ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ματίνα Δραγάνη: «Δεν ξέχασα ποτέ την ζωή που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου!»

Ματίνα Δραγάνη: «Δεν ξέχασα ποτέ την ζωή που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου!»

Κατερίνα Μπακρατσά

Η  αισθητικός και ιδιοκτήτρια του BMC και  BEAUTY GARDEN μιλάει στο Volonakinews.gr, για την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει στο χώρο της δερμοαισθητικής και κοσμετολογίας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της και μοιράζεται beauty tips!

Το BMC άνοιξε στο Βόλο το 2018. Σήμερα είναι πολλά παραπάνω από αυτά που είχες σκεφτεί και είχες υποσχεθεί;

Όταν επρόκειτο να ανοίξω το κέντρο αισθητικής το 2018, είχα μοιραστεί τη σκέψη μου με αρκετούς δικούς μου ανθρώπους και το μεγαλύτερο ποσοστό προσπαθούσε να με αποτρέψει με επιχειρήματα που θεωρητικά είχαν βάση: η τοποθεσία ήταν μακριά από το κέντρο του Βόλου, ήταν μια κίνηση με μεγάλο οικονομικό ρίσκο και απαιτούσε μεγάλο κεφάλαιο.

Παρόλα αυτά, ακούγοντας την διαίσθησή μου και έχοντας δίπλα μου την οικογένεια μου και κάποιους δικούς μου ανθρώπους που πίστεψαν σ’ εμένα, πήρα την απόφαση να κάνω αυτό το βήμα χωρίς να έχω μεγάλες προσδοκίες.

Αν και δεν πίστευα ποτέ, ότι θα υπάρχουν στον χώρο μου τόσες πολλές υπηρεσίες και μηχανήματα, εν έτει 2022, μπορώ να πω, ότι είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη με όλα αυτά που είμαι σε θέση να προσφέρω!


Ποιο ήταν το κίνητρο για να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση;

«Δεν ξέχασα ποτέ την ζωή που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου!»
Από τα χρόνια που σπούδαζα ακόμη, είχα ξεκινήσει να φτιάχνω ένα πλάνο με τα επαγγελματικά μου σχέδια!


Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες τα πρώτα χρόνια;

Τα δυο πρώτα χρόνια, υπήρχαν αρκετές στιγμές απογοήτευσης και σημαντικής κούρασης, καθώς δεν είχα καμία βοήθεια και είχα να αντιμετωπίσω την διστακτικότητα των ανθρώπων στο να εμπιστευτούν μια «νέα» αισθητικό… Ωστόσο, «έχουμε εκπαιδευτεί να πιστεύουμε ότι αρνητικό σημαίνει ρεαλιστικό και θετικό μη ρεαλιστικό» όπως λέει η Julia Cameron.
Εγώ, όμως, εστίασα στα θετικά, πίστεψα στον εαυτό μου και προχώρησα!


Ποια είναι η σχέση του BMC με το BEAUTY GARDEN στη Θεσσαλονίκη?

Το BMC με το BEAUTY GARDEN είναι «αδερφάκια»! Με τον Στέφανο Μεντενζή μας συνδέει μια μακρόχρονη φιλία και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, με σκοπό όλες αυτές οι παροχές να υπάρχουν και στην Θεσσαλονίκη σε έναν υπέροχο χώρο, ειδικά διακοσμημένο από τον αγαπημένο μου φίλο.


Στην καθημερινότητα σου τι πρόγραμμα ακολουθείς για το δέρμα και την υγεία σου;

Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με το δέρμα μου, ειδικά σε θέματα ακμής, έχω κάνει πολύ μεγάλη έρευνα σε ό,τι αφορά τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία μπορούν να δρουν εξατομικευμένα και προσωποποιημένα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός!

Αυτό που διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο για εμένα, είναι κάθε μέρα να διατηρώ το PH του δέρματος μου (και όχι μόνο) σε φυσιολογικά επίπεδα ! Οποιοδήποτε θέμα και αν αντιμετωπίζουμε στο δέρμα μας, η επαναφορά του PH και του μικροβιώματος μπορούν να κάνουν θαύματα! 

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι σωστή διατροφή, καθημερινή άσκηση και κατάλληλα προϊόντα ! Όπως τονίζει και ο Στέφανος Ξενάκης σε ένα από τα βιβλία του, «η ποιότητα της ζωής μου είναι η ποιότητα των συνηθειών μου». Προσωπικά, για τα δυο πρώτα προσπαθώ καθημερινά να τα εντάξω όλο και πιο πολύ, αλλά για το τρίτο ακολουθώ κάθε μέρα συγκεκριμένη ρουτίνα, όλα από την εταιρία DERMAGENETIC!

Κάθε πρωί εφαρμόζω το καθαριστικό της εταιρίας, ορό βιταμίνης C και αντιηλιακό! Κάθε βράδυ χρησιμοποιώ ξανά το καθαριστικό, ενισχυτή μικροβιώματος και ορό βιταμίνης Α ή Repair ορό καθώς το βράδυ ο οργανισμός μας εκτελεί όλες τις απαραίτητες εργασίας επανόρθωσης και ανάπλασης!
Τέλος, κάθε μήνα πραγματοποιώ συνεδρίες ολιστικού βελονισμού και κρανιοιεράς που συμβάλλουν τόσο στο δέρμα μου και την ανάπλαση των κυττάρων όσο και στην γενικότερη υγεία μου!


Στον τομέα της αισθητικής, στην αγορά του Βόλου, σε τι θεωρείς, ότι έχουμε μείνει πίσω; Ποια νοοτροπία θα ήθελες, να αλλάξει από τους υπόλοιπους αισθητικούς και δερματολόγους;

Αφότου αποφοίτησα, κάθε χρόνο παρακολουθώ συνέδρια που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής αισθητικής και απευθύνονται τόσο σε αισθητικούς όσο και σε γιατρούς! Δυστυχώς, οι «συνάδελφοι» που επανειλημμένα με έχουν κατηγορήσει, ακόμα και καταγγείλει ειδικά για το μηχάνημα του λέιζερ που διαθέτω, είναι αυτοί που όχι μόνο συνεργάζονται με την ΙΔΙΑ εταιρία μηχανημάτων, αλλά και δεν έχουν παρευρεθεί ούτε μια φορά σε όλα αυτά τα συνέδρια!

Αυτό, λοιπόν, που θα ήθελα είναι η λήξη του άκρατου ανταγωνισμού μεταξύ των επαγγελματιών και η αποδοχή του γεγονότος ότι, από το 2016, το λέιζερ αποτελεί καθαρά αισθητική πράξη. Όχι δραματολογική, όχι ιατρική!


Τι καινούργιο θα δούμε τη νέα σεζόν;

Όπως κάθε χρόνο γίνονται νέες προσθήκες, έτσι και αυτός ο χειμώνας μας θα είναι πολύ δυνατός ! Οπότε stay tuned !!!

𝑩𝒆𝒂𝒖𝒕𝒚 𝑺𝒂𝒍𝒐𝒏 & 𝑨𝒄𝒂𝒅𝒆𝒎𝒚 (@bmc_volos) •

Beauty Garden Skg (@beautygardenskg) •

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις