ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Βολιώτισσα που μας μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες με τη μέθοδο “Tomatis”!

Η Βολιώτισσα που μας μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες με τη μέθοδο “Tomatis”!

Newsroom

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ένα σύστημα που ξεκίνησε από τον Γάλλο γιατρό Alfred Τomatis και εφαρμόζεται μέσω μιας ειδικής συσκευής που διεγείρει τον εγκέφαλο και ρυθμίζει τον τρόπο που ακούς και αντιλαμβάνεσαι τα πάντα γύρω σου.

 Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που έχουν αυτό που ονομάζεται “χάρισμα των γλωσσών”. Τους βλέπεις εύκολα να μιλούν και να οικειοποιούνται μια ξένη γλώσσα. Όλοι κάποια στιγμή ακούσαμε τη φράση: Δεν ήταν καλός μαθητής, αλλά τις ξένες γλώσσες τις μάθαινε μέσα σε μια νύχτα. Εξίσου πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους πανέξυπνους να μην καταφέρνουν ποτέ να μάθουν μια ξένη γλώσσα όσα μαθήματα κι αν κάνουν με ικανούς καθηγητές. Συνήθως στο τέλος τη μαθαίνουν παθητικά, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον προφορικό λόγο.
 Κι όμως, αν θέλεις να τελειοποιήσεις την προφορά σου στα γαλλικά ή να δοκιμάσεις την τύχη σου σε μια ακόμη ξένη γλώσσα, η μέθοδος Tomatis θα σε βοηθήσει να κάνεις το μάθημα των ξένων γλωσσών παιχνιδάκι. Μια γλώσσα είναι πριν από όλα μουσική, δηλαδή ένα σύνολο συγκεκριμένων ήχων. Μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα μπορέσεις να προφέρεις στην εντέλεια κάποιες λέξεις και ήχους που σε δυσκολεύουν και έτσι να μάθεις πιο άνετα μια ξένη γλώσσα.
 Στην πραγματικότητα αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι μιλάς με το αυτί σου. Κάθε γλώσσα έχει ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Για να μπορεί κανείς να μιλήσει σωστά μια ξένη γλώσσα, πρέπει προηγουμένως να την έχει ακούσει σωστά. Για παράδειγμα οι Γάλλοι ( που ακούν 1.000 έως 2.000Hz ) έχουν μεγάλη δυσκολία να μάθουν Αγγλικά ( 2.000 έως 12.000 Hz ) αλλά μαθαίνουν εύκολα Αμερικανικά ( 750 έως 3.000Hz ). 

 Η μέθοδος Tomatis εστιάζει σε αυτό και βοηθάει το αυτί του ατόμου να εναρμονιστεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί το ακουστικό του διάφραγμα με αυτό της ξένης γλώσσας που επιθυμεί να μάθει. Μπορεί να πλατύνει το ακουστικό εύρος του αυτιού κι έτσι ο Γάλλος να μπορεί να ακούει τα δύσκολα Αγγλικά. Έχουμε γεννηθεί όλοι πολύγλωσσοι, μας εξήγησε η κ. Άννα Μαλισιόβα, πιστοποιημένη θεραπεύτρια της μεθόδου  Tomatis, φιλόλογος/ειδική παιδαγωγός. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα προκειμένου να μάθουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μια ξένη γλώσσα. Το αυτί είναι πάντα η προϋπόθεση και το μυστικό των ξένων γλωσσών. 
 Για πληροφορίες : www.annamalisiova.com

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις