ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Από αουτσάιντερ, φαβορί!

Από αουτσάιντερ, φαβορί!

Δώρα Μιχαήλ

Από όταν άκουσα για πρώτη φορά πως ο Απόστολος Παπαδούλης μπορεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, το πρώτο πράγμα που σχολίασα είναι: Επιτέλους και μια σοβαρή υποψηφιότητα!

Η πορεία του μακρά. Δεν μας ήρθε ουρανοκατέβατος στον Βόλο. Μεγάλωσε στον Βόλο, έφυγε για σπουδές, επέστρεψε στον Βόλο, όπου έμεινε από καθαρή επιλογή, αφού γνωρίζουμε πως μπορούσε να είχε φτάσει ακόμα πιο ψηλά, αν αποδεχόταν διάφορες προτάσεις που του είχαν γίνει και έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την Πανεπιστημιακή του πορεία και την πορεία του στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας.

Ο άνθρωπος που για κάθε πρόβλημα είχε μια λύση. Οι συνεργάτες του, άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, μιλούν για έναν επιστήμονα που δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του, που σκέφτεται καθαρά και μεθοδικά, που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, πρωτοβουλίες χωρίς φόβο και όλα αυτά πάντα ανθρωποκεντρικά και πάντα αποτελεσματικά.

Τα γνώριζα αυτά, γι αυτό και χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι μπορεί να είναι υποψήφιος.

Άνθρωπος του σαλονιού και του λιμανιού. Άνθρωπος που εκπέμπει πολιτισμό, που γεννά σεβασμό.

Άνθρωπος που αποδομεί με επιχειρήματα. Άνθρωπος με βαθιές γνώσεις και δημοκρατικό λόγο.

Πριν την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων συμβούλων του, θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτήριζε αουτσάιντερ!

Όμως με θεαματικό τρόπο, έγινε το απόλυτο φαβορί του δεύτερου γύρου!

Ακόμα και συνάδελφοι μου έμειναν άφωνοι με τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση του εκείνο το βράδυ.

“Απίστευτο, έχει δυναμική τελικά”, σχολίασε μια αγαπημένη συνάδελφος!

Και πόσοι ακόμα θα ήθελα να ήταν εκεί, αλλά δεν μπόρεσαν ή φοβήθηκαν κάτι ή απλά θέλησαν να…κρυφτούν, για να μη χάσουν την δουλειά τους, για να μη χάσουν τους πελάτες στο μαγαζί τους, για να μην “μπλεξουν βρε αδελφέ”!

Εκείνη η μέρα, ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του Α.Παπαδούλη, γιατί από την επόμενη, το κλίμα άλλαξε εντελώς και τ όνομα του στα καφενεία, στις παρέες, στα διαλείμματα από την δουλειά άρχισε ν ακούγεται περισσότερο, πιο έντονα, πιο θερμά!

Γιατί…όσοι φοβήθηκαν να εκδηλωθούν, με μια εκδήλωση-παράσταση νίκης, όπως αυτή της ανακοίνωσης των υποψηφίων, αναθάρρησαν!!!

Αυτή η ανάλυση, είναι αντικειμενική, αν πρέπει να πω την γνώμη μου θα σας πω ότι την πρώτη νίκη στον Απόστολο Παπαδούλη, την χάρισα όταν άκουσα τον Δήμαρχο μας να του επιτίθεται. Δεν ξέρω πως αισθάνθηκε ο κ.Παπαδούλης, αλλά εγώ στη θέση του, πολύ θα το χαιρόμουν, αφού αποτελεί επιβεβαίωση της ισχυρής υποψηφιότητας του.

Δεν ασχολείσαι άλλωστε ποτέ, με κάτι που δεν φοβάσαι και η αλήθεια είναι ότι ο κ.Μπέος, τα ονόματα κάποιων δεν τα έπιασε ποτέ μέχρι σήμερα στο στόμα του.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε, αντάξιο των γνώσεων του, της εμπειρία του και των επιτυχιών του μέχρι σήμερα. Δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από τον κ.Παπαδούλη.

Όσο για το ψηφοδέλτιο του;

Χάρηκα που είδα πολλούς νέους ανθρώπους, ανθρώπους για πρώτη φορά στη πολιτική, κάτι που βέβαια το βλέπουμε και σε άλλα ψηφοδέλτια.

Το σημαντικό όμως, η μεγάλη διαφορά, είναι ότι αν και στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζει στη πράξη το “ακομμάτιστο” ψηφοδέλτιο, με παρουσίες και από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα από την Νέα Δημοκρατία.

Κλείνοντας, πάμε σε κάποια σχόλια που διάβασα σχετικά με την κ.Παπαδούλη, αλλά και το σύνολο των υποψηφίων του.

“Ζήτησε να μειωθούν μισθοί και να γίνουν απολύσεις, κατέστρεψε τους Βιομηχάνους κλπ”….

Ε, δε γίνεται να μιλάμε σοβαρά! Μάλλον μπέρδεψαν τον κ.Παπαδούλη με τους κυρίους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά και Τσίπρα.

“Ποιός είναι αυτός ο Παπαδούλης, δεν τον ξέρω και ποιοί είναι αυτοί οι υποψήφιοί του, ούτε η μάνα μου δε τους ξέρει…”!

Δεν είναι σοβαρό επιχείρημα, γιατί η δική μου μάνα δεν ήξερε τον Α.Μπέο, αφού δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο όπως και πολλοί άλλοι Βολιώτες και βγήκε τελικά Δήμαρχος….

Όσο για τους υποψηφίους που είτε η μάνα τους δε τους ξέρει, να σας θυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια είδαμε και Δημάρχους και Αντιδημάρχους και Προέδρους οργανισμών, ακόμα και Υπουργούς που ούτε η μάνα τους…ούτε η γειτόνισσα τους ήξερε!

Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικούς, με μακρά επαγγελματική πορεία και επιτυχίες στο ενεργητικό τους, πρόκειται για νέα μορφωμένα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα, πρόκειται για απλούς πολίτες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με τον τρόπο ζωής που ακολουθούν, ανθρώπους που γνωρίζουμε γιατί σε αυτή την πόλη γεννήθηκαν, έζησαν, μεγάλωσαν και σε αυτή προσέφεραν και προσφέρουν ως παραγωγικά κοινωνικά όντα. Δυστυχώς, δεν βρίσκω κανέναν να έχει απασχολήσει με προσωπικές, επαγγελματικές ή πολιτικές του πράξεις την δικαιοσύνη, ώστε να έχουν γίνουν πρωτοσέλιδο και να τους ξέρουμε όλοι, μα όλοι!

Τέλος, για εμένα έχει ένα ψηφοδέλτιο άξιο νίκης και αυτό γιατί η ομάδα του έχει ένα μαγικό στοιχείο, αυτό το στοιχείο που είχα δει στο ψηφοδέλτιο του Ν.Τσιλιμίγκα, ένα ψηφοδέλτιο που πολύ σοφά και προσεχτικά είχε δημιουργήσει η Τζούλια Τσαλίκη, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης τότε, που είχε αναλάβει και τη οργάνωση του προεκλογικού αγώνα, με τον Νίκο Τσιλιμίγκα τελικά, να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά και να βγαίνει πρώτος στον Βόλο.

Έχουν κοινό στόχο και έχουν αφήσει πίσω τις προσωπικές φιλοδοξίες. Ο αγώνας είναι απόλυτα ομαδικός και κοινός!

Έχετε όλα τα υλικά για να πάτε μπροστά…

Καλό και δίκαιο αγώνα!

Ας κερδίσει ο καλύτερος για τον Βόλο και τον Βολιώτη!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις