ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ.Αγραφιώτης: Είναι καθήκον μας να φροντίζουμε ώστε οι νέοι να μένουν στον τόπο μας!

Γ.Αγραφιώτης: Είναι καθήκον μας να φροντίζουμε ώστε οι νέοι να μένουν στον τόπο μας!

Newsroom

Ο Γιώργος Αγραφιώτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών . Είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Βόλου, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστήμιου του Birmingham από όπου και αποφοίτησε το 1999 με πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.   

Μετά την αποφοίτηση του εργάστηκε στην Οικονομική  Διεύθυνση μεγάλων εργοστασίων και επιχειρήσεων στον Βόλο ενώ παράλληλα συμμετείχε στην ανάπτυξη της οικογενειακής, εμπορικής επιχείρησης γνωστή με την επωνυμία Paprika. Σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  

Ασχολείται με τον αθλητισμό, την αυτόνομη κατάδυση και τον πολιτισμό και είναι ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά θέματα, τεχνολογίας  και οικονομίας. 

Όπως αναφέρει : “Είναι καθήκον όλων μας να φροντίζουμε ώστε οι νέοι να μένουν στον τόπο μας αλλά και να έχουν τις ευκαιρίες να  εκπληρώσουν τα όνειρα τους. Με την συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό της Νάνσυ Καπούλα “Βόλος Έξυπνη Πόλη”, θα συμβάλλω με την αγάπη μου για τον τόπο μου και τις γνώσεις μου προς αυτή την κατεύθυνση”.

Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Με τα σχέδια Καλλικράτης και Κλεισθένης συντελούνται πολλές και σημαντικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι ανά την Επικράτεια έγιναν λιγότεροι, μεγάλωσαν σε μέγεθος και αυξήθηκε η αυτονομία τους. Θα μπορούσαμε χαριτολογώντας να πούμε ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενηλικιώνεται. Πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο μας θα λύνονται πλέον σε τοπικό επίπεδο και όχι σε εθνικό. Γι αυτό τον λόγο, η εκλεγμένη δημοτική αρχή πρέπει να είναι ισχυρή και να έχει ικανά στελέχη. Οι δήμοι και μπορούν και πρέπει να γίνουν γεννήτριες της τοπικής ανάπτυξης, να είναι σε θέση να αντλούν χρηματοδότηση, να δημιουργούν νέες πηγές εσόδων και να βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές του Μαϊου;

Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω επίσης με ερώτηση. Πως να  μείνω απαθής όταν βλέπω ότι η πόλη όπου ζούμε  έχει τόσα χρόνια άλυτα θέματα;  Που είναι η πρόοδος σε πράγματα που κάνουν την ζωή μας πιο ευχάριστης;Για παράδειγμα, δείτε τις κτιριακές υποδομές της πόλης μας που έχουν εγκαταλειφθεί όταν ο κόσμος διψάει για αθλητισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες.  Ανησυχούμε εδώ και χρόνια για την ποιότητα του νερού που πίνουμε και κολυμπάμε, του αέρα που αναπνέουμε, για τα αδέσποτα και πολλά ακόμη. Αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν και ας ατενίσουμε το μέλλον.  Έτσι, με την υποψηφιότητα μου στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου δηλώνω απλά  ότι συμμετέχω ενεργά για ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί με τον συνδυασμό “Βόλος-Έξυπνη Πόλη” και με τη Νάνσυ Καπούλα;

Η κα Καπούλα αντιλαμβάνεται πλήρως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, έχει όραμα και επίγνωση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι διατελεί και Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου.  Με απλά λόγια ο συνδυασμός μας  ΒΟΛΟΣ- Έξυπνη Πόλη στοχεύει στην  αξιοποίηση  νέων εργαλείων και μεθόδων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  σε στοχευμένες  υπηρεσίες και έργα με μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Ποιές είναι οι προοπτικές που βλέπετε για τον Βόλο;

Καλή ερώτηση και ευχαριστώ που την θέσατε. Θα ξεφύγω λίγο από τα κλισέ, και δεν θα μιλήσω για την ομορφιά του τόπου μας, την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτά μας τα έδωσε απλόχερα ο θεός και οι πρόγονοι μας, δεν κοπιάσαμε εμείς να τα αποκτήσουμε, ούτε πρέπει να τα οικειοποιηθούμε.  Όσοι ζούμε σ αυτό τον ευλογημένο τόπο,  δουλειά μας είναι να κάνουμε την τοπική οικονομία να ανθήσει χωρίς να καταστρέψουμε αυτή την  ομορφιά και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε. 

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με τις τακτικές και μεθόδους που εφαρμόζονται σήμερα.  Βιώνουμε τα αποτελέσματα αναμασημένων  λύσεων που έχουν δοκιμαστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού και που είναι αμφίβολο αν ταιριάζουν στον δήμο μας.  Ναι, πράγματι δημιουργούν εντυπώσεις αλλά αποτυγχάνουν στο να έχουν μια θετική, μακρόχρονη επίδραση στις ζωές μας.

Τι αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε στους συμπολίτες μας;

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας κάθε μέρα όπως και οι επιλογές που καλούμαστε να κάνουμε  είναι πολλές. Πιστεύω ότι έχουμε πλέον  συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα το οργανώσουμε σήμερα. Γι αυτό, ο Δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους που πιστεύουν στην καινοτομία, έχουν διορατικότητά αλλά και ικανότητες.  Ο Δήμος μας χρειάζεται τον φρέσκο αέρα ανάπτυξης που φέρνει ο ΒΟΛΟΣ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ. 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις