ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Aγραφιώτης για Νίκο Τόσκα: Όνειρο ζει, μη τον ξυπνάτε!

Aγραφιώτης για Νίκο Τόσκα: Όνειρο ζει,  μη τον ξυπνάτε!

Δώρα Μιχαήλ

Άρθρο του Άγγελου Αγραφιώτη
Μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τη σημερινή αιματηρή ληστεία και τον βαρύ τραυματισμό επιχειρηματία στην Κηφισιά, «εξέφρασε την ευχή να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του».
Και συνέχισε…

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει»
και πρόσθεσε…

«Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία.

Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σε ότι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας είπε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» .

Στην προσπάθειά μου να αποκωδικοποιήσω, τα όσα είπε ο αρμόδιος για την ασφάλειά μας υπουργός, βλέπουμε ότι…

1.Μετά, από ένα τέτοιο αιματηρό συμβάν ο αρμόδιος για την ασφάλειά μας υπουργός, εμφανίστηκε με ευχές για αποκατάσταση της υγείας του θύματος.

2.Πρέπει να αποδεχτούμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο με προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις.

3. Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί συνεχώς να μειώσει την εγκληματικότητα (κατά τον υπουργό) αλλά η προσπάθειά της δεν φαίνεται και οι αστυνομικοί που διαμαρτύρονται για ασυρμάτους που δεν έχουν, προσωπικό που δεν επαρκεί και περιπολικά που μένουν στο δρόμο από βενζίνη ή βλάβες, λένε ψέματα. ΜΟΝΟ ο υπουργός κατέχει την αλήθεια!

4. Η ΕΛ.ΑΣ εφαρμόζει και διανέμει αβασάνιστα και copy paste, ότι εκπονούν και διανέμουν αστυνομίες άλλων χωρών, με λαούς που έχουν διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικές μορφές εγκληματικότητας. Δίχως οι εδώ φωστήρες αξιωματικοί του αρχηγείου να μπορούν να εκπονήσουν προτάσεις εφαρμοστέες στην Ελληνική εγκληματικότητα και πραγματικότητα.

Οδηγός του υπουργού Νίκου Τόσκα για να μας πει ότι μας λέει, είναι τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ και ας γνωρίζει ότι αυτά μαγειρεύονται. Έτσι αμφισβητεί την καθημερινή δημοσιότητα, η οποία εμφανίζει τη χώρα έρμαιο σε κάθε λογής εγκληματία και όλους εμάς να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια.

Θα περιμέναμε κάποιο λόγο συμπάθειας και συμπαράστασης από τα χείλη του πλέον αρμόδιου υπουργού, για το θύμα που αυτή στη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Λόγια που θα στήριζαν την οικογένειά του, που βλέπει το σύζυγο και πατέρα της, να χάνεται λεπτό με το λεπτό…

Θα περιμέναμε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ή και του υπουργού. Αντί παραίτησής όμως, είδαμε τον υπουργό στο λόγο του να επιχαίρει, επειδή διαψεύστηκαν όσοι τον έψεξαν όταν εξεδόθη η οδηγία από την ΕΛ.ΑΣ… «τα θύματα ληστείας να μην αντιδρούν αλλά να προσποιούνται ότι κοιμούνται»…

Μάλλον ο υπουργός κοιμάται και δεν μπορεί να δει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα! Όνειρο ζει μη τον ξυπνάτε!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις