ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αποζημίωση 533 ευρώ σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες τον Μάιο

Αποζημίωση 533 ευρώ σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες τον Μάιο

Newsroom

Αποζημίωση ύψους 533 ευρώ για επιχειρηματίες με έως 20 άτομα προσωπικό που θα παραμείνουν κλειστοί και το Μάιο, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών που δεν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τον ερχόμενο μήνα.

Οι αποζημιώσεις προς τους υπό αναστολή εργαζομένους και τους εργοδότες με έως 20 άτομα προσωπικό θα συνεχίσουν να ισχύουν και τον Μάιο, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές παραμείνουν και τον επόμενο μήνα κλειστές, όπως πχ στην εστίαση.

Αυτή τη φορά οι ενισχύσεις θα αναπροσαρμοστούν σε μηνιαία βάση ή 30 ημέρες και θα διαμορφωθούν στα 533 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα 800 ευρώ κάλυπταν 45 μέρες, από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου ή από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου, για όσους τις δικαιούνταν σε μεταγενέστερη φάση.

Παράλληλα, για τις παραπάνω επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να καλύπτονται οι εισφορές των υπό αναστολή εργαζομένων για έναν επιπλέον μήνα, υπολογισμένες επί των ονομαστικών αποδοχών τους, ενώ θα δοθεί παράταση και για τις εισφορές του Απριλίου.

Για τους εργαζομένους

Στα 533 ευρώ θα είναι και η αποζημίωση για τους εργαζομένους των παραπάνω επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές και τον Μάιο. Κυρίως πρόκειται για απασχολούμενους στην εστίαση. Αυτοί θα λάβουν συνεπώς το ποσό των 533 ευρώ για τον επιπλέον μήνα που αναγκαστικά θα μείνουν μακριά από την εργασία τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια, όπως επίσης τα εμπορικά κέντρα και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις