ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Aπό τη Μ.Βορνίτη: Πως θ αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο!

Aπό τη Μ.Βορνίτη: Πως θ αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο!

Newsroom

Από την Αισθητικό Μαριάννα Βορνίτη!

Μείναμε όλες με το ημιμόνιμο στα χέρια…Δεκάδες από εσάς μας ρωτάτε συνέχεια αν γνωρίζουμε πως θα το αφαιρέσουμε μόνες μας στο σπίτι, δεδομένης της κατάστασης και μη γνωρίζοντας πότε θα ξαναβγούμε από αυτό!

Η Μαριάννα μας εξηγεί τον τρόπο και την ευχαριστούμε πολύ!

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟ ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ:

  1. Με μια λίμα ξύνουμε ελαφρώς την εξωτερική επιφάνεια, αυτή του top coat. Ιδανικά η λίμα μας να είναι 100-180 grit. (Grit είναι η μονάδα μέτρησης σκληρότητας της λίμας. Όσο μικρότερος ο αριθμός, τόσο πιο σκληρή η λίμα).
  2. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε καθαρό ασετόν και βυθίζουμε τα νύχια για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  3. Με την παρέλευση του χρόνου, το ημιμόνιμο βερνίκι θα έχει φουσκώσει και θα είναι έτοιμο για αφαίρεση. Τότε, με μια σπάτουλα σπρώχνουμε ελαφρά προς το ελεύθερο άκρο. Αν δεν έχετε pusher, εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε και πάλι τη λίμα για να αφαιρέσετε το ‘φουσκωμένο’ προιόν.

Ενδέχεται σε κάποιες εταιρίες (πχ. SEMILAC) να μην φουσκώσει έντονα το ημιμόνιμο. Σε περίπτωση που χρειάζεται, βυθίζουμε και πάλι στο ασετόν.

4. Μόλις αφαιρέσουμε το χρώμα, θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν υπολείμματα της βάσης του ημιμόνιμου. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην τραυματίσουμε το φυσικό μας νύχι. Ιδανικά επιλέγουμε ένα μαλακό buffer και περνάμε την επιφάνεια του νυχιου, ωστε να εξομαλυνθεί οπτικά.

Και το ημιμόνιμό μας αφαιρέθηκε με επιτυχία!!!

EXTRA TIPS:

Μόλις ολοκληρώσετε με την αφαίρεση μπορείτε να απολεπίσετε τα χέρια σας με μια μικρή ποσότητα ζάχαρης και λαδιού. Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, τα χέρια σας θα δείχνουν υγιή και λαμπερά και θα δώσετε “τροφή” στα επωνύχιά σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κομπρέσες με φακελάκια πράσινου τσαγιού, ενδυναμώνοντας τα νύχια και τα επωνύχιά σας, απολαμβάνοντας παράλληλα το αγαπημένο σας αφέψημα.

ΑΚΡΥΛΙΚΟ – ΑΚΡΥΤΖΕΛ – ΤΖΕΛ

Για τις φίλες μας με χτιστά νύχια η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Αν έχετε ακρυλικό ή άκρυτζελ, ακολουθείτε τα βήματα του ημιμόνιμου παραπάνω. Και τα δύο αφαιρούνται με ασετόν, αλλά πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή γιατί χρειάζεται αρκετή ώρα και πολλές εμβυθίσεις στο ασετόν.

Αν έχετε τζελ στα νύχια σας, ο μόνος τρόπος αφαίρεσης είναι η λίμα. Μπορείτε βέβαια να μην προχωρήσετε σε ολική αφαίρεση, αλλά να λιμάρετε ώστε να μειώσετε τον όγκο του υλικού και από επάνω να βάψετε με το αγαπημένο σας βερνίκι.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε απλό βερνίκι, περάστε μια λεπτή στρώση βάσης, 2 στρώσεις χρώματος και ‘κλειδώστε’ με top coat!

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μην αφήσετε τα υλικά επάνω στα νύχια σας σε περίπτωση που έχουν ‘φουσκώσει’ , καθώς ελοχεύει κίνδυνος μύκητα ή μούχλας. Η αφαίρεση πρέπει να γίνεται αργά και προσεκτικά για να μην τραυματιστεί το φυσικό νύχι ή το δέρμα. Σε περίπτωση ενόχλησης, πλένουμε με άφθονο νερό. Σε περίπτωση μικροτραυματισμού ή εκδοράς ψεκάζουμε με άφθονο αντισηπτικό.

Ακολούθησε την Mαριάννα στα Social Media και παρακολούθησε τα tips της και της live μεταδόσεις της όπου σου μαθαίνει μυστικά του μακιγιάζ: Marianna_Vornitis

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις