ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άγγελος Αγραφιώτης: Η 3η του Σεπτέμβρη οδηγός για τη νέα αλλαγή!

Άγγελος Αγραφιώτης: Η 3η του Σεπτέμβρη οδηγός για τη νέα αλλαγή!

Δώρα Μιχαήλ

Το τελευταίο διάστημα, με την δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής ξεκίνησε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας μας, ανασύνταξης της δημοκρατικής παράταξης, που τόσο στενά έχει συνδέσει την παρουσία της με όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις και κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, με όλες τις μεγάλες αλλαγές.

Παρά το γεγονός ότι, και η προσπάθεια αυτή έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα, το νέο αυτό εγχείρημα προχωρά με σταθερά βήματα και, μπροστάρη την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά, αρχίζει να αποκτά μία δυναμική που τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των δύσκολων αποφάσεων που κληθήκαμε να πάρουμε για την επιβίωση και ανάπτυξη του Έθνους, είχε ομολογουμένως χαθεί.

Οδηγός μας, δίχως αμφιβολία, στη νέα αυτή προσπάθεια παραμένει η Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και ο μεγάλος ηγέτης και οραματιστής, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής παράταξης, Ανδρέας Παπανδρέου.

Για πολλούς, ενδεχομένως, η 3η του Σεπτέμβρη αποτελεί την επέτειο από την ίδρυση ενός κόμματος, συνοδευόμενο από μία επαναστατική –για τα δεδομένα της εποχής- διακήρυξη.

Για όλους εμάς, τους νέους που ενταχθήκαμε στην πολιτική, αποτελεί κάτι παραπάνω. Πολλά παραπάνω, για να είμαστε ακριβείς!

Είναι οι αρχές, οι αξίες, το ηθικό πλαίσιο της πολιτικοποίησής μας…

Είναι ο στόχος και το όραμα μας για την Ελλάδα της ευημερίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ένα όραμα –που σήμερα- 44 χρόνια μετά, παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ένα όραμα, αλλά και κληρονομιά, που δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, ως φυσικό συνεχιστή της παράδοσης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, στην προοπτική των μεγάλων αλλαγών, ανατροπών και μεταρρυθμίσεων, βασικούς φορείς αλλαγής, αφύπνισης και υπέρβασης, που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή, που θα δώσει στα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει!

*Ο Άγγελος Αγραφιώτης είναι Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ και Mέλος του ΚΙΝ.ΑΛ Μαγνησίας

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις