ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Θ αντιμετωπίσουμε σοβαρά και υπεύθυνα τα προβλήματα της Μαγνησίας”!

“Θ αντιμετωπίσουμε σοβαρά και υπεύθυνα τα προβλήματα της Μαγνησίας”!

Newsroom

Δεν είμαστε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ όλα όσα έχουμε πράξει στη διαδρομή της ζωής μας. Ότι σπείρεις θερίζεις λένε και φαίνεται πως η Κατερίνα Χαρανά έσπειρε μόνο αγάπη. Φαίνεται πως λειτούργησε με αγάπη και τη γνωστή δοτικότητα που την διακρίνει, έχοντας καταφέρει να κάνει πολλούς φίλους, που μπορεί να μη τους θυμάται, αλλά αυτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ πόσο τους βοήθησε και τους στήριξε!

Γι αυτό τον λόγο, η Κατερίνα Χαρανά, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Νίκο Τσιλιμίγκα, είναι ένα από τα φαβορί του ψηφοδελτίου.

Τ όνομα της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, ακούγεται από τον Αλμυρό, μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό του Πηλίου!

Εμείς συναντήσαμε την κυρία Χαρανά και τις θέσαμε ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητά της, σε μια προσπάθεια να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Απολαύστε την!

Κυρία Χαρανά είστε υποψήφια στην τοπική αυτοδιοίκηση , τι σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση;

Αποτελεί επιλογή φυσικής συνέχειας για μένα, δεδομένου ότι η ενασχόληση μου με τα κοινά και τους συμπολίτες μου είναι τρόπος ζωής.

Πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην απόφαση σας το πρόσωπο του Νίκου Τσιλιμίγκα;

Με τίμησε με την πρόταση του ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από ήθος, επιστημονικό κύρος  και προσφορά στους ανθρώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μοιράζομαι και υποστηρίζω το όραμα του  για μια περιφέρεια όπου το επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Το όραμα του να ξαναζωντανέψει αυτός ο τόπος τονώνοντας την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας και για τους νέους μας, με βρίσκει σύμφωνη και προετοιμασμένη.

Ακούμε συχνά τον κύριο Αγοραστό να λέει, εμείς δεν μιλάμε για έργα, αλλά με έργα! Αλήθεια πως κρίνετε το έργο του στη Μαγνησία τα τελευταία 5 η αν θέλετε 9 χρόνια ;

Δεν επιθυμώ να κρίνω βιαστικά το έργο του κύριου Αγοραστού, όμως η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Τσιλιμίγκα δηλώνει ότι η Μαγνησία πρέπει να εισπράξει πολύ περισσότερα από την Περιφέρεια. Οι συμπολίτες μου θα κρίνουν κατά πόσο βελτιώθηκε η καθημερινότητα τους , εάν ο κύριος Αγοραστός έχει τοποθετήσει την Μαγνησία στον 21ο αιώνα ,στα επίπεδα της καινοτομίας, τεχνογνωσίας, της ανάπτυξης, των θέσεων εργασίας, εφόσον υποσχόταν το 2014 ότι θα ήταν ο βασικός του στόχος. Τα επίπεδα ανεργίας μετά από 5 χρόνια είναι στα ύψη στο Βόλο. Δεν στηρίχτηκε ούτε ο Βολιώτης επιχειρηματίας ούτε και ο αγρότης  από την Περιφέρεια . Ως ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για τον τόπο του και δεν πιστεύει στην εξουσία μιας περιφέρειας δύο ταχυτήτων, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι μια χρονική περίοδος 9 χρόνων είναι αρκετά μεγάλη ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα ανάπτυξης. Αντιληφθήκατε κάτι τέτοιο?

Προέρχεστε από τον χώρο της υγείας , αλήθεια σε αυτόν τον τομέα έγιναν πράγματα;

Είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα της υγείας του Νομού , εφόσον με την οικονομική κρίση αυτός ήταν που έχει πληγεί περισσότερο από όλους .Είμαστε ένας ιδιαίτερος Νομός λόγω γεωγραφικής θέσης και με μεγάλη τουριστική κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Δομές  καινούργιες για τους ευάλωτους πολίτες μας (εξαρτήσεις, άστεγοι, δομές αποκατάστασης, ψυχικής υγείας κλπ). Επίσης  προγράμματα υψηλής  ειδίκευσης  προσωπικού, αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Νομού, των αγροτικών ιατρείων και βέβαια συνεργασία και συνέργεια με την περιφέρεια για την απορρόφηση κονδυλίων προς αυτή την κατεύθυνση.

Εάν όλα πάνε καλά , την επομένη των εκλογών σε ποιο τομέα θα θέλατε να αξιοποιηθείτε και γιατί;

Εάν μου δινόταν μια θέση ευθύνης θα επιθυμούσα φυσικά αυτή να έχει ως αντικείμενο τον τομέα της υγείας. Είναι ένα αντικείμενο  το οποίο έχω σπουδάσει ,στο οποίο έχω εργαστεί , έχω υπηρετήσει από διάφορες θέσεις ευθύνης  και αποτελεί για μένα ένα προσωπικό μου στοίχημα. Η σκέψη μου είναι αυτονόητη. Πιστεύω ότι το γενικό καλό θα είναι η ποσοτική και ποιοτική βελτίωση δομών που υπάρχουν καθώς και δομών που είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν. Φυσικά απαιτείται στοχευμένη δημιουργία  δομών σε αποδεδειγμένα κοινωνικά ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας και των οικογενειών τους. Επιθυμία μου είναι η συνεργασία με συναρμόδιους φορείς για την βέλτιστη λύση, ώστε να ναι αρμοδιότητα μας , η προστασία της υγείας μας,  του περιβάλλοντος που ζούμε , του αέρα που αναπνέουμε.

Ποια είναι τα όνειρα  σας για την Μαγνήσια της επομένης 5ετιας;

Τα όνειρα μου για τον ευλογημένο  τόπο μου είναι ατέλειωτα  αλλά ρεαλιστικά . Όλοι γνωρίζουν τα μεγάλα προβλήματα που ζητούν άμεσες λύσεις. Ενδεικτικά η κατεύθυνση που θα πρέπει να εξακολουθήσουμε είναι η ενδυνάμωση αγροτικού εισοδήματος μέσα από προγράμματα που αφορούν και νέες καλλιέργειες, οργάνωση και συνεχή παρουσία σε εκθέσεις διεθνείς και ευρωπαϊκές, ενίσχυση τεχνογνωσίας αγροτουρισμού και τουρισμού, στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων , αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δράσεις βασικών αρχών πρόληψης δημόσιας υγείας, ενίσχυση στοχευμένου  εθελοντισμού, εκπαίδευση  πληθυσμού και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές εκτός αστικού ιστού. Επίσης κίνητρα και επιβραβεύσεις σε όλα τα αθλητικά σωματεία για συστηματική λήψη μέτρων πρόληψης υγείας στους αθλητές τους. Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη είναι πραγματοποιήσιμα και περιμένουν την ευκαιρία να αναπτυχτούν και να γίνουν πράξη.

Γιατί να σας ψηφίσουμε;

Χιουμοριστικά μιλώντας, μπορείτε και να μη με ψηφίσετε, οπότε δεν θα μάθετε τον λόγο. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να μάθετε για ποιο λόγο να με ψηφίσετε, να είστε σίγουροι ότι την επομένη μέρα  θα αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα του νομού μας σοβαρά και υπεύθυνα και όχι με προεκλογικές υποσχέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ένα μήνα πριν τις επόμενες εκλογές…

Τέλος αν δίνατε μια υπόσχεση στους κατοίκους της Μαγνησίας ,ποια θα ήταν αυτή;

Θα έλεγα στους συμπολίτες μου ότι η Μαγνησία θέλει, μπορεί και αξίζει μια Περιφέρεια της Ευρώπης, μια Περιφέρεια των πολλών, με στρατηγικό σχεδιασμό  ανάπτυξης και υποδομών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε εμείς, η Μαγνησία είμαστε εμείς και δική μας αρμοδιότητα είναι να γίνει ο νομός μας πρότυπο. Αυτό είναι που θα επιδιώξουμε,αλλαγή της σελίδας για τον τόπο μας !!!

Κυρία Χαρανά μάθαμε από συναδέλφους σας ότι μαζί τους και με πρωτοβουλία σας αναλαμβάνετε δράσεις που χαρίζουν εξωστρέφεια στο νοσοκομείο μας, αλλά και βοηθούν ενημερωτικά και όχι μόνο τους συμπολίτες μας. Θα θέλατε να μας αναφέρετε μερικές από αυτές που θεωρείται κορυφαίας σημασίας;

Ναι βεβαίως. Μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την εργασία μου και μαζί με εξαιρετικούς συνάδελφους να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε το πρόγραμμα πρώτες βοήθειες σε παιδιά, το οποίο φέτος διδάχτηκε και σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων με ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης  μέσα από το γραφείο εκπαίδευσης του Νοσοκομείου, διοργανώθηκαν πολλές επιστημονικές ( 5νθήμερο φεστιβάλ εκπαίδευσης, μαιευτική διημερίδα κ.ά.)και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους ίδιους τους συναδέλφους από όλο το Νομό,  Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομά,  αλλά  παράλληλα και για τους συμπολίτες μας ώστε να μπορούμε εμείς ως επαγγελματίες υγείας να λύσουμε κάποιες απορίες τους. Εκδηλώσεις με πολιτιστικά στοιχεία ,που αγκαλιάστηκαν ιδιαίτερα,  συνεργασίες με συλλόγους που μας απέδειξαν ότι η κοινωνία συνδέεται  με το Νοσοκομείο και επιθυμεί την εξωστρέφεια του.!!!!!!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις