ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πόσα ξενοδοχεία πια μπορεί να χωρέσει ο Βόλος ή καλύτερα να αντέξει η πόλη;

Πόσα ξενοδοχεία πια μπορεί να χωρέσει ο Βόλος ή καλύτερα να αντέξει η πόλη;

Newsroom

Mε μεγάλη χαρά και με αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας, παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού και ειδικότερα των καταλυμάτων.

Μετρώ νέα ξενοδοχεία, σουίτες και έναν πολυάριθμο αριθμό airbnb.

Και όλα αυτά είναι θετικά. Και τα θέλουμε και ελπίζουμε να γίνουν και άλλα πολλά. Αναβαθμίζουν τον Βόλο και δίνουν θέσεις εργασίας τόσο σημαντικές για τον δικό μας νομό, που στα μέσα της κρίσης έφτασε να είναι στις πρώτες θέσεις ανεργίας.

Όμως θυμάμαι ότι χρόνια, ειδικά σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, καταγράφαμε γρκίνιες και δυσαρέσκεια από τους ιδιοκτήτες. Θυμάμαι πως έλεγαν ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, γιατί υπάρχουν πολλές “νεκρές” εποχές που τα καταλύματα μένουν σχεδόν άδεια και σε αρκετές περιπτώσεις άδεια.

Τι άλλαξε από τότε;

Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, για να φέρουμε περισσότερο κόσμο ή δημιουργήσαμε τις κατάλληλες υποδομές που θα κρατήσουν τον κόσμο περισσότερες μέρες στο κέντρο της πόλης;

Η αλήθεια είναι πως ναι, έγιναν πράγματα. Έχουμε να περιμένουμε από το Μουσείο της Αργούς, αλλά και από το Δημοτικό Θέατρο “Βαγγέλης Παπαθανασίου” που πρόσφατα παραδόθηκε και μας χάρισε και πολύ μεγάλες στιγμές.

Η αλήθεια είναι πως ναι, ο Βόλος αποτελεί τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό. Δεν βρίσκεις δωμάτιο με τίποτα. Κρατάνε όμως λίγο οι γιορτές.

Αναρωτιέμαι, έχοντας πληροφορίες που δεν μπορώ να αναφέρω δημόσια, για πολλές περιπτώσεις καταλυμάτων, αν ο κόσμος που μας έρχεται, μας φτάνει για να γεμίσουμε πρωτίστως όλα τα ξενοδοχεία, έστω στο βαθμό της βιωσιμότητας και αμέσως μετά τα airbnb.

Nομίζως πως οι προσπάθειες και οι επενδύσεις από εδώ και πέρα πρέπει να στραφούν τουριστικά σε άλλα κομμάτια.

Νομίζω πως με τα ξενοδοχεία μας και γενικότερα τα καταλύματα μας, είμαστε εντάξει.

Νομίζω ήρθε η ώρα η ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλει μπροστά επιχειρηματικές επενδύσεις, που θα αυξήσουν τις ροές στην πόλη μας, θα επιμηκύνουν τις μέρες διαμονή και θα αποτελούμε πόλο έλξης ανεξάρτητα από την χρονική περίοδο, σε τέτοιο βαθμό που θα χρειαζόμαστε περισσότερα καταλύματα!

Αυτό που όμως πρέπει να γίνει χθες, είναι να στηριχθούν με όποιον τρόπο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που επένδυσαν σημαντικά ποσά για να είναι σήμερα ο Βόλος, ένα μέρος με πολλά και σημαντικά καταλύματα.

Οι άνθρωποι αυτοί, που μπήκαν μπροστά, επένδυσαν και δίνουν δεκάδες σημαντικές θέσεις εργασίας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις