ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έλεος με τα νταβατζηλίκια σε αυτή την πόλη: “Θέλω τόσα αέρα, για να φύγω!”

Έλεος με τα νταβατζηλίκια σε αυτή την πόλη: “Θέλω τόσα αέρα, για να φύγω!”

Newsroom

Είναι κοινό μυστικό. Όλοι το συζητάμε στις συζητήσεις μεταξύ μας.

Το φαινόμενο των “αερατζήδων”……μια κατηγορία μόνοι τους. Μια επικίνδυνη κατηγορία για την επιχειρηματικότητα και το μέλλον της στην πόλη μας.

Ούτε μια χούφτα άνθρωποι, που όμως στέκονται ικανοί να κρατήσουν αιχμάλωτα μεγάλα επιχειρηματικά project, στερώντας έναν άλλο αέρα στην πόλη. Στερώντας της την εξέλιξη και μαζί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας.

Άνθρωποι που φτάνουν στο σημείο να μη βγαίνουν στην σύνταξη ή να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις σε οικογενειακά πρόσωπα λίγο πριν την συνταξιοδότηση, για να μην αφήσουν άδειο το ακίνητο στο οποίο βρίσκονται. Περιμένουν υπομονετικά το “κοροΐδο”, που θα τους δώσει ένα “ιδιωτικό εφάπαξ” για να έχουν καλά γεράματα.

“Τόσα θέλω για να φύγω”, δηλώνουν με περίσσιο ύφος χιλίων καρδιναλίων και μπόλικο θράσος, λες και τους ανήκει το σημείο, λες και έχουν το δικαίωμα να εκβιάζουν και να εγκλωβίζουν τα όνειρα, τις φιλοδοξίες , το επιχειρηματικό μέλλον αυτής της πόλης.

Δεν έχει σημασία που δεν βγάζουν πια. Ίσα ίσα τα έξοδα και αυτά με το ζόρι να βγαίνουν. Κάνουν υπομονή. Έχουν αντοχές που με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου οι “αεαρατζήδες”. Και όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι λίγοι οι Βολιώτες και όχι μόνο επιχειρηματίες, που υπέκυψαν σε αυτούς τους εκβιασμούς, γιατί εγώ ως εκβιασμό το αντιλαμβάνομαι.

Οι περισσότεροι από αυτούς, ανήκουν στην κακή πάστα επαγγελματιών των περασμένων χρόνων(ευτυχώς στην πόλη μας είναι λίγοι), με τα παχιά ταμεία….τότε που είτε προσπαθούσες είτε όχι, είτε επένδυες είτε όχι και το μεροκάματο θα έβγαζες και περιουσία θα έκανες.

Άνθρωπε μου, ξέρεις πόσα λεφτά θέλει ένα μαγαζί για να φτιαχτεί σήμερα; Καμία σχέση με όσα έδινες εσύ το ’70 και το ’80…..εσύ που το μαγαζί σου είναι ίδιο μέχρι σήμερα.

Ξέρεις πόσα χρήματα πρέπει να πέσουν στο μαγαζί αυτό για να γίνει μαγαζί εποχής 2023;

Και εσύ τι ζητάς; 50.000; 80.000; 100.000 ευρώ για να φύγεις;

Γιατί; Για να ξεκουμπιστείς και να πας σπίτι σου που εκεί είναι η θέση σου;

Δούλεψες, πέτυχες, έβγαλες, έφτιαξες μια περιουσία, έχεις την σύνταξη σου….

Γιατί στερείς από νέους άνθρώπους το δικαιώμα να κάνουν τον δικό σου κύκλο;

Τόσο άπληστος; Τόσο εγωιστής;

Δεν σε ένοιαξε ποτέ γι αυτή την πόλη; Δεν την αγάπησες ποτέ; Δεν αγάπησες την πόλη και τους ανθρώπους που έζησες, έβγαλες λεφτά και μεγάλωσες τα παιδιά σου;

Γιατί θες να την κρατάς δέσμια; Γιατί γίνεσαι εσύ η αιτία να κρατάς φυλακισμένη την ανανέωση και την επιχειρηματική αναγέννηση;

Ποιός είσαι στην τελική;

Νομίζω πως θα έπρεπε να υπήρχε μια ειδική επιτροπή που θα λάμβανε και θα αξιολογούσε ανάλογες καταγγελίες, για το καλό της πόλης, για το μέλλον της πόλης!

Ένα τσακ είμαι πριν αρχίσω να φωτογραφίζω πρόσωπα και καταστάσεις…αλλά αναρωτιέμαι έχει μείνει έστω και λίγη τσίπα για να σας πει κάτι αυτό;

Ντροπή!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις