ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Γ.Ζώγας για τ αγροτικά ζητήματα και τις λύσεις τους!

Ο Γ.Ζώγας για τ αγροτικά ζητήματα και τις λύσεις τους!

Newsroom

Εξαιρετική η παρουσία του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Γ.Ζώγα με τον Ν.Τσιλιμίγκα στην εκπομπή “Θεσσαλική Γη” της τηλεόρασης ASTRA!

Σαν καλός γνώστης των προβλημάτων και ζώντας τα από μέσα, δεν μένει μόνο στη παράθεση των προβλημάτων, αλλά προτείνει και υλοποιήσιμες λύσεις!

Η αλήθεια είναι ότι στον αγροτικό χώρο, από τον Αλμυρό μέχρι και το Πήλιο τ όνομα του παίζει ως φαβορί και αυτό γιατί οι άνθρωποι που ξέρουν τ αγροτικά ζητήματα, γνωρίζουν και ποιος έχει την βούληση αλλά και τις δυνατότητες να τα προωθήσει και να τα λύσει!

Γενικότερα όμως ο Γ.Ζώγας κάνει έναν τίμιο αγώνα, έχει “οργώσει” κυριολεκτικά την Μαγνησία και θεωρείται έναν από τα μεγάλα φαβορί του Ν.Τσιλιμίγκα.

Σχετικά με την παρουσία του στην εκπομπή : “Θεσσαλική γη”, δήλωσε:

Ευχαριστώ θερμά τον δημοσιογράφο Χρήστος Αθανασιάδης για την φιλοξενία στην εκπομπή του «Θεσσαλική Γη» στο ASTRATV, αλλά και για την ευκαιρία που μου έδωσε να μιλήσω για συνεταιριστικά θέματα που απασχολούν έναν σημαντικό αριθμό Θεσσαλών, για φορολογικές ελαφρύνσεις που αφορούν αγρότες και συνεταιριζόμενα μέλη, για τους στόχους του συνεταιρισμού «Νηες» και τέλος για την υποψηφιότητά μου στην Περιφέρεια με τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας».

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστεί η άποψη ότι η περιοχή μας θα πρέπει να δώσει έμφαση τόσο στο ποιοτικό, όσο και στο βιολογικό προϊόν, ενώ παράλληλα χρειαζόμαστε πόρους και έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των επιδοτήσεων προκειμένου να υπάρχει εξέλιξη και όφελος για τον παραγωγό. Παράλληλα, υπάρχει και εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η βιολογική – και όχι μόνο – γεωργία θα μπορούσε να ωφεληθεί ιδιαίτερα από τη δημιουργία καλλιεργητικών ζωνών, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Νοτιοδυτική Μαγνησία που είναι κατ’ εξοχήν ελαιοπαραγωγική. Η δημιουργία ζωνών διαχείρισης των καλλιεργειών, μας παρέχει τη δυνατότητα για εφαρμογή μεταβλητών καλλιεργητικών φροντίδων για κάθε τμήμα του εδάφους, ανάλογα με τις πραγματικές του ανάγκες. Αυτές οι εφαρμογές δύνανται να επιφέρουν εξοικονόμηση πόρων, που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε επίπεδο παραγωγού, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων.

Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά σε σημαντικά βήματα προς φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν και σε άλλες που θα πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να μην ασφυκτιεί ο αγρότης και ειδικά ο συνεταιριζόμενος αγρότης σε ότι αφορά, παραδείγματος χάριν, το εισόδημα από το δηλωθέν προϊόν που περνά μέσα από το συνεταιρισμό. Απαιτείται σήμερα καλύτερη οργάνωση και προώθηση του «συνεταιρίζεσθαι», αλλά παράλληλα πρέπει να γίνουν ευρέως αντιληπτά τα οφέλη του σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με πιο σημαντικό την αύξηση του εισοδήματος.

Μέσω της εκπομπής, δόθηκε επίσης η δυνατότητα να παρουσιαστεί ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός «Νηες» που ιδρύθηκε το 2016, αριθμεί περίπου 25 άτομα και προτάσσει την αξία της συνεργασίας με κύριο σκοπό τη βελτίωση του εισοδήματος των εμπλεκομένων. Παράγοντας κατά κύριο λόγο εξαιρετικής ποιότητας ελαιών Άμφισσας και Καλαμών, η εξωστρέφεια του παραγόμενου προϊόντος θεωρείται επιβεβλημένη. Σήμερα οι προοπτικές ευνοούν την αύξηση μελών του συγκεκριμένου συνεταιρισμού, προκειμένου να σταθούμε πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά, με βλέψεις και στο εξωτερικό που έχει ήδη αρχίσει να εκτιμά το προϊόν. Δεδομένου, μάλιστα, του ότι υπάρχουν ομοειδή προϊόντα στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, γίνεται ολοένα και πιο επιβεβλημένη η ύπαρξη μεγαλύτερου συνεργατικού σχήματος που θα προωθήσει και θα υποστηρίξει τις καλλιεργητικές ζώνες που προαναφέρθηκαν.

Συνοψίζοντας, τα αγροτικά ζητήματα απασχολούν την πλειοψηφία των Θεσσαλών και αποτελούν μία από τις προτεραιότητες του συνδυασμού μας, δεδομένου ότι μπορούν να συσχετιστούν και να συμπορευτούν με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής μας και να οδηγήσουν σταδιακά στο δρόμο προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Βίντεο από την εκπομπή:

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις