ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΛΕΟΣ πότε τα e-shop δεν θα “κερδίσουν” στη μάχη με τα φυσικά καταστήματα!

ΕΛΕΟΣ πότε τα e-shop δεν θα “κερδίσουν” στη μάχη με τα φυσικά καταστήματα!

Δώρα Μιχαήλ

Αδιανόητο και χαζό. Εκνευριστικό δε, όταν το ακούς από εμπόρους.

Όταν ακούς επαγγελματίες (απορώ πως υπάρχουν) να λένε πως τέλειωσαν τα φυσικά καταστήματα και πως θα επιβιώσουν μόνο όσοι έχουν e-shop!

Όταν ακούω επαγγελματίες ειδικά και….δημοσιογράφους (ειδικευτείτε κάπου και μάθετε να γράφετε γι αυτό, δεν χρειάζεται όλοι να γράφουμε για όλα, γινόμαστε γελοίοι ), να λένε πως δεν έχουν μέλλον τα φυσικά καταστήματα και σε λίγα χρόνια θα ψωνίζουμε μόνο διαδικτυακά!

Ναι, ναι έχεις δίκιο…εσύ ο εμποράκος και εσύ ο Δημοσιογραφίσκος ξέρετε περισσότερα από την Amazon που παρά την τεράστια, σχεδόν αδιανόητη και ανείπωτη επιτυχία της, ανοίγει αυτό το διάστημα το ένα φυσικό κατάστημα μετά το άλλο….

Και άντε να αφήσω στην άκρη τους Δημοσιογράφους που θέλουν να διατυπώνουν γνώμη για επιχειρήσεις, όταν δεν έχουν περάσει ούτε μια φορά το κατώφλι του Υπουργείου Οικονομικών, όταν δεν ξέρουν το “από μέσα” μιας επιχείρησης, αλλά εσένα έμπορα μου δεν μπορώ να σε αφήσω, γιατί βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου!

Δηλαδή τι λες στο κόσμο σου; Στους εν δυνάμει πελάτες σου;

Μην έρχεστε να ψωνίσετε; Γιατί βγαίνετε στην αγορά, όλοι ηλεκτρονικά ψωνίζουν;;;;

Αυτό τους λες; Τους παρακινείς να μη σου κάνουν τζίρους; Πραγματικά χωρά βαθιά ανάλυση!

Φυσικά και αυξήθηκε πολύ τον τελευταίο χρόνο ο συνολικός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα γινόταν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, απλά ο κορωνοϊός επίσπευσε τα πράγματα!

Επίσης και δεν θα το αναλύσω, πίστεψε με η επιτυχία ενός e-shop κρίνεται από την ύπαρξη ενός φυσικού καταστήματος. Για την επιτυχία, πρόκειται για 2 κανάλια που επιβάλλεται να συνυπάρχουν!

Ποτέ μα ποτέ ένα e-shop δεν θα μπορέσει ν αντικαταστήσει το φυσικό κατάστημα και αυτό διότι το δεύτερο χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης από τις οποίες πάντα θα είμαστε εξαρτημένοι!

Το φυσικό κατάστημα ικανοποιεί ανάγκες, όπως την βόλτα με την οικογένεια στην Ερμού ή ακόμα και την ανάγκη ψυχαγωγία, που το e-shop δεν θα στο χαρίσει ποτέ!

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα ρούχα και αν αγοράσεις ηλεκτρονικά, πάντα θα έχεις την ανάγκη ν αγγίξεις αυτό που θα φορέσεις, να κοιτάξεις τον εαυτό σου στο καθρέφτη με αυτό, να κουσκουσάρεις με την φίλη σου και να δεις το χαμόγελο της πωλήτριας που τόσο εμπιστεύεσαι στο τι σου πηγαίνει και στο τι όχι!!!

Μπορώ να πω πολλά και πολύ πιο σημαντικά από τα απλά πραγματάκια που ανέφερα, όμως ο στόχος δεν είναι τόσο να σου εξηγήσω, όσο το να σου πω: Σταμάτα με τις δηλώσεις σου να σαμποτάρεις το φυσικό εμπόριο, από τ οποίο ζεις εσύ και η οικογένεια σου!

Ναι! Ναι, όλοι πρέπει να μπουν στον ψηφιακό κόσμο! Ναι και τα social και τα e-shop χρειάζονται. Κανένα από μόνο του, αλλά ΟΛΑ ΜΑΖΙ γιατί το καθένα σου χαρίζει διαφορετικά κέρδη από διαφορετικά κοινά!

Τέλος, ένα e-shop δεν μπορεί να θεωρείται πανάκεια. Ένα e-shop για να δουλέψει χρειάζεται από πίσω ολόκληρη στρατηγική, γιατί εκεί δεν έχεις ν ανταγωνιστής των έμπορο του τάδε ή του τάδε δρόμου, αλλά εκατομμύρια ανταγωνιστές, σίγουρα ίδιους μ εσένα και πολύ καλύτερους!

Η πώληση ενός ρούχου από την βίτρινα σου για παράδειγμα είναι πανεύκολη υπόθεση. Περνάω απ έξω, το βλέπω, μ αρέσει, δεν έχω χρήματα. Φεύγω. ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ!

Σερφάρω στο internet βλέπω το e-shop σου, σερφάρω ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΛΠΕΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ, δεν έχω στο μυαλό μου να ψωνίσω, δεν έχω την κάρτα μου μαζί, πετάγεται μια φωτο μπροστά μου ή η διαφήμιση ενός άλλου e-shop και έτσι απλά σ έχασα….ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ!!!!

Αυτά….τα λίγα και ελπίζω να μη σε ακούσω ξανά να δολοφονείς την ίδια σου την ύπαρξη μιλώντας για “θάνατο” των φυσικών καταστημάτων!

Με αγάπη,

Δώρα.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις