ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δικός μας σεφ πέτυχε στην Ολλανδία με το ελληνικό cheesecake!

Δικός μας σεφ πέτυχε στην Ολλανδία με το ελληνικό cheesecake!
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Του Στάθη Κετιτζιάν

Ένας δικός μας Έλληνας σεφ, ο Σπύρος Μαλιάτος, κατέκτησε την Ολλανδία με το ελληνικό cheesecake του!

Πάμε όμως να δούμε τι έχει πει ο ίδιος γι αυτή του την επιτυχία!

Αρχικά Σπύρο πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις οριστικά στο Άμστερνταμ;

Βρέθηκα στο Άμστερνταμ μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας στην Ελλάδα δουλεύοντας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ήθελα να διευρύνω τους μαγειρικούς μου ορίζοντες και έτσι βρέθηκα στο ξενοδοχείο De l’Europe μαθαίνοντας καινούργιες τεχνικές και υλικά μαγειρικής.

Άνοιξες λοιπόν το πρώτο cheesecake μαγαζί στο Άμστερνταμ. Γιατί συγκεκριμένα cheesecake μαγαζί; Είχες προηγούμενη εμπειρία στον χώρο; Τι ευκαιρία είδες στo Άμστερνταμ και πήρες τέτοια απόφαση;

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμουν μόνο με γλυκά και ιδιαίτερα με το cheesecake που είναι και το αγαπημένο μου γλυκό. Έχοντας ταξιδέψει σε άλλες χώρες, και έχοντας επισκεφτεί ανάλογα μαγαζιά συνειδητοποίησα ότι στο Άμστερνταμ δεν υπήρχε κάτι ανάλογο. Στις μέρες μας είναι πολύ διαδεδομένη η ιδέα των concept stores και έτσι πήρα την απόφαση να φτιάξω το Cheesy Cake που δεν είναι ούτε φούρνος, ούτε ζαχαροπλαστείο. Είναι μόνο για τους λάτρεις των cheesecake, όπως εμένα, ή αυτούς που θα ήθελαν να γίνουν.

Πες μας δυο λόγια για το μαγαζί σου. Τι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Τι προσφέρει το μενού;

To “Cheesy Cakes” είναι το πρώτο cheesecake μαγαζί του Άμστερνταμ. Βρίσκεται σε μια παλιά εμπορική γειτονιά στο κέντρο της πόλης, μακριά από μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Στο μαγαζί υπάρχει ένα στάνταρ μενού 5 βασικών cheesecakes, το οποίο εμπλουτίζεται με κάποια σπέσιαλ αλμυρά ή γλυκά cakes. Στο μαγαζί επίσης, βρίσκεις μια μικρή ποικιλία από σοκολάτες και μαρμελάδες από όλο τον κόσμο. Μπορείς να συνδυάσεις το cake σου με οργανικό τσάι, καθώς και με καφέ, ο όποιος είναι αποκλειστικά φτιαγμένος για να ταιριάζει με τα cakes μου.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα; Τι δυσκολίες είχες αντιμετωπίσει;

Χρειάστηκα ένα χρόνο προετοιμασίας, πολλές δοκιμές των γλυκών με συναδέλφους και φίλους, ώστε να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο μενού. Είναι αρκετά δύσκολο να χτίσεις ένα concept το οποίο να είναι αγαπητό στον κόσμο . Απευθύνεσαι σε συγκεκριμένη ομάδα κόσμου, πράγμα το οποίο μπορεί και να είναι περιοριστικό. Για αυτό τον λόγο όλα τα γλυκά και το μενού έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα cheesecake να είναι πραγματικά ξεχωριστό;

Να είναι φτιαγμένο με εποχιακά προϊόντα (φρούτα,λαχανικα…),να έχει ήθος και χαρακτήρα και όχι μια κακή αναπαραγωγή από κάποιο βιβλίο ή περιοδικό και να μην είναι υπερβολικό (πάρα πολύ ζάχαρη, πάρα πολύ βουτυρόκρεμα…). Τίποτα δεν είναι πιο υπέροχο από το να γνωρίζεις ότι είναι σωστό!

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι για το πρότζεκτ σου;

Ο μελλοντικός στόχος του μαγαζιού είναι να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με την μορφή.

Πώς είναι η ζωή στο Άμστερνταμ γενικότερα; Είναι μια πόλη που δίνει ευκαιρίες και στηρίζει επιχειρηματικές ιδέες;

Η ζωή στο Άμστερνταμ είναι όμορφη παρόλο που θεωρείται μία μικρή πόλη. Η αίσθηση του πολυπoλιτισμικού χωριού σε συνδυασμό με την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου και την θέα των καναλιών είναι απλά εκπληκτική. Είναι μια πόλη που σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις.
τζιζ3

τσιζ2

τσιζ4

τσιζ5

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις