ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων & ποτών

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων & ποτών
Newsroom

Newsroom

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, όπως και το λιανεμπόριο, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην αγορά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Όπως επισημαίνει η Βιομηχανία μας, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Με συνέπεια και ευθύνη καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία.

Την ίδια στιγμή, όπως είναι αναμενόμενο, ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με δυσκολίες:

  • στις χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες εθνικές και διεθνείς μεταφορές και την ανάγκη διευκόλυνσής τους,
  • στην προμήθεια πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και υγειονομικού υλικού απαραίτητου για τους εργαζομένους μας,
  • στη χρηματοοικονομική ροή των επιχειρήσεων και την ανάγκη στήριξης όσων πλήττονται,
  • στις εξαγωγές μας,
  • στον τζίρο, που επηρεάζεται αρνητικά από τη διακοπή τροφοδοσίας σε σημαντικά κανάλια κατανάλωσης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ.).

Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία, με κοινή προσπάθεια, θα εξακολουθήσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις