ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Πέτρος Μπέλλος στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου!

Ο Πέτρος Μπέλλος στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου!

Newsroom

Την Τρίτη 02/05/2019 ο κ. Πέτρος Μπέλλος, Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” επισκέφτηκε το το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου και το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Βόλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους υπευθύνους των Κέντρων.

            Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του νέου ΕΣΠΑ
χρηματοδότησε με 432 .000,00Ε την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
για την υλοποίηση της δράσης
“ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.Δ.Η.Φ. ΑΜΕΑ ΒΟΛΟΥ”       

            Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες αποτελεί μονάδα ημερήσιας φροντίδας και παραμονής ατόμων με αναπηρίες. Εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων – προγραμμάτων στον τομέα της πρόνοιας και την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και για την επίτευξη των σκοπών του συνεργάζεται με τις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής, τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, τους φορείς και τις υπηρεσίες στήριξης ατόμων με αναπηρίες, με τις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους, με προνοιακά προγράμματα της Εκκλησίας καθώς και με τις εθελοντικές οργανώσεις.

            Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες για την εκπλήρωση των σκοπών του, προβλέπεται να παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Ασφαλή παροχή υπηρεσιών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας και θεραπευτικής γυμναστικής
  • Ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας
  • Ατομική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή)
  • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
  • Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής
  • Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων
  • Υποστήριξη της οικογένειας που φροντίζει το άτομο με αναπηρία
  • Εκπαίδευση των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρίες
  • Ενημέρωση της οικογένειας και παραπομπή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των ατόμων με αναπηρίες
  • Διασύνδεση με τις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής, τις κοινωνικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, τους φορείς και τις υπηρεσίες στήριξης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες με το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας της περιοχής και με τις εθελοντικές οργανώσεις.
  • Διασύνδεση με φορείς που υλοποιούν προγράμματα προεπαγγελματικής Κατάρτισης

            Σκοπός του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες είναι η αυτοτελής και ανεξάρτητη λειτουργία του εντός της οποίας παρέχονται υπηρεσίες υγείας και φροντίδας σε εξωτερικούς ασθενείς χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα και μεθόδους. 
Σκοπό επιπλέον αποτελεί η επαγγελματική κατάρτιση, ενημέρωση και ψυχαγωγία των ατόμων με αναπηρίες, καθώς και η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δύναται δε και να διενεργεί έρευνες σχετικές με την επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση των ΑμεΑ .

            Τα ΚΔΑΠμεΑ αποτελούν μονάδες απασχόλησης παιδιών 
και εφήβων με αναπηρία (νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία, κλπ) και στόχο έχουν τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την κοινωνική ένταξη τους και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις