ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επαγγελματίας της πόλης μας, ομολογεί στη Μπαλατσινού ότι θέλει ν ασχοληθεί με τη πολιτική!

Επαγγελματίας της πόλης μας, ομολογεί στη Μπαλατσινού ότι θέλει ν ασχοληθεί με τη πολιτική!

Newsroom

Ξέρετε ποια είναι η γυναίκα επαγγελματίας, πίσω από το καφέ Αμαρυλλίς στη Γκλαβάνη;

Όχι;

Να τη γνωρίσετε, γιατί πρόκειται για μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Έναν άνθρωπο τρομερά δημιουργικό και δραστήριο!

Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο site της Τζένης Μπαλατσινού και μίλησε για τις επιχειρήσεις της σε Αθήνα και Βόλο!

Τι είπε όμως στο Jenny.gr;

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Η Εριφύλη Γαλλή είναι μια γυναίκα που έχει επιτύχει σε πολλούς τομείς. Έχοντας ακολουθήσει καριέρα στον τομέα του Corporate Affairs και της Διοίκησης σε μεγάλες εισηγμένες και ΔΕΚΟ για δυο σχεδόν δεκαετίες, έκανε μια μεγάλη στροφή και τώρα λειτουργεί τη δική της εταιρεία εστίασης. Το Amaryllis World περιλαμβάνει καταστήματα στην Κηφισιά και τον Βόλο, επιχείρηση catering, μαθήματα μαγειρικής και καλοκαιρινές δραστηριότητες στη Σκόπελο. Παράλληλα αρθογραφεί σε μηνιαίο περιοδικό σε θέματα lifestyle και είναι μόνιμη συνεργάτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας σε θέματα κειμενογράφησης. Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο University of London από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Υφολογία και τη Ρητορική. Όλα αυτά τα συνδυάζει με μια επιτυχημένη οικογένεια, καθώς είναι παντρεμένη κι έχει έναν γιο.

Η Εριφύλη μας μίλησε για τη δουλειά και τη καθημερινότητά της ως μια δυναμική γυναίκα με δική της επιχείρηση και με πολύπλευρη και πολυετή εργασιακή εμπειρία.

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Όταν έληξε το συμβόλαιό μου από την προηγούμενη θέση μου ως Γενική Διευθύντρια σε μεγάλη εταιρία, ήξερα πολύ καλά τι θέλω να κάνω: να ανοίξω το δικό μου café-restaurant. Δεν ήθελα να μπω ξανά στην ψυχοφθόρο διαδικασία να στέλνω βιογραφικά, να περιμένω να με καλέσουν για συνεντεύξεις, να αγωνιώ, μόνο και μόνο για να ακούσω στο τέλος ότι δώσανε τη θέση σε κάποιον άλλον – συνήθως άντρα. Έτσι, αποφάσισα να «αποεπενδύσω» από ό,τι είχα κάνει μέχρι τώρα και να ξεκινήσω από το μηδέν σε έναν άγνωστο για εμένα χώρο.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Δεν υπάρχει ..καθημερινότητα. Κάθε ημέρα είναι διαφορετική, κάθε ημέρα με βρίσκει αλλού, άλλες φορές σε κάποιο από τα καταστήματά μας, άλλη φορά στο εργαστήρι του catering, άλλες φορές καθ΄οδόν ή στον υπολογιστή. Κοινός παρανομαστής είναι μόνο το πολύ πρωινό ξύπνημα!

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Σκέφτομαι πάντα με ανυπομονησία τι έχω να κάνω την επόμενη.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Το πεδίο που αφήνει για να εκφράσω μια δημιουργικότητα που ούτε εγώ ήξερα ότι διαθέτω.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Σίγουρα πολιτικός. Αλλά όχι από τους ιδιαίτερα δημοφιλείς.

6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Όπως κι ένας άντρας.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Ειλικρινά, αυτή είναι η ερώτηση που με δυσκόλεψε περισσότερο. Πέρασα πολύ ευτυχισμένα νεανικά χρόνια. Τα έκανα όλα όπως ακριβώς ήθελα. Δεν θα είχα κάτι να συστήσω στον 20χρονο εαυτό μου.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Να επενδύσει στην εκπαίδευσή ή την κατάρτισή της, αλλά και να αγαπήσει την εργασία. Να μη φοβηθεί να σηκώνει τα μανίκια και να δουλεύει όσο εντατικά κι αν απαιτηθεί.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα.

Όταν έκανα την εξωσωματική σε προχωρημένη μάλιστα ηλικία και ο γιατρός είχε βέβαια συστήσει πλήρη ανάπαυση για 15 ημέρες. Το ίδιο βράδυ βρισκόμουν στο μαγαζί γιατί ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μας μενού και ήμουν επί ώρες στην κουζίνα μέσα στην ζέστη, την ορθοστασία και την αδρεναλίνη. Πίστευα ότι αυτό το παιδί δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αλλά να που τα κατάφερε!

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Το βράδυ, όταν επιστρέψει ο άντρας μου στο σπίτι, το κινητό μπαίνει πλέον σε airplane mode.

11. Το μότο σας

Live and let live.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις