Μίνα Τόλιου: Θα είμαι ακούραστος εργάτης για την πόλη!

Μίνα Τόλιου: Θα είμαι ακούραστος εργάτης για την πόλη!

Newsroom

Συνομιλήσαμε με την επιχειρηματία Μίνα Τόλιου, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Ideal Coffee, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, για την απόφαση της να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά και τον Βόλο που αυτή ονειρεύεται.

Μίνα θα σου μιλάω στον ενικό, γιατί από τον επιχειρηματικό χώρο γνωριζόμαστε χρόνια τώρα. Ξέρεις βλέποντας ότι είσαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Α.Μπέο, αρχικά σκέφτηκα, τι θέλει η Μίνα και ασχολείται; Την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου την έχει, κύρος έχει, τα μαγαζιά της τα έχει… Από την άλλη, σκέφτομαι: Αν όχι η Μίνα που έχει αποδείξει ότι μπορεί, ποιός;

Τι σε οδήγησε στο να πεις το “ναι” στον Αχιλλέα Μπέο και να είσαι σήμερα υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης μας γιατί είχα και έχω πάντα την εικόνα και τα λόγια το αγαπημένο μου πατέρα που κι αυτός ασχολούτανε με τα κοινά του χωριού μας. Είμαστε πολιτικά όντα στην οικογένειά μας. Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας ως εκ τούτου δε ζω για να ζω, θέλω να είμαι ενεργό μέλος αυτής της πόλης και όχι μόνο στον τομέα της εργατικής μου δραστηριότητας. Τον σεβασμό και την αγάπη του κόσμου την έχω και την ανταποδίδω, γιατί πιστεύω ότι η ζωή μας είναι μια αέναη ανατροφοδότηση.

Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτή η απόφαση σου μπορεί να σε επηρεάσει επαγγελματικά; Είτε επειδή θα σε πιέσει χρονικά και ίσως σου κλέψει χρόνο από τα μαγαζιά, είτε γιατί συνήθως οι επιχειρηματίες φοβούνται “μη στιγματιστούν”.

Δεν το σκέφτηκα στιγμή, ούτε φοβήθηκα κάτι. Είμαι μια πεντακάθαρη επιχειρηματίας και ο κόσμος με γνωρίζει, όπως γνωρίζει ότι δεν έχω κανένα κέρδος από την ανάμειξη με τα κοινά, καθώς δόξα τω Θεώ τα μαγαζιά μου πηγαίνουν εξαιρετικά. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που πηγάζει από την ανάγκη της προσφοράς. Είμαι πολύ δραστήριος άνθρωπος και ακόμα και τις Κυριακές ξυπνάω από τις 5 το πρωί και παρά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, είμαι βέβαιη πως θα ανταποκριθώ άριστα στις υποχρεώσεις μου ως δημοτική σύμβουλος ένα φυσικά εκλεγώ.

Όταν το ανακοίνωσες στην οικογένεια σου και βάζω μέσα και τους συνεργάτες σου γιατί ξέρω πως τα παιδιά που δουλεύουν για εσένα τα θεωρείς οικογένεια, ποιές ήταν οι αντιδράσεις; – Ο απλός κόσμος έξω, οι συνάδελφοι σου πως αντιμετωπίζουν την υποψηφιότητά σου;

Με χαρά και πολλή αγάπη. Οι συνάδελφοι μου γνωρίζουν ότι θα δώσω μάχη και θα συμβάλλω για όσα όλοι μας θέλουμε να αλλάξουν ή να γίνουν ακόμα καλύτερα. Μου έχουν εμπιστοσύνη ότι θα βοηθήσω και εγώ ως δημοτική σύμβουλος αλλά ταυτόχρονα επαγγελματίας σε σχέδια και δράσεις που θα μας πάνε όλους μπροστά. Φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς που με ξέρουν καλά, ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο αγαπώ την πόλη μου και του Βολιώτες και χαίρονται που μπήκα σε αυτή την διαδικασία, αφού αν εκλεγώ η δοτικότητα που πηγάζει από μέσα μου, τα όνειρα μου για έναν ακόμα πιο εξωστρεφή Βόλο, θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα και με την δική μου συμβολή.

Ποιός είναι ο Βόλος που εσύ ονειρεύεσαι και σε ποιούς τομείς θα ήθελες να βάλεις το λιθαράκι σου;

Σε επίπεδο κυβερνήσεων αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης ο Βόλος και η Θεσσαλία, όπως έδειξαν όσα έγιναν με τις πλημμύρες το τελευταίο διάστημα, δεν είχε αυτό που του άξιζε. Ευτυχώς όμως ο Δήμαρχος μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σηκώνοντας και ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Ονειρεύομαι τον Βόλο της εξωστρέφειας, των μεγάλων επενδύσεων, τον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Υποδομές υπάρχουν και μπορούν να γίνουν και άλλες. Θέλω αν εκλεγώ μαζί με συναδέλφους να “τρέξουμε” να φέρουμε επενδύσεις, να αναπτυχθούμε οικονομικά. Μπορούμε και είμαι βέβαιη πως και εγώ έχω να δώσω πολλά σε αυτό το κομμάτι.

Μίνα μου, έχεις κάνει προεκλογική περίοδο όπως όλοι οι υπόλοιποι; Γιατί έγω αισθάνομαι πως για εσένα δεν έχει αλλάξει κάτι. Είσαι η ίδια Μίνα, προσφέρεις σε όσους έχουν ανάγκη όπως πριν, φροντίζεις τα ζωάκια σου, πηγαίνεις στα μαγαζιά σου. Τι έχει αλλάξει όλη αυτή την περίοδο που είσαι υποψήφια;

Δεν νομίζω πως βοηθά και η εποχή. Ο κόσμος ακόμα υποφέρει απ όσα έγιναν. Είναι ασέβεια για εμένα να πηγαίνω πόρτα πόρτα να δίνω τις κάρτες μου. Προεκλογική περίοδος ίσως ήταν για εμένα όλη μου η ζωή. Ζω μέσα στην κοινωνία, δραστηριοποιούμε σε αυτή. Έχω δώσει δείγματα γραφής. Ξέρουν ποιά είμαι και τι μπορώ να κάνω. Ξέρουν ότι κρατάω τον λόγο μου, ότι σέβομαι και πάντα μα πάντα έδινα και συνέβαλλα σε προσπάθειες για το κοινό καλό. Συνεχίζω να είμαι η ίδια πειθαρχημένη Μίνα που ήμουν. Ξυπνάω το πρωί πηγαίνω στα μαγαζιά μου, μιλάω με προμηθευτές, κάνω σχέδια εξέλιξης και ανανέωσης, βάζω προτεραιότητες, παίρνω αποφάσεις και είμαι ενεργή. Τα ίδια θα ήθελα να μου δωθεί η ευκαιρία να κάνω και για την πόλη μου. Μακάρι να εκλεχθώ και θα είμαι και για αυτή ένας ακούραστος εργάτης.

Όταν τελειώσει όλο αυτό το ταξίδι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ποιό θα ήθελες να είναι το αποτύπωμα της υποψηφιότητάς σου; Τι θα ήθελες να λένε για εσένα;

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την αλήθεια μου. Θα ήθελα να θυμούνται μια Μίνα που έδωσε έναν αγώνα με σεβασμό και διακαή πόθο να προσφέρει στην πόλη της.

Γιατί να ψηφίσουμε ξανά τον Αχιλλέα Μπέο και γιατί να σταυρώσουμε την Μίνα Τόλιου;

Τον Αχιλλέα Μπέο οι πολίτες του Βόλου πρέπει να τον ψηφίσουν γιατί έχουν ήδη δει τα έργα και την ανάπτυξη που έχει φέρει στην πόλη μας. Τα έργα του είναι πολλά και φαίνονται, δεν κρύβονται. Ο κόσμος τα βλέπει, είναι μπροστά του κάθε μέρα. Σαν επαγγελματίας επίσης, δεν είχα δει ποτέ το Βόλο με τόσο μεγάλο ποσοστό χειμερινού τουρισμού. Το 40ημερο, πριν και μετά τις γιορτές η οικονομική ανάσα της πόλης είναι τεράστια για όλους τους επαγγελματίες, όλου του φάσματος, από το κέντρο μέχρι το πιο μικρό χωριουδάκι. Όσο για εμένα, υπόσχομαι, ότι την ίδια αγάπη που βάζω στην δουλειά μου, την ίδια και περισσότερη θα βάλω για τον δήμο μας και τους συμπολίτες μου.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις