ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

JUDO STRATEGY : Ιδανική για νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

JUDO STRATEGY : Ιδανική για νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κατερίνα Μπακρατσά

Αν πρόκειται να ανοίξεις μία νέα μικρομεσαία επιχείρηση τότε πρέπει να ακολουθήσεις αύτη την ανταγωνιστική στρατηγική, μετατρέποντας τη δύναμη του αντιπάλου σε δικό σου πλεονέκτημα!

Ας υποθέσουμε ότι τώρα ξεκινάς να δραστηριοποιείσαι, δεν μπορείς να βάλεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς ή τις μεγαλύτερες προσφορές, γιατί ο ανταγωνιστής μπορεί να ανταποκριθεί και το αποτέλεσμα θα είναι να ακολουθήσουν εκείνον που ήδη τον εμπιστεύονται. Τι μπορείς να κάνεις; Εστίασε σε ένα συγκεκριμένο target group.

Αν έχεις μια καφετέρια ή ένα φούρνο κοντά σε μία πιάτσα ταξί, θα πουλήσεις το προϊόν σου πιο φθηνά στους ταξιτζήδες, άλλωστε δεν θα βρεις πιο γρήγορη διαφήμιση από ένα ταξιτζή!

Αν έχεις ένα κατάστημα λιανικής δίπλα σε ένα κέντρο αισθητικής ή σε μία πολυεθνική καλλυντικών θα δώσεις προσφορές στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Αν έχεις μια επιχείρηση με ξηρούς καρπούς, διαιτητικά προϊόντα και βρίσκεσαι κοντά σε ένα γυμναστήριο, δώσε προσφορές στα μέλη του γυμναστηρίου.

Ο ανταγωνιστής δεν θα συνειδητοποιήσει από την αρχή την ενέργεια σου γι’ αυτό και δεν θα προσπαθήσει να απαντήσει αμέσως. Εσύ θα έχεις αποκτήσει ήδη πελάτες και αν οι πελάτες σου είναι ευχαριστημένοι θα το επικοινωνήσουν.

Το judo δεν απαιτεί δύναμη αλλά δεξιοτεχνία!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις