω της θέσης μου στο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησα να έχω καθαρή σκέψη, να επιλέγω και να στηρίζω πάντα τα έργα αυτά που ένιωθα ότι θα συνέβαλλαν στη βελτίωση της πόλης μου και θα την αναδείκνυαν ακόμα περισσότερο!

Ο ανταγωνισμός ως προς τα πρόσωπα, αλλά και το γεγονός πως ξεφεύγουμε πλέον εκλογικά από τα στενά όρια του Δήμου Βόλου που είστε ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή, σας αγχώνει καθόλου;

Φυσικά και οι υποχρεώσεις σε μια τέτοια περίπτωση αυξάνονται, με συνέπεια η ευθύνη να είναι πολύ μεγαλύτερη απέναντι στους συμπολίτες μου! Ο ανταγωνισμός δε με ενοχλεί εφόσον γίνεται με θεμιτά κ υγιή μέσα. Άλλωστε κάποιες φορές μας πεισμώνει και μας κάνει καλύτερους! Ο καθένας από τους υποψηφίους κάνει το δικό του αγώνα και επιλέγει τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί να προσεγγίσει τους πολίτες του δήμου του. Έχω περίσσια όρεξη και ειλικρινείς προθέσεις να ασχοληθώ με τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συμπολιτών μου και να κάνω τον αγώνα μου ανεξαρτήτου εκλογικού αποτελέσματος θέλοντας να διατηρήσω το χαρακτήρα μου και το ήθος μου.

Κυρία Τσοπουρίδου, ας σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα….Είστε δασκάλα εδώ και δεκαετίες, σε ποιο σχολείο διδάσκετε;

Διδάσκω στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου εδώ και χρόνια. Φέτος έχω την Δ΄ τάξη. Έχω βέβαια στο παρελθόν διδάξει σε αρκετά σχολεία του νομού μας.

Το να γίνεται εκπαιδευτικός ήταν μια συνειδητή επιλογή;

Ναι, ήταν μια συνειδητή επιλογή. Μου αρέσει η δουλειά μου και γι αυτό προσπαθώ να την κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρω τα καλύτερα και στα παιδιά μου. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή μαζί τους καθημερινά και να είμαστε μια οικογένεια!

Με θάρρος, όταν σας ρώτησα σε προσωπική συζήτηση, μου είπατε: «Είμαι αυστηρή δασκάλα». Τι σημαίνει αυτό και τελικά είναι μια στάση που σας δικαιώνει;

Ο όρος «αυστηρή/ος δασκάλα/ος» πιστεύω πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί από τον κόσμο. Με το να είσαι αυστηρός δε θεωρώ προσωπικά ότι πρέπει να είσαι απρόσιτος ή να καταφεύγεις σε μη παιδαγωγικές μεθόδους! Όμως μέσα στην τάξη ο δάσκαλος με τα ίδια τα παιδιά αποτελούν μια πληθώρα διαφορετικών προσωπικοτήτων και χαρακτήρων που πρέπει να συνεργαστούν και να δουλέψουν σαν μια ομάδα για να έρθει και ένα σωστό μαθησιακό αποτέλεσμα! Καλό είναι λοιπόν να θέτονται κανόνες μέσα στην τάξη που θα πρέπει να τηρούνται από όλους για να συνεργαζόμαστε όλοι μας αρμονικά. Τα όρια, πάντα με γνώμονα το μέτρο, χρειάζονται για να κατανοήσει ο καθένας μας, δάσκαλος και μαθητής, το χώρο και την ελευθερία του. Θεωρώ με βάση τα πολλά χρόνια που προσφέρω με τη δουλειά μου στην εκπαίδευση πως αυτή η στάση με δικαιώνει, κυρίως όταν βλέπω τα παιδιά μου να ανοίγουν σαν άνθρωποι τα φτερά τους και να με χαιρετούν μετά από χρόνια με αγάπη και χαμόγελο στο δρόμο!

Αλήθεια, εσείς μαθαίνετε από τους μαθητές σας και αν ναι τι;

Εννοείται και μαθαίνω! Από τον καθένα τους παίρνω και εγώ κάτι διαφορετικό! Εισπράττω αγάπη από τους μαθητές μου και θαυμάζω την αγνότητα της ψυχής και της σκέψης τους! Άλλωστε το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και τα παιδιά θα αποτελέσουν τη βάση της κοινωνίας μας.

Έχετε μια κόρη, επίσης εκπαιδευτικό. Πως σχολιάζει το γεγονός ότι η μαμά της είναι τόσο δραστήρια στα κοινά; Αναρωτιέμαι μάλιστα αν όταν ξεκινήσατε, αποτέλεσε για εσάς και ένας είδος κινήτρου…

Νομίζω πως της αρέσει αν κρίνω από το γεγονός ότι με στηρίζει σε κάθε μου βήμα! Την έχω στο πλάι μου σαν «φύλακα άγγελο» και σύμβουλό μου. Είναι και ο αυστηρότερος κριτής μου αφού οτιδήποτε δεν το θεωρεί σωστό φροντίζει να μου το αναφέρει και έτσι με βάζει στη διαδικασία να το σκεφτώ διαφορετικά! Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι το ίδιο κάνει και ο γαμπρός μου! Τους έχω και τους δύο δίπλα μου να με βοηθούν λέγοντάς μου και τα καλά και τα άσχημα για να μπορώ να διορθώνω και εγώ τον εαυτό μου! Και οι δυο τους αποτέλεσαν για εμένα κίνητρο σε όλο αυτό το εγχείρημα μου! Άλλωστε για τον καθένα μας τα παιδιά μας είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη προσπαθώντας να τους αφήσουμε κάτι όμορφο για τη συνέχεια της ζωής τους, ακόμα και αν αυτό είναι μόνο μια αξιοπρεπής παρουσία σε ένα χώρο και μια σωστή στάση ζωής. Θα προσπαθήσω λοιπόν να είμαι σωστή στη διάρκεια του αγώνα μου αυτού για να είναι και οι δυο περήφανοι για εμένα!

 Τι μπορεί να προσθέσει μια γυναίκα δραστήρια, αποτελεσματική, μια μητέρα εκπαιδευτικός με την ενεργή παρουσία της ως Περιφερειακή Σύμβουλος;

Όταν έχεις όρεξη και μεράκι να ασχοληθείς και να σκύψεις πάνω από τα προβλήματα του τόπου σου, μπορείς να συνδράμεις σε ποικίλους τομείς. Με την εκλογή μου θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να ακουστούν τα προβλήματα της Μαγνησίας στην Περιφέρεια έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου.

Ποιες είναι οι αρχές με τις οποίες ζει και ασκεί πολιτική, με την καθημερινή της παρουσία, -γιατί και αυτό είναι πολιτική- αλλά και ενεργά μέσα από τις θέσεις που εκλεχθήκατε η Κατερίνα Τσοπουρίδου;

Στην καθημερινότητά μου και όχι μόνο στην πολιτική προσπαθώ να υιοθετώ τις αρχές του πατέρα μου. Με το που ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο ενεργά με το δήμο μου έλεγε να το κάνω με ήθος και χωρίς να χάσω τον εαυτό μου. Θέλω να είμαι έμπρακτα δίπλα στους συνανθρώπους μου, στους γείτονές μου, στους φίλους μου. Ανέφερα και πιο πάνω πάντα στήριζα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω ανθρώπους και έργα που σκοπό έχουν μόνο να προάγουν τον τόπο μας!

Ας μιλήσουμε λίγο για τη Ν.Ιωνία, εκεί που μεγαλώσατε και ζείτε. Έχετε σκεφτεί ποτέ ποια είναι τα ζητήματα αυτά που θα θέλατε να προωθήσετε μέσα από την εκλογή σας στην Περιφέρεια, ειδικότερα για τον τόπο σας;

Έχω σκεφτεί φυσικά. Θέλοντας άλλωστε και μη ζώντας καθημερινά σε έναν τόπο ανακαλύπτεις και βιώνεις τις ελλείψεις του. Η Ν. Ιωνία είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητη! Η μικρασιατική προσφυγική ψυχή της Νέας Ιωνίας πάντα θα την καθιστά ξεχωριστή και οποιοδήποτε έργο προωθήσω θα το κάνω σεβόμενη τον κόσμο της!

 Θα σας ρωτήσω ξεκάθαρα. Γιατί να ψηφίσουμε την Κατερίνα Τσοπουρίδου;

Γιατί θέλω να υλοποιήσω νέες ιδέες συμβατές με τα «θέλω» των συμπολιτών μου έχοντας σκοπό να συμπορευτώ μαζί τους στον αγώνα της καθημερινότητας. Θέλω να γίνω η «φωνή» του κόσμου της Μαγνησίας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις