ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ.Ζώγας: Αναπτυξιακή Ανομβρία στην περιοχή του Αλμυρού

Γ.Ζώγας: Αναπτυξιακή Ανομβρία στην περιοχή του Αλμυρού

Newsroom

Του Γιώργου Ζώγα

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην Καρδιάς μας» και επικεφαλής τον Νίκο Τσιλιμίγκα

«Όποιος πολιτικός ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται όταν οι αντίπαλοι του τον κατηγορούν για την ξηρασία», ισχυριζόταν γνωστός αμερικάνος δικηγόρος στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην περίπτωση, λοιπόν, του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής του και σε σχέση με το έργο που παρήγαγε η απερχόμενη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η προηγούμενη ρήση δείχνει να ταιριάζει γάντι. Ο λόγος; Μας έπληξε η ξηρασία!

Εννιά χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ανέλαβε η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και ακόμα περιμένουν να πιουν νερό οι κάτοικοι των χωριών και των οικισμών από το φράγμα Μαυρομάτι. Ο λόγος δεν είναι σε κανέναν γνωστός και, αν είναι, δεν έχει δυστυχώς δημοσιοποιηθεί. Η ξηρασία δυστυχώς έχει πλήξει και την οδοποιία της συγκεκριμένης περιοχής, μιας και, στο μεγαλύτερο μέρος της, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο με αγροτικά μηχανήματα, δυσχεραίνοντας έτσι και την τουριστική αξιοποίηση μιας μοναδικού κάλλους έκτασης, με πολλές προοπτικές εξέλιξης και αναβάθμισης. 

Είμαι νέος άνθρωπος, ασχολούμαι για πρώτη φορά με την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και διαθέτω μια διαφορετική οπτική στη θεώρηση των πραγμάτων. Προτιμώ τις λύσεις από την άκοπη αναφορά των παθογενειών. Στόχος της δικής μας παράταξης με επικεφαλής τον Νίκο Τσιλιμίγκα είναι η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ο σωστός προγραμματισμός, η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πορείας αυτής που θα χαράξουμε και η συνεχής λογοδοσία στους πολίτες με την προσωπική επαφή.

Για να ιεραρχήσεις σωστά, πρέπει να αφουγκράζεσαι καθημερινά τον παλμό του συνόλου της Περιφέρειας και όχι μόνο προεκλογικά. Να ανοίγεις νέους δρόμους και να μην αναλώνεσαι μόνο στη διαχείριση μικροσυμφερόντων. Εμείς, στο συνδυασμό μας «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», έχουμε εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή του Αλμυρού που θα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό και στις εναλλακτικές μορφές του, στην προσέλκυση επενδύσεων σε αυτούς τους τομείς και στην ενίσχυση της βιομηχανικής περιοχής του.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, καλούμαστε και οφείλουμε να τα υλοποιήσουμε πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στις ιδιαιτερότητες του τόπου μας. Ο Αλμυρός διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσει σημαντικά βήματα προς την παραπάνω κατεύθυνση. Η Περιφέρεια οφείλει να εντάξει τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή του στον αναπτυξιακό χάρτη της Θεσσαλίας και να πάψει να αποτελεί ένα μέρος που κάποιοι το θυμούνται μόνο προεκλογικά.

Αγαπητοί συμπολίτες, οφείλουμε να αλλάξουμε τώρα, διότι όπως λέει και ο στίχος «η πόλη του αύριο οδηγεί στη χώρα του ποτέ». Γιατί, αν λες «θα αρχίσω αύριο», εξαπατάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί και αύριο το ίδιο θα πεις. Έτσι δεν επιτυγχάνονται αλλαγές. Ακόμα και το πιο μακρινό ταξίδι, ξεκινάει με ένα μικρό βήμα. Ζητώ την ψήφο σας για να πορευθούμε μαζί σε αυτό το ταξίδι, το οποίο θα μας οδηγήσει σε έναν Αλμυρό που θα βρίσκεται πρωτοπόρος και δεν θα παίζει το ρόλο του φτωχού συγγενή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις