ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έχεις φάει “μπουλωτό” ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις! Δες…

Έχεις φάει “μπουλωτό” ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις! Δες…

Δώρα Μιχαήλ

“Απο παλια τη δευτερη μερα του Πασχα βαζανε στους φουρνους της γειτονιας ταψια με κατσικακι η αρνακι και πατατες, το λεγομενο “ΜΠΟΥΛΩΤΟ”.Τα σκεπαζανε με ζυμαρι και “λαπατα” για να διατηρει το φαγητο την υγρασια του και σφραγιζανε το φουρνο με λασπη. Ανοιγαν τους φουρνους μετα απο δυο η τρεις ωρες και το φαγητο ειχε την ιδιαιτερη γευση του καμενου φουρνου(καψαλιλα).Την ωρα εκεινη που ανοιγε ο φουρνος πυροβολουσαν στον αερα για το καλο αλλα και για να το γιορτασουν.Στο Πηλιο το εθιμο ηρθε γυρω στο 1950-1954.Ενα εθιμο που συνεχιζεται μεχρι και σημερα απο γενια σε γενια με μεγαλη επιτυχια κυριως στις Αφετες, στο Νεοχωρι αλλα και στην Αφησσο. ”

Αυτά διαβάσαμε για το “Μπουλωτό”, τ οποίο έχουμε δοκιμάσει, ένα χρόνο πριν και ακόμα δεν έχουμε ξεχάσει!

Δοκίμασε το και εσύ στη “ΖΩΗ” στη Πλατεία Αφετών!

Εμείς ήδη κλείσαμε για τη Πρωτομαγιά το τραπέζι μας!!!!

Μας αρέσει γιατι βρίσκουμε πανεύκολα πάρκινγκ, υπάρχει παιδική χαρά για τα παιδιά μας, όλες οι γευστικές επιλογές είναι ακαταμάχητες και χειροποίητες, τρώμε μέσα στο πράσινο και πληρώνουμε ελάχιστα!

Τι άλλο θες;

Πήγαινε μια φορά στη “ΖΩΗ” και πίστεψε με όλο το καλοκαίρι θα τη βγάλεις στη Πλατεία Αφετών!

Κάνε τη κράτηση σου τώρα: 6986025881

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις