ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χαλέβας: Στόχος μου η ανάπτυξη και οι νέες θέσεις εργασίας!

Χαλέβας: Στόχος μου η ανάπτυξη και οι νέες θέσεις εργασίας!

Newsroom

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Χαλέβας δεν χρειάζεται συστάσεις! Είναι ο άνθρωπος της Νέας Ιωνίας, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά επί 35 χρόνια, και του Πηλίου, διότι αίρει την καταγωγή του από την Βυζίτσα Πηλίου. Είναι ο άνθρωπος του Ρεκόρ Γκίνες για το Συρτάκι αλλά και του επόμενου Ρεκόρ Γκίνες της Τσιπουροκατάνυξης. Είναι ο άνθρωπος που προβάλλει συνεχώς την πολιτιστική παράδοση της Μαγνησίας, όπως την Αργοναυτική Εκστρατεία και το Σπήλαιο των Κενταύρων. Είναι ο άνθρωπος που ως τ. Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού στις Βρυξέλλες έφερε προγράμματα και βοήθησε σε θέσεις εργασίας. Είναι ο άνθρωπος που ξέρουμε όλοι σαν τον αρχιτέκτονα και πολεοδόμο που έχει επιμεληθεί τα σπίτια μας. Είναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Κ.Χαλέβα, είστε ο άνθρωπος των μαχών. Πάντα μπροστά ακόμα και στα πιο δύσκολα, με νικηφόρα και εξαιρετικά πάντα αποτελέσματα. Φαίνεται πως έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με τους πολίτες της Μαγνησίας, διαφορετικά δεν εξηγείται. Πως το σχολιάζετε;

Υπάρχει μία αναγνώριση και ανταπόκριση από τους πολίτες της Μαγνησίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν το έργο μου επί σειρά 35 ετών και μου δίνουν τη δύναμη με την εμπιστοσύνη τους να συνεχίζω το έργο της προσφοράς στα κοινά σε θέσεις πάντα που χαρακτηρίζονται από τον εθελοντισμό και την προσφορά. Εύχομαι να έχω τη δύναμη να συνεχίσω να ανταποκρίνομαι στην εμπιστοσύνη τους παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα, η οποία βασίζεται στην επιστημονική μου κατάρτιση ως αρχιτέκτονα- πολεοδόμου, εξωδικαστικού διαμεσολαβητή, επιθεωρητή ξενοδοχείων, ελεγκτή δόμησης, ενεργειακού επιθεωρητή και τεχνικού ασφαλείας.

Ποιά είναι η εμπειρία σας από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας;

Μετά από 9 συναπτά έτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου θήτευσα επί 6 συνεχόμενα έτη στη θέση του προέδρου της ΕΚΠΟΛ, επί 6 χρόνια εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΥΠΕΚΑ, επί 2 συναπτά έτη μέλος της Ένωσης Περιφερειών στον Τομέα Υποδομών και Μεταφορών και φυσικά επί 4 χρόνια Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού στις Βρυξέλλες, όπου η Ελλάδα προήδρευε διά της παρουσίας μου σε 12 Περιφέρειες από 12 Ευρωπαϊκά κράτη, πριν λίγους μήνες ο Περιφερειάρχης μου εμπιστεύτηκε μία νευραλγική θέση, τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας στον τομέα του Περιβάλλοντος, του Χωρικού Σχεδιασμού και της Πολιτικής Γης σε συνεργασία με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας και τους διευθυντές, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα Περιβαλλοντικά θέματα, στα θέματα Τοπικού σχεδιασμού και Πολιτικής Γης.

Θα δώσετε ξανά την μάχη στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, πως νιώθετε γι αυτό;

Είναι τιμή μου που επί 3 συνεχόμενες θητείες ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με προέκρινε με την θέση του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου για την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και θεωρώντας ότι υπάρχουν ακόμη δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν, θέτω την υποψηφιότητά μου και πάλι για την Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας  και ευελπιστώ ότι οι συμπολίτες μου θα αναγνωρίσουν το πλούσιο έργο που παρήγα κατά την θητεία μου στην Περιφέρεια επί 9 χρόνια και θα μου δώσουν και πάλι τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω και να συνεχίσουμε  με εξίσου σημαντικά έργα τόσο για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας της Μαγνησίας όσο και για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού δίνοντας συνέχεια σε ένα νέο ρεκόρ Γκίνες που θα μας κάνει γνωστούς παγκοσμίως. Πρόκειται για το ρεκόρ Γκίνες της τσιπουροκατάνυξης που  στόχο θα έχει την προώθηση της αναγνωρισιμότητας του τσίπουρου ως εθνικό προϊόν,  την προβολή της Μαγνησίας παγκοσμίως και την καθιέρωση ενός νέου φεστιβάλ, του επονομαζόμενου «Σεπτέμπερφεστ».

Θεωρείτε ότι ως Περιφερειάρχης ο Κώστας Αγοραστός κέρδισε το στοίχημα της 5ετίας που πέρασε;

Είμαι σίγουρος ότι σύμφωνα με τα έργα που υλοποιήθηκαν τόσο στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτέλεσαν σημαντικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο. Θα ήθελα να επισημάνω ένα από τα μεγαλύτερα Περιβαλλοντικά έργα όχι μόνο για την Θεσσαλία αλλά και για τα Βαλκάνια, το οποίο είναι η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε τα υποθαλάσσια μουσεία με πρώτο αυτό στο Τρίκερι. Εξίσου σημαντικό έργο είναι ότι «ξεμπλόκαρε» μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο νησί του Αλατά όπου ξένοι επενδυτές πρόκειται να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας και να προβάλουν την περιφερειακή ενότητα της Μαγνησίας.

Ποια είναι η Μαγνησία της επόμενης 5ετιας; Η Μαγνησία που ονειρεύεστε….

Η Μαγνησία της ανάπτυξης, της αναβίωσης της βιομηχανικής περιοχής και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Θέλουμε να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής που θα οδηγήσουν στη σύνδεση της Μαγνησίας  με την ευρύτερη περιοχή της  Ελλάδος δίνοντας προτεραιότητα στη σιδηροδρομική, αεροπορική και ναυτιλιακή σύνδεση. Το αεροδρόμιο στη Μαγνησία είναι μείζονος σημασίας και θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ιδιαίτερα του θρησκευτικού, πολιτιστικού και φυσιολατρικού τουρισμού προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και των νήσων των Σποράδων, το βουνό των Κενταύρων και των Μετεώρων.

Οι θέσεις σας  ως τ.Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τουριστικού Πολιτισμού στις Βρυξέλλες και του μέλους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος φαντάζομαι σας έχουν χαρίσει μεγάλη εμπειρία και σας έχουν διδάξει πολλά πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εσάς ως εργαλείο για την ανάπτυξη της Μαγνησίας…

Τόσο η πολυετής εμπειρία μου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από την γέννηση του θεσμού όσο και από τις θεσμικές θέσεις του Προέδρου της ΕΚΠΟΛ και της Ένωσης Περιφερειών, σε συνδυασμό με την θέση του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού στις Βρυξέλλες  μου έδωσαν τη δυνατότητα σε συνάρτηση με την επαγγελματική κι επιστημονική μου κατάρτιση, κατάφερα να δώσω λύσεις σε προβλήματα πολεοδομικά και χωρικού σχεδιασμού σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, επιτύχαμε να προβάλλουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα τον πλούσιο πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής μας παγκοσμίως. Η θέση του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού μας έδωσε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία έφεραν χρήματα και δημιούργησαν θέσεις εργασίας. Μία μεγάλη επιτυχία ήταν το πρόγραμμα Charge, το οποίο ολοκληρώθηκε με το συνέδριο στην περιοχή της Μαγνησίας και είχε ως αποτέλεσμα οι καλές πρακτικές προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού να επονομαστούν «Χάρτα της Θεσσαλίας» και να διδάσκονται στα Πανεπιστήμια των μελών-κρατών που συμμετείχαν στο συνέδριο. Παράλληλα, ξεκινήσαμε τις απαιτούμενες δράσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναγνώριση της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως παγκόσμιας πολιτιστικής διαδρομής. Επιχειρήσαμε την απόκτηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για το τρενάκι του Πηλίου και την προβολή και ανάδειξη του Σπηλαίου των Κενταύρων δημιουργήσαμε πολιτιστικές διαδρομές για την περιοχή του Πηλίου και επιδιώξαμε την αναγνώριση της πολιτιστικής αρχιτεκτονικής του Πηλίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό της UNESCO.

Είστε ο άνθρωπος που με το συρτάκι μας χαρίσατε ένα ρεκόρ Γκίνες και τώρα ετοιμάζεστε να διεκδικήσετε ακόμα ένα ρεκόρ για τον τόπο μας. Πείτε μας λίγο γι αυτό που ετοιμάζετε και πόσο σημαντικό είναι σ επίπεδο προβολής για την Μαγνησία….

Πράγματι με την επιτυχία του Ρεκόρ Γκίνες όπου 5.614 άτομα συμμετείχαν χορεύοντας συρτάκι καταφέραμε να κατακτήσουμε ένα νέο ρεκόρ παίρνοντας το προηγούμενο από την Ρόδο και να προβάλλουμε την Μαγνησία και την Θεσσαλία παγκοσμίως με το ελάχιστο κόστος των 6.000 ευρώ, το οποίο διαθέσαμε για να πάρουμε την τιμητική διάκριση από το ρεκόρ Γκίνες. Να σημειωθεί ότι για να επιτευχθεί ένα τόσο μεγάλο εύρος προβολής θα χρειάζονταν 300.000 ευρώ για να έρθουν τα ΜΜΕ παγκοσμίου εμβέλειας. Εδώ και αρκετό καιρό με τη συνεργασία των ιδιοκτητών τσιπουράδικων, οινοποιών και φορέων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής ξεκινήσαμε την διαδικασία επίτευξης του Ρεκόρ Γκίνες της τσιπουροκατάνυξης.  Η διαδικασία αυτού του ρεκόρ Γκίνες δεδομένου ότι έχουμε πάρει την αιγίδα της UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει να στηθεί ένα τραπέζι 1 χλμ. στην παραλία του Βόλου όπου συνεταιρισμοί και σύλλογοι θα προβάλουν  τα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία ανήκουν στην άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ οινοπαραγωγοί  από όλη την Ελλάδα θα διαφημίσουν το τσίπουρο και έτσι θα προωθηθεί η αναγνωρισιμότητά του ως εθνικού προϊόντος. Έτσι, θα δημιουργήσουμε ένα ανάλογο Oktoberfest με αυτό που συμβαίνει στην Γερμανία, το επονομαζόμενο Septemberfest! Με αυτόν τον τρόπο η περιοχή μας θα αναδειχθεί και θα γίνει τουριστικός πόλος έλξης.

Είστε από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που ακόμα και όταν δεν είχατε μεγάλες θέσεις πχ αυτή που κατέχετε σήμερα ως Αντιπεριφερειάρχης, δουλέψατε σκληρά για τη Μαγνησία. Κάνατε πολλά που δεν είναι ευρέως γνωστά και ως Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και όχι μόνο. Θα ήθελα να μου αναφέρετε αυτά που κρίνετε εσείς ως πιο σημαντικά.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που επιτύχαμε ήταν όταν σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας διασώσαμε την πλατεία της Ευαγγελίστριας από βέβαιη καταστροφή και κατάργηση του κυκλικού κόμβου. Συμμετείχαμε στις επιτροπές για το ρυθμιστικό σχέδιο της Μαγνησίας στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Επιλύσαμε πολεοδομικά θέματα πανελλαδικής εμβέλειας από την θέση του εντεταλμένου συμβούλου και σχεδίασα βιομηχανικές περιοχές. Από την  θέση του Προέδρου της ΕΚΠΟΛ συντονίσαμε την πρώτη Παγκόσμια Ομοσπονδία Πηλιορείτικων Συλλόγων και προσελκύσαμε ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης, αναβιώσαμε το ΚΑΠΑ, το οποίο αποτέλεσε το πρότυπο για τη δημιουργία κέντρων κακοποιημένων ατόμων για όλη την Ελλάδα. Τέλος, διετέλεσα Πρόεδρος στην Πρόταση Ζωής, που αποτελεί παράρτημα του ΟΚΑΝΑ και διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου.

Κ.Χαλέβα γιατί να σας ψηφίσουμε;

Προτρέπω τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν τους αποδεδειγμένα ικανότερους, έμπειρους και επαγγελματικά καταρτισμένους, οι οποίοι με την επαγγελματική και κοινωνική τους προσφορά απέδειξαν ότι όχι μόνο θέλουν να προσφέρουν αλλά είναι και ικανοί να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι πολίτες δεν πρέπει να παρασυρθούν από ανυπόστατες υποσχέσεις.

Αν δίνατε μόνο μια υπόσχεση στους πολίτες της Μαγνησίας, ποιά θα ήταν αυτή;

Θα ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη τους θυσιάζοντας όπως πάντα τον προσωπικό και επαγγελματικό μου χρόνο δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην  ανάπτυξη και ανάδειξη της Μαγνησίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις