ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Και εκεί που βαριέσαι να βλέπεις αντιγραφές, βλέπεις δουλειά της Δήμητρας Ζούζουλα!

Και εκεί που βαριέσαι να βλέπεις αντιγραφές, βλέπεις δουλειά της Δήμητρας Ζούζουλα!

Newsroom

Νεαρή, αλλά με άρτια επιστημονική κατάρτιση, με φαντασία και περίσσιο ταλέντο, η Αρχιτέκτονας Μηχανικός Δήμητρα Ζούζουλα, σε κάθε της δουλειά κάνει την διαφορά.

Πρόσφατα εντυπωσιάστηκα από την δουλειά της σε κομμωτήριο του Αλμυρού, όπου το πρώτο πράγμα που σχολίασα ήταν: Επιτέλους, ένας χώρος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον. Ένας χώρος με καθαρά δική του προσωπικότητα!

Έχω κουραστεί να βλέπω δουλειές που επαναλαμβάνονται και κοινά στοιχεία σε πολλές επιχειρήσεις. Φαινόταν από τις φωτογραφίες, πριν ακόμα δω τον χώρο από κοντά, πως πίσω από τον σχεδιασμό, υπήρχε φιλοσοφία και σκέψη για το concept.

Εμείς ήρθαμε σε επαφή με την Αρχιτέκτονα και η ίδια σε σχέση με το κομμωτήριο, που έγινε η αφορμή να την θαυμάσουμε και να την ξεχωρίσουμε, μας είπε:

“Το Hair Salon της Γεωργίας Τούσια ξεφεύγει από αυτό που γνωρίζουμε για ένα παραδοσιακό σαλόνι ομορφιάς, το οποίο ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του σχεδιασμού, δηλαδή η δημιουργία ενός χώρου απόδρασης. Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τη κάθε γυναίκα και σε αυτό το χώρο είναι ολιστική, ξεκινάει από την στιγμή που εισέρχεται στον χώρο. Σε επίπεδο κάτοψης κεντρικά βρίσκεται το καθιστικό και η υποδοχή για να εξυπηρετεί λειτουργικά τον εμπορικό χαρακτήρα του χώρου. Κυρίαρχη είναι η παρουσία του vanity space, που καταλαμβάνει μια ολόκληρη πλευρά με τις χαρακτηριστικές αψιδωτές διαμορφώσεις. Μεταξύ των αψιδων (εντός και εκτός αυτών) δημιουργούνται κενά που εγκιβωτίζουν αποθηκευτικούς χώρους χρήσιμους για την οργάνωση των εργαλείων κομμωτικής. Στην αντίθετη πλευρά μία διάτρητη τοιχοποιία διαχωρίζει τον κυρίως χώρο περιποίησης από τους λουτήρες.

Στο εσωτερικό επικρατεί το λευκό και οι γήινες ανταύγειες χρώματος που αποδίδονται από την ξυλεία (δρυς) και από τα διακοσμητικά στοιχεία αποξηραμένων φυτών, που είτε διαμορφώνουν φωτιστικά τοίχου και οροφής είτε δημιουργούν όρια μεταξύ εσωτερικού-εξωτερικού. Αυτό που επιδιώκει τελικά η σχεδιαστική και διακοσμητική προσέγγιση είναι η δημιουργία ενος καινοτόμου χώρου που αντανακλά τη σύγχρονη θηλυκότητα και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της γυναίκας που αναζητά την αποκλειστικότητα και την αυθόρμητη πολυτέλεια στις υπηρεσίες ομορφιάς.”

Την Δήμητρα Ζούζουλα θα την βρείτε στο γραφείο της στον Βόλο στην Σταθά 34

Τηλέφωνο: 694 252 3466

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις