ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πλατεία Ελευθερίας: Απίστευτη ανάπτυξη σε χρόνο ρεκόρ!

Πλατεία Ελευθερίας: Απίστευτη ανάπτυξη σε χρόνο ρεκόρ!

Newsroom

Και να που η κρίση, αλλάζει τους συσχετισμούς, αποδυναμώνει και δυναμώνει πιάτσες!

Δημιουργεί νέες μόδες στη διασκέδαση, μετατοπίζει το εμπορικό ενδιαφέρον και γενικότερα δημιουργεί μια νέα χαρτογράφηση της αγοράς αλλά και των καταναλωτικών συνηθειών!

Τα παραδείγματα μου, για τα παραπάνω είναι πολλά και ειδικότερα στον χώρο της εστίασης!

Ωστόσο σήμερα θα μιλήσουμε για την αδικαιολόγητη για κάποιους ανάπτυξη της περιοχής γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας, εκεί στα Δικαστήρια της πόλης μας.

Είμαι βέβαιη, ότι κάποιοι ίσως δεν αντιλαμβάνεστε καν για ποια ανάπτυξη μιλάω, διότι μάλλον δεν είστε τόσο παρατηρητικοί!

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχουμε 5 νέες επιχειρήσεις γύρω από αυτή, η 4 εκ των οποίων έχουν να κάνουν με την γυναικεία κοκεταρία!

Την αρχή έκανε η Λία Στεφανάκη με τα “Χρυσά Ψαλίδια” στην συμβολή των οδών Γαζή με Ιωλκού και αμέσως μετά είδαμε επί της Αντωνοπούλου, πίσω ακριβώς από την Πλατεία, ν ανοίγει κατάστημα ονυχοπλαστικής, ακόμα ένα κομμωτήριο και ταυτόχρονα ακριβώς απέναντι από την Λία, ένα νέο καφέ. Άμεσα και μετά την καραντίνα θ ανοίξει επίσης επί της Αντωνοπούλου ένα κέντρο Αισθητικής, από γνωστό Δερματολόγο της πόλης.

Ένας κούκος λένε, δεν φέρνει την Άνοιξη, εκτός αν μιλάμε για επιχειρηματικότητα…

Ένας κάνει την αρχή και οι υπόλοιποι ακολουθούν…

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια “γυναικεία πιάτσα ομορφιάς” εκεί στη Πλ.Ελευθερίας!

Γιατί ταίριαζε δίπλα σ ένα κομμωτήριο, ν ανοίξει ένα Κέντρο Ονυχοπλαστικής, γιατί δίπλα στο Κέντρο Ονυχοπλαστικής ταίριαζε ν ανοίξει ακόμα ένα Κομμωτήριο και τι έλειπε;

Ένα Κέντρο Αισθητικής!

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε χάσει την αίγλη των προηγούμενω ετών, έχοντας πολλά ξενοίκιαστα ακίνητα για μεγάλο διάστημα.

Έτσι οι επαγγελματίες, ξεπερνώντας την λανθασμένη “σκόπελο” που οι ίδιοι δημιουργούν σκεπτόμενοι χώρος επένδυσης, θέλοντας όλοι ν ανοίξουν ένα μαγαζί στο κέντρο και λέγοντας κέντρο έχουν στο μυαλό τους 2-3 τετράγωνα της πόλης, επένδυσαν σε αυτή τη περιοχή ορθώς και έξυπνα, αφού τα ενοίκια ήταν ήδη αρκετά πεσμένα!

Τελικά κατάφεραν να δώσουν αξία στην περιοχή, δημιουργώντας μια νέα δυνατή πιάτσα στη πόλη!

Ας γίνει η Πλατεία Ελευθερίας, παράδειγμα για να συμβεί το ίδιο στο κομμάτι της Ερμού, μετά την Ιωλκού!

Ξεφύγετε από την ιδέα ότι παίζει καθοριστικό ρόλο το σημείο που θ ανοίξετε. Φυσικά και παίζει σημαντικό, αλλά οι πιάτσες χτίζονται και φαντάζομαι ότι θέλετε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση με δυνατό brand, ξέρετε όμως τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο άλλος…θα έρθει όπου και αν είσαι!

Επενδύστε σε αυτή την περιοχή, όπου τα ενοίκια είναι πάρα πολύ χαμηλά και δώστε χρήματα για την διαφήμιση και την προώθηση της επιχείρησης σας, ώστε άμεσα να μάθει ο κόσμος που θα σας βρει, άλλωστε θα σας περισσεύουν, αφού αν ανοίξετε στο κέντρο (αυτό που λανθασμένα έχετε στο μυαλό σας ως κέντρο) τα υπέρογκα ενοίκια, δεν θα σας δίνουν την ευκολία να επενδύσετε τόσο εύκολα στην επικοινωνιακή και διαφημιστική πολιτική της επιχείρησης σας!

Χτίστε πιάτσες και δώστε έμφαση στην δυναμικότητα του Βrand σας!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις