ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πίσω από το πιο γνωστό τσιπουράδικο της πόλης!

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πίσω από το πιο γνωστό τσιπουράδικο της πόλης!

Δώρα Μιχαήλ

Ειναι ο Γρηγόρης και ο Ανδρέας!

Είναι οι άνθρωποι πίσω από το Με ζέν!

Με ρωτάτε πολύ συχνά γι αυτούς. Ποιοί είναι, από που είναι, που ζουν, αν είναι νέοι ή μεγαλύτεροι σε ηλικία…

Ε να λοιπόν, δέστε τους!

Executive chef σε μεγάλες κουζίνες ο πρώτος και διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων ο δεύτερος, έκαναν σημαία τους την πεποίθηση ότι τα ελληνικά αποστάγματα κερδίζουν εύκολα μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, οπλίστηκαν με πολλή αποφασιστικότητα και άνοιξαν στην πόλη που χτυπά η καρδία του τσίπουρου, στο Βόλο, ένα χώρο όπου συγκεντρώθηκαν τα καλύτερα τοπικά αποστάγματα. Εκεί η τελετουργία του κλασικού τσιπουράδικου, στο φαγητό και το πιοτό έχει τον πρώτο λόγο. Ετσι προέκυψε το «Με ζεν».

Μετά τ άνοιγμα του καταστήματος στον Βόλο, ήρθε και του Μεζέν στη Λάρισα όπου έχει αγαπηθεί το ίδιο πολύ, ενώ ταυτόχρονα έχουν ήδη μεγάλες συνεργασίες με επιχειρηματίες της Αθήνας.

Το Με ζεν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

Οι μεζέδες παρελαύνουν στο τραπέζι με τη σωστή σειρά, αυτήν που η πείρα έχει δείξει ότι πρέπει να τηρηθεί ώστε το κέντρισμα της όρεξης και το παιχνίδι των γεύσεων να αποδώσει τα αναμενόμενα και να στρώσει το δρόμο για να «τρέξει» το τσίπουρο και να σου γλυκάνει την ψυχή.

Κοπανιστή Βόλου με καπνιστή φέτα και μπούκοβο. Τσιροσαλάτα πολίτικη με σκουμπρί ξυδάτο και άνηθο. Κολιός. Μαυρομάτικα σαλάτα. Παστουρμάς σολομού. Σαρδέλα τηγανητή με τομάτα σάλτσα και κουκουνάρι. Ταραμοσαλάτα. Σκουμπρί ψητό με ταντούρι. Μπακαλιάρος γύρος με κύβους τομάτας, κρεμμύδια και γιαούρτι. Ψητή καυτερή πιπεριά με παστό κολιό. Λιαστό χταπόδι μαγειρευτό με χόρτα γιαχνί. Κυδώνια αχνιστά με κρεμμύδια και μυρωδικά. Φούσκες με φρέσκο κρεμμύδι, τομάτα και μουστάρδα. Καλόγνωμες ψητές. Αρνί παστό με αυγό ποσέ και πράσινα κρεμμύδια ψητά. Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις αφού από την κουζίνα βγαίνουν εξήντα διαφορετικά πιάτα .

Στο Κατηχώρι ένα μικρό πηλιορείτικο χωρίο κοντά στην Πορταριά σε μια παλιά αγροικία ετοιμάζονται κάποια από τα γαστρονομικά όπλα του Μεζέν. Εκεί τα παλιά πέτρινα κτίσματα έχουν διαμορφωθεί για να εξυπηρετούν την απόσταξη τσίπουρου, την πειραματική καλλιέργεια μανιταριών, την ωρίμανση και το κάπνισμα των αλλαντικών, την καλλιέργεια κηπευτικών, την ανάπτυξη πειραματικών προϊόντων. Εκεί ο Ανδρέας ανακατεύει τα αρώματα του τσίπουρου για να πετύχει την τέλια συνταγή. Εκεί ο Γρηγόρης πειραματίζεται με διάφορες γεύσεις –με περηφάνια θα σου δείξει το γάρο που γίνεται από ζύμωση ψαριών. Εκεί φτιάχνεται και το «μαύρο σκόρδο» ένα προϊόν που έχει ήδη τυποποιηθεί σε σάλτσα με μέλι και έχει πάρει το δρόμο της μαζικής διάθεσης. Εκεί φτιάχνονται και ωριμάζουν διάφορα αλλαντικά. Εκεί καλλιεργούνται πειραματικά νέα είδη ντομάτας. Τη φροντίδα του κτήματος έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Γανωτής που ήταν σεφ αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με τις πειραματικές παραγωγές. Στη παραδοσιακή αγροικία στο Κατηχώρι βλέπεις τους πάντες να δουλεύουν με πάθος. Να δημιουργούν. Να βάζουν τις ιδέες τους να δουλέψουν. Και ταυτόχρονα να γεύονται τους καρπούς της προσπάθειας τους. Με περίσσευμα από κέφι και καλή διάθεση.

Έπεται συνέχεια…

Μέχρι τότε…καλά τσίπουρα!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις