ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Της ΝΔ και της Μαγνησίας το ανάγνωσμα…

Της ΝΔ και της Μαγνησίας το ανάγνωσμα…

Δώρα Μιχαήλ

Παρακολουθώ δημοσιογραφικά και ως πρώην διαπιστευμένη ρεπόρτερ του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της ΝΔ, τις εξελίξεις εν οψει εκλογών.

Πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αυτού του κόμματος, γίνονται τόσο συντονισμένες προσπάθειες εξευτελισμού της ΝΔ και των στελεχών της!

Είναι αυτό που λέμε….βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους!

Από την μία διαβάζουμε την ανακοίνωση απόσυρσης της υποψηφιότητας του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, Έλενας Αντωνοπούλου και από την άλλη δεν υπάρχει πουθενά τ όνομα του Σάκη Κοκκίνη!

Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως η Έλενα έβγαλε την ανακοίνωση αφού γνώριζε πως δεν θα είναι υποψήφια. Πολύ βολική ανάλυση και πολύ ρηχή.

Όταν είσαι ένα στέλεχος με ιστορία, που έχεις περάσει από θέσεις ευθύνης, που έχεις δώσει μάχες και ήσουν στη πρώτη γραμμή όταν η ΝΔ ήταν στα χειρότερα της και οι περισσότεροι κρύβονταν στα λαγούμια τους, όταν είσαι ένα πρόσωπο που έχεις δεχτεί προτάσεις σχεδόν απ όλους τους συνδυασμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού και έχεις αρνηθεί, για να δώσεις την μάχη για το κόμμα σου, ε τότε το κόμμα σου προφανώς και δεν σέβεται, δεν αξιολογεί και δεν εκτιμά τους αγώνες σου!

Η Έλενα δεν είναι χθεσινή και όπως κάποιοι και κάποιες ήξεραν μήνες τώρα ότι θα είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο από επίσημα χείλη, θα έπρεπε και αυτή να ξέρει ότι δεν θα είναι για να πάρει τις αποφάσεις της και όχι να την κρατάν όμηρο, τύπου ρεζέρβα, αν δεν μας κάτσει κάποιος άλλος!

Ναι, έχει δίκιο η Έλενα είναι θέμα αξιοπρέπειας!

Και σε όλη της την πορεία, πορεύτηκε αναμφισβήτητα με σημαία της την αξιοπρέπεια, το ήθος και την εντιμότητα.

Με τις ίδιες αρχές, κούνησε και το μαντήλι, αποσύρθηκε και παραμένει ωστόσο αγωνίστρια του κόμματος!

Πάμε στην περίπτωση του Σάκη Κοκκίνη!

Στις προηγούμενες εκλογές ενημερώθηκε τελευταίος για την είσοδο του στο ψηφοδέλτιο.Θυμάμαι ήμουν στην Αθήνα, στα γραφεία του κόμματος και είχα πρώτη την είδηση και την οποία την δημοσίευσα πριν καν ενημερωθεί ο ίδιος. Θα το θυμάται και αυτός, που με πήρε απορημένος τηλέφωνο για το πως το ήξερα….

Ο Σάκης μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και μη έχοντας έτοιμο κανέναν μηχανισμό, αφού απείχε από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση!!!!

Παραλίγο Βουλευτής λοιπόν, αν η ΝΔ βρισκόταν στα ιστορικά ποσοστά που βρίσκεται σήμερα!

Ήταν ρίσκο από την πλευρά του Σάκη να πει το “ναι” τότε, αφού είχε μπροστά του μόνο λίγες μέρες, ωστόσο θέλοντας να τιμήσει τον κόμμα και να δώσει την μάχη δέχτηκε!

Και αναρωτιέμαι, πως ακριβώς τιμά σήμερα η ΝΔ αυτό το στέλεχος της που όχι απλά έδωσε μια μάχη τη τελευταία στιγμή, αλλά απέδειξε πόσο δυνατός παίχτης είναι, πόση δύναμη έχει και κυρίως ότι καταφέρνει πάντα το πρόσωπο του να συσπειρώνει ψηφοφόρους τόσο από άλλους κομματικούς χώρους, όσο και δυσαρεστημένους ΝΔ που την είχαν κάνει με ελαφρά….

Ποιός νοήμων άνθρωπος βγάζει έξω έναν τόσο δυνατό παίχτη;

Μάλλον οι αποφάσεις δεν παίρνονται με λογική και με σκοπό το κέρδος του κόμματος και την άνοδο των ποσοστών του. Επιβεβαιώνεται η Έλενα Αντωνοπούλου για τα…παρασκηνιακά παιχνίδια και τις μεθοδεύσεις!

Όχι, είναι βέβαιο δεν έμεινε απ έξω από νοήμων άνθρωπο, άλλα μάλλον από κάποιον ανασφαλή άνθρωπο, ξέρετε από αυτούς που δεν κοιτούν πως θα βάλουν την μπάλα στο καλάθι, αποδεχόμενοι ότι είναι ανίκανοι να το πράξουν, οπότε ο μόνος τρόπος είναι να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τους καλύτερους παίκτες!

Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ένα ακόμα γυναικείο πρόσωπο να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο. Έγινε πρόταση στην κ.Λαϊτσου με τους απλούς ψηφοφόρους της ΝΔ, οργισμένοι να σχολιάζουν: Δεν έχουμε δικά μας στελέχη και ψάχνουμε να βρούμε από την αριστερά;

Η ΝΔ μάλιστα παρακάλεσε την κ.Λαϊτσου, που προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά εδώ μιλάμε πολιτικά και αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι ότι όλο αυτό, σε συνδυασμό με την άκαρπη επίσης προσπάθεια να πείσουν αμέσως μετά την κ.Ντάκη από την Σκόπελο, μοιάζει τουλάχιστον τραγελαφικό!

Ταυτόχρονα παίζει και τ όνομα της Έλενας Ράπτη από τον Αλμυρό, μιας νέας γυναίκας, που πολιτικά πάντα μιλώντας έχει όλο το πακέτο και στο πρόσωπο της συναντώνται όλα τα κριτήρια με τα οποία ευαγγελιζόταν ο κ.Μητσοτάκης ότι θα κάνει τις επιλογές του!

Η Έλενα μάλιστα είναι και στο Μητρώο Στελεχών, τ οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς γι αυτό τον λόγο, για ν αποτελέσει την δεξαμενή μέσα από την οποία θα επιλέγονται κορυφαία και ικανά στελέχη ώστε να δώσουν τους αγώνες τους για τη παράταξη μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η Μητσοτάκης το δημιούργησε στ όνομα της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, στο πλαίσιο της ανανέωσης και της αλλαγής σελίδας και ο ίδιος με τις πράξεις του ή αφήνοντας άλλους να επιλέγουν γι αυτόν, το αυτοκατήργησε, αφού δεν τιμά τον μητρώο όπως είναι φανερό, τον λόγο για τον οποίον δημιουργήθηκε.

Μα έχουν έτοιμη τη γυναίκα υποψήφια, τι ψάχνουν;

Κάποια με λιγότερα προσόντα μήπως;

Μήπως και εδώ οι νοήμονες κοιμούνται και οι ανασφαλείς χορεύουν στις πλάτες τους;

Κανιβαλισμός στο μεγαλείο του. Κανιβαλισμός που η ΝΔ θα πληρώσει!

Αλήθεια, για να περάσω σε κάτι άλλο, πόσο άδικο είναι κάποιοι να έχουν πάρει το “οκ” επίσημα εδώ και μήνες, προετοιμάζοντας τον προεκλογικό τους αγώνα και κάποιους άλλους να τους ρίχνουν σα πρόσφατα στη σφαγή, ενημερώνοντας τους τελευταία στιγμή που δεν προλαβαίνουν καλά καλά κάρτες και φυλλάδια να βγάλουν;

Πόσο άδικο είναι, να έχεις άξια και ικανά στελέχη, που δίνουν μάχες χρόνια, που ζουν μέσα στη κοινωνία, που ξέρουν τους ανθρώπους και τα προβλήματα της Μαγνησίας, αφού τα ζουν και οι ίδιοι και να φέρνεις ξαφνικά να πολιτευτούν στο νομό ανθρώπους που ουδεμία ουσιαστική σχέση είχαν και έχουν με την πόλη;

Παράδειγμα από το ΠΑΣΟΚ και την είσοδο του Κ.Καρτάλη στην Βουλή, ως Βουλευτή Μαγνησίας πήραν;

Να τους θυμίσουμε μήπως τ αποτελέσματα;

Δηλαδή τι μας λέει ο κ.Μητσοτάκης; Ότι οι συγγενικές μας σχέσεις ή η πορεία των γονιών μας και των ξαδέλφων και των θείων μας, παίζουν σπουδαιότερο ρόλο στις επιλογές του, απ ότι η προσωπικότητά μας, το βιογραφικό μας και οι ικανότητες μας;

Πως στο καλό δηλαδή γίνονται οι επιλογές;

Δεν τους έφτασε η παταγώδης αποτυχία της κ.Καπούλα; Θέλουν να “φορτώσουν” και με άλλα την Μαγνησία;

Και επιτέλους δηλαδή, κάτι πρέπει ν αλλάξει!

Δεν μπορεί ένας Γραμματέας ενός κόμματος, ένας διευθυντής ενός γραφείου και δυο τρεις άνθρωποι γύρω από έναν Πρόεδρο, που ουδεμία επαφή έχουν με τις τοπικές κοινωνίες, να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!

Τι ξέρουν δηλαδή αυτοί για το τι θέλει ο Βολιώτης, για το ποιός Βολιώτης αξίζει ουσιαστικά;

Δεν ξέρουν! Αποδείχθηκε περίτρανα στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου!

Πρέπει και οι τοπικές κοινωνίες με κάποιον τρόπο να έχουν λόγο στις διαδικασίες επιλογής προσώπων.

Ή όχι;

Τα λάθη είναι τραγικά. Είναι πρωτόγνωρα.

Αυτό το χάος, δεν επικρατεί σε κανένα άλλο κόμμα πουθενά στην Ελλάδα!

Και αυτό το χάος, πολύ φοβάμαι ότι θα πληρωθεί στη κάλπη!

Τα λέμε στις 8 Ιουλίου!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις