ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ηρωποιούνται οι θεατρίνοι, αγνοούνται οι ήρωες! ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!

Ηρωποιούνται οι θεατρίνοι, αγνοούνται οι ήρωες! ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!

Δώρα Μιχαήλ

Έχοντας πέσει οι τόνοι και κυρίως νιώθοντας πια όλοι ασφάλεια, θέλω να πω πως συνέβει και σε αυτή την δύσκολή στιγμή για τον νομό μας, όπως και σε άλλες, ότι συμβαίνει πάντα.

Ηρωποιούνται οι θεατρίνοι, αγνοούνται οι ήρωες!

Προσπαθώ να συγκρατηθώ για να μη προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε κάτι “ρόμπες” που πετάγονταν από το αυτοκίνητο που επέβαιναν, για να εμφανιστούν δίπλα στον Δήμαρχο όταν έκανε δηλώσεις.

Σκέτη αηδία.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονταν διακοπές σε άλλα μέρη και έβγαιναν και έκαναν δηλώσεις στα κανάλια τηλεφωνικά, χωρίς να έχουν γνώση της κατάστασης, λέγοντας “είναι σε ύφεση η φωτιά” την ώρα που ζούσαμε τις πιο τραγικές στιγμές. Θα ήταν πιο τίμιο να μη σηκώσει το τηλέφωνο. Να πει: “Είμαι έκτος.” Σιγά μην έχανε όμως τα δευτερόλεπτα της δημοσιότητας!

Το ζητούμενο είναι ένα. Όσοι έτρεχαν για να σβήσουν την φωτιά, όσοι πάλεψαν για να σώσουν συνάνθρωπους και περιουσίες, δεν είχαν χρόνο για φωτογραφίες και video.

Αναμεσά τους ναι, υπήρχαν και πολιτικά πρόσωπα. Το γνωρίζω προσωπικά και με βεβαιότητα, όμως ψάχνοντας στα προφίλ τους δεν βρήκα ούτε μια φωτογραφία.

Η Δωροθέα, που άδικα κρίθηκε, ορθώς ανέφερε πως ο συντονισμός μιας τέτοιας κατάστασης και η στρατηγική, είναι θέμα της Διοίκησης της ΠΥ.

Αλλοίμονο, αν ο κάθε ανεκπαίδευτος σε τέτοιες κρίσεις, πολιτικός παράγοντας, μπορούσε να δίνει οδηγίες και να επιβάλλει γνώμες και απόψεις στους πλέον ειδικούς.

Οι ευθύνες σε πολιτικό επίπεδο ανήκουν στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μόνο στο πλαίσιο της πρόληψης.

Ας πούμε….στο σημείο που τα χόρτα πάνω στον δρόμο έφταναν τα 2 μέτρα! Ναι εκεί να αναζητήσουμε ευθύνες.

Οι πραγματικοί ήρωες ήταν αυτοί που πάλεψαν με την φωτιά, με κίνδυνο την ζωή τους. Πυροσβέστες, μέλη εθελοντικών ομάδων και απλοί πολίτες της πόλης.

Και αν θέλετε να σας πω ξεκάθαρα την γνώμη μου: Θεωρώ πως σωθήκαμε από τους εθελοντές και τα νέα παιδιά που έτρεξαν στα μέτωπα. Χωρίς αυτούς, οι πυροσβέστες μόνοι τους δε νομίζω πως θα τα κατάφερναν.

Τέλος, οι κάτοικοι των σημείων που δοκιμάστηκαν, οι άνθρωποι που κινδύνεψαν τα σπίτια τους και οι επιχειρήσεις τους, οι κάτοικοι των χωριών, ξέρουν ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

Οι υπόλοιποι ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις