ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η μπαρ σκηνή του Βόλου, ας γίνει παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης!

Η μπαρ σκηνή του Βόλου, ας γίνει παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης!

Newsroom

Πρόσφατα σε άρθρο μου έγραφα πως είμαι πολύ περήφανη για την εξέλιξη της γαστρονομίας στην πόλη μας, σημειώνοντας, πως σε άλλες ακόμα και μεγαλύτερες επαρχιακές πόλεις, δεν βρίσκει κανείς τόσες και μάλιστα καλές επιλογές για φαγητό. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας να διανύσουμε, αλλά μας αξίζει να χαιρόμαστε για όσα ήδη έχουμε καταφέρει.

Πρόσφατα, μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της δουλειάς, αν και προσωπικά δεν γνωρίζω πολλά για τα ποτά και δεν γράφω γι αυτά, μαζί με συναδέλφους γυρίσαμε μερικά bar της Αθήνας. Παλιότερα, αλλά και νέες αφίξεις.

Μιλώντας με τους bartender με εντυπωσίασε ο τρόπος που μιλούσαν για τον Βόλο και τα μπαρ του. Μάλιστα ένας από αυτούς μου είπε: Θα έρθω στον Βόλο μετά το Πάσχα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω τα τάδε μπαρ.

Σε μια βράβευση που έγινε πρόσφατα και βραβεύτηκαν δικά μας βολιώτικα μπαρ, συνάδελφος μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει αν ο τάδε που έχει το τάδε μαγαζί, είναι συναίτερος με τον τάδε που έχει το τάδε μαγαζί.

“Ήταν μαζί στην βράβευση και φωτογραφίζονταν μαζί”, μου αποκάλυψε.

Όλα αυτά, μου έφεραν στο μυαλό κάποιες εικόνες που με έκαναν να νιώσω πολύ όμορφα. Θυμάμαι το φεστιβάλ της Grappa για τα 30 χρόνια παρουσίας της. Πέρασαν από εκεί, σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες μπαρ της πόλης. Γιόρτασαν όλοι μαζί και αυτό αν και είναι το σωστό και το φυσιολογικό, δεν είναι συνυφασμένο με την βολιώτικη ιδιοσυγκρασία.

Επίσης πολλές φορές τους έχουμε δει να οργανώνουν όλοι μαζί ή να συμμετέχουν σε event ακόμα και άλλων πόλεων.

Αυτοί οι 3-4 που ξεχωρίζουν, που το ψάχνουν πολύ, που κάνουν πρωταθλητισμό, μοιάζει να ακολουθούν μια πορεία με βασικά χαρακτηριστικά, την συνεργασία, τον σεβασμό, τον θαυμασμό, την σύμπνοια, τον συναγωνισμό, αλλά όχι τον ανταγωνισμό….

Ίσως πρόκειται για τον μόνο κλάδο της πόλης, που βλέπουμε τους πρεσβευτές του, να δίνουν ο ένας στον άλλον το χέρι για να πάνε όλοι μαζί μακρύτερα και όλο αυτό έχει μόνο ένα κέρδος και έναν αποδέκτη.

Κερδίζει η πόλη και κερδίζουμε και εμείς. Πίνουμε καλύτερα ποτά. Γινόμαστε η πόλη, που όσοι αγαπούν την μπαρ σκηνή, βρίσκουν έναν ακόμα λόγο να την επισκεφθούν.

Ναι, είναι ξεκάθαρο πως εξαιτίας αυτών των ανθρώπων, ο Βόλος έχει γίνει προορισμός.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως αξίζει να γίνουν παράδειγμα έμπνευσης, αφού μονίμως βρίσκονται σε εγρήγορση και συνεχώς κάνουν νέα πράγματα, αλλά και μίμησης απ όλους τους κλάδους, αφού δεν σπαταλούν χρόνο στο να φαγωθούν μεταξύ τους, αλλά στο να συνδημιουργήσουν και να γίνει ο καθένας τους κάθε μέρα καλύτερος από χθες, πηγαίνοντας όλοι κάθε μέρα έτσι ένα βήμα μπροστά την βολιώτικη μπαρ σκηνή.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις