ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σούπερ τζίρος (2 δισ.) στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο

Σούπερ τζίρος (2 δισ.) στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο

Newsroom

Λίγο κάτω από το επίπεδο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ κινήθηκε ο τζίρος στα σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αυξημένος κατά 12,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία έρευνας της IRI.

Πιο συγκεκριμένα έφτασε τα 1,985 δισ. ευρώ με το Μάρτιο μόνο να «γράφει» άνοδο στις πωλήσεις για το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων στο 26,9%.

Τον Μάρτιο οι πωλήσεις των προϊόντα σταθερού κωδικού που αποτελούν το 76% του καλαθιού των σούπερ μάρκετ σημείωσαν ανάπτυξη 31,3% από 1% τον Φεβρουάριο και 2,4% τον Ιανουάριο με τις πωλήσεις των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας να ακολουθούν την τάση της αγοράς με αύξηση των πωλήσεών τους κατά 13,9% και μερίδιο 16,2% δηλαδή στο επίπεδο του 2011.

Στο ερώτημα ποια καταστήματα μάζεψαν τον μεγαλύτερο τζίρο και είχαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη πωλήσεων, τα υπερμάρκετ, δηλαδή τα καταστήματα εμβαδού άνω των 2.500 τ.μ., κατέγραψαν αύξηση 22,7% στις πωλήσεις τους. Ακολούθησαν με +14,6% τα καταστήματα 1.000-2.500 τ.μ., με +10,5% “έτρεξαν” οι πωλήσεις των καταστημάτων από 400-1.000 τ.μ. και 9,5% τα σούπερ μάρκετ έως 400 τ.μ.

Την ίδια ώρα ωστόσο με την άνοδο των πωλήσεων καταγράφεται “σταθερότητα” σε σχέση με τις πληρωμές σε προμηθευτές που παραμένουν στα επίπεδο προ κρίσης, δηλαδή φτάνουν και τους 3 – 4 μήνες μετά την παράδοση των προϊόντων. Κάτι που έχει επισημάνει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις