ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δήμαρχος Σκιάθου: Ξένοι έρχονται στο νησί να σωθούν από τον ιο!

Δήμαρχος Σκιάθου: Ξένοι έρχονται στο νησί να σωθούν από τον ιο!

Newsroom

Έτοιμη να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των 5.500 κατοίκων του νησιού από τον Covid-19 δηλώνει η δημοτική αρχή Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, ζήτησε με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την απαγόρευση μετακινήσεων προς το νησί για το διάστημα που είναι σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α 42) για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού χώρα μας.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o κ. Τζούμας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πως αλλοδαποί – κυρίως Βρετανοί – που διατηρούν σπίτια στη Σκιάθομετακομίζουν σε αυτά, φοβούμενοι για πιθανή εξάπλωση του Covid-19 στις πατρίδες τους.

Αυτό, όπως είπε ο δήμαρχος Σκιάθου, ανησυχεί ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους φορείς και τους κατοίκους, καθώς «Έχουν βγει οδηγίες, οι οποίες δεν τηρούνται!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Σκιάθου είναι υποστελεχωμένο και το ιατρικό προσωπικό, όπως είπε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος του νησιού, έχει λάβει οδηγία σε περίπτωση πιθανού κρούσματος ο ασθενής να φύγει αμέσως για το πλησιέστερο νοσοκομείο αναφοράς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το απόγευμα της Τρίτης, κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, καθώς η μεταφορά και ο έλεγχος ασθενών αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Στην επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, ο δήμαρχος Σκιάθου προτείνει να εξαιρεθεί η μεταφορά προϊόντων και η μετακίνηση για εξαιρετική ανάγκη την οποία θα κρίνει ομάδα που θα αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, το Λιμενάρχη και τον Διευθυντή του αεροδρομίου.

Η δημοτική αρχή, όπως είπε στο Newsbomb.gr ο κ. Τζούμας, τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και σε αναλυτική καταγραφή του πληθυσμού, ώστε να έχει μία καλύτερη εικόνα των αναγκών των πολιτών όσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα πρόληψης που ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν.

«Τούτες τις ώρες, είναι απολύτως αναγκαίο να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, το κοινωνικό σύνολο. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε – προστατευόμαστε! Μένουμε σπίτι! Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν περάσει η κρίση», τονίζει ο δήμαρχος Σκιάθου.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις