ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στην πόλη που λείπει η κοινή λογική ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ!

Στην πόλη που λείπει η κοινή λογική ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ!

Δώρα Μιχαήλ

Τι λείπει από τον Βόλο;

Τίποτα, όμως ταυτόχρονα και το σημαντικότερο Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

Παρακολουθώ όχι τόσο προβληματισμένη, αλλά κυρίως βαθιά στεναχωρημένη την κατάντια μας!

Γιατί περί κατάντιας πρόκειται….

Χρονικά και προεκλογικά, δεν έχει φουντώσει ακόμα η πολιτική αντιπαράθεση και βλέποντας τόσο το επίπεδο αυτής, όσο και μέρος της δημοσιογραφικής προσέγγισης, κάνω ταμείο και είναι μείον!

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο χειρότερο θα γίνει.

Από την μια έχουμε έναν συνδυασμό, αυτόν του κ.Παπαπέτρου, στον οποίον μετέχουν μεταξύ άλλων και πολύ σοβαρές προσωπικότητες της πόλης, που έχουν ήδη προσφέρει στον τόπο με τον δικό τους τρόπο και από την άλλη, τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου, με πρόσωπα γνώριμα για τις ικανότητες τους, που ήδη έχουν δώσει δείγματα γραφής, αλλά και άλλες νέες και κάποιες από αυτές σοβαρές και σημαντικές υποψηφιότητες.

Το αφήγημα του πρώτου κυρίως έχει να κάνει με την πομπώδη προσωπικότητα του Δημάρχου. Δεν θα έλεγα ότι έχουν σε όλα άδικο. Όμως το βρίσκω κουτό να χρησιμοποιείς την προσωπικότητα του Μπέου για να τον πολεμήσεις πολιτικά, αφού αυτή την προσωπικότητα, δυστυχώς ή ευτυχώς οι Βολιώτες την γνωρίζουν. Την γνώριζαν και όταν τον έβγαλαν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή στις τελευταίες εκλογές.

Παρουσιάζονται ως άνθρωποι με επίπεδο άξιο της πόλης μας και όμως με λύπη μου παρατηρώ, σχόλια, δημοσιεύσεις, video, δελτία τύπου, που θυμίζουν Αχιλλέα Μπέο.

Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι το επίπεδο του Δημάρχου είναι χαμηλό και εσείς έρχεστε να σηκώσετε ξανά το επίπεδο της πόλης, τότε τι ακριβώς κάνετε;

Θα σας πω εγώ: Πέφτετε συνεχώς όλο και πιο χαμηλά. Τον ακολουθείτε στον δρόμο που έχει χαράξει, με πεζοδρομιακές απαντήσεις….

Μαγκιά θα ήταν να τον αναγκάσετε να ανέβει αυτός επίπεδο για να σας απαντήσει και όχι να πέσετε εσείς στο δικό του…

Ντρέπομαι και λυπάμαι πολύ για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που σίγουρα δεν ταιριάζει στην αξία και στην προσωπικότητα των περισσότερων του συνδυασμού του κ.Παπαπέτρου.

Και από την άλλη, το ακόμα χειρότερο….το επίπεδο της δημοσιογραφικής(;) προσέγγισης μέρος των μέσων ενημέρωσης.

Έχουν μετατραπεί σε στρατόπεδα. Σαν πληρωμένοι μισθοφόροι που έχουν μπει στη μάχη, οι μεν μανιωδώς κατά του Παπαπέτρου και οι δε μανιωδώς κατά του Μπέου.

Είναι ξεκάθαρο στον κόσμο το παιχνίδι που παίζετε. Όλοι ξέρουν ποιόν και ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.

Το πιο χαζό βέβαια, είναι ότι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι, διαβάζουν τα “δικά τους site” και μοιράζονται μεταξύ τους με χαρά και περηφάνεια τις πληρωμένες απαντήσεις και τα πληρωμένα σχόλια.

Τα θεωρούν δε τόσο σημαντικά αυτά που εξαρχής ξέρουν ότι θα γραφτούν και καμαρώνουν…

…..μα σημασία, έχει ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ και όχι τι γράφει και κυρίως όχι ποιος και πόσοι τα διαβάζουν, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!!!

Και πιστέψτε με, μεταξύ σας τα διαβάζετε, μεταξύ σας τα πιστεύετε και ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!!

Δεν μπορεί ο Παπαπέτρος να τα κάνει όλα λάθος και ο Μπέος να είναι ο τέλειος Δήμαρχος.

Δεν μπορεί ο Μπέος να είναι ότι χειρότερο πέρασε από την πόλη και ο Παπαπέτρος σε όλα τέλειος.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!!!!!!!!!!!

Αλλά σας έχουν θολώσει τα πράσινα και τα μωβ….και δεν βλέπετε και δεν θέλετε και δεν μπορείτε να δείτε!!!!!

Κάποια στιγμή πριν πολλά χρόνια, είχα γράψει ένα σχόλιο για την Ζέττα Μακρή, όπου περιείχε μεταξύ άλλων και αρνητική κριτική.

Λίγο καιρό αργότερα, την συναντώ στον δρόμο και μου αναφέρει: “Πολύ ωραίο αυτό που έγραψες”

Νόμιζα πως με ειρωνευόταν για το αρνητικό σχόλιο και όμως, μου έξηγησε:

“Μόνο καλό μου έκανες. Κανένας μας δεν είναι σε όλα καλός και κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Έγραψες 5 καλά και 2 αρνητικά. Και μόνο που έγραψες και τα αρνητικά και έκανες κριτική ως όφειλες, ο κόσμος έμεινε στα θετικά και σε πήρε πολύ σοβαρά”!!!!!!

Για όποιον από τους υποψηφίους έχει την ελάχιστη κρίση να μεταφράσει το παραπάνω, θα αντιληφθεί, ότι η στρατηγική που ακολουθούν “οι μισθοφόροι τους” πέρα από αντιδεοντολογική και ανήθικη, είναι και εντελώς καταστροφική και άχρηστη.

Μου ζήτησαν να είμαι υποψήφια στις εκλογές. Μου ζήτησαν πολλοί υποψήφιοι από διάφορους συνδυασμούς να συνεργαστούμε. Είπα πολλά “όχι” και θα συνεχίζω να λέω.

Έχουμε ευθύνη όλοι απέναντι στην πόλη. Και αυτό ξέρετε, τουλάχιστον για εμένα, δεν κοστολογείται. Η αγάπη μου για την πόλη δεν εξαγοράζεται.

Κανείς δεν περισσεύει από έναν αγώνα για το καλό της πόλης, για τον Βόλο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Και στους 2 συνδυασμούς υπάρχουν σοβαρές προσωπικότητες που θέλουν και μπορούν και εγώ δημοσιογραφικά θα τους στηρίξω. “Ναι” σε όσους θεωρώ ότι μπορούν, “όχι” σε όσους πρώτη δεν εμπιστεύομαι την πόλη μου. Όχι, με όποιο κόστος.

Εύχομαι, δια μαγείας, το επόμενο διάστημα, να δω έστω από ένα από τα 2 στρατόπεδα, πολιτική αντιπαράθεση επιπέδου που αξίζει στην πιο όμορφη και πλούσια χώρα της Ελλάδας και δημοσιογραφική προσέγγιση, αν είναι δυνατόν αντικειμενική και όχι “μισθοφορική”.

Όχι άλλη κατρακύλα….

Γιατί το μόνο που λείπει από την πολιτική αντιπαράθεση, την δημοσιογραφική προσέγγιση αλλά και τις πολιτικές προσεγγίσεις και αποφάσεις είναι Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις