ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ταβέρνα μαγειρεύει χωρίς ρεύμα τους πιο εκλεκτούς μεζέδες! Δες…

Ταβέρνα μαγειρεύει χωρίς ρεύμα τους πιο εκλεκτούς μεζέδες! Δες…

Newsroom

Αν βρεθείτε στα Χανιά και κάποιος ντόπιος σας πει πάμε να φάμε στον «Ντουνιά» του Στέλιου, μην πείτε όχι ακόμη και αν ακούσετε πως πρόκειται για ταβέρνα που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικές συσκευές… Να είστε σίγουροι πως θα αξίζει τόσο η όμορφη διαδρομή μέχρι τη Δρακώνα Κεραμειών όσο φυσικά και το παραδοσιακότατο μενού του αγαπημένου ταβερνείου.

18 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Χανίων και σε υψόμετρο 500 μέτρα στα Λευκά Όρη, βρίσκεται η ιδιαίτερη ταβέρνα του Στέλιου Τριλυράκη που έχει καθιερωθεί με την ονομασία ο «Ντουνιάς». Εκεί είναι βέβαιο πως θα ζήσετε μια απολύτως ασυνήθιστη γαστρονομική εμπειρία και αναθεωρήσετε τις απόψεις για το τι σημαίνει εκλεκτο φαγητό…

Εδώ και κάμποσα χρόνια, ο Στέλιος Τριλυράκης κάνει το όνειρο του πραγματικότητα καθώς ρίσκαρε και πέτυχε. Αν και το 2004 που ήταν νέο κοπέλι εργαζόταν ως επαγγελματίας στα Χανιά, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο χωριό του και να ασχοληθεί με την οικογενειακή ταβέρνα που διατηρούσαν οι γονείς του.

Ωστόσο, ο Στέλιος δεν γύρισε στο χωριό για να στήσει μια ακόμη κλασική ταβέρνα. Είχε διαφορετική προσέγγιση για την παραδοσιακή μαγειρική και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Στηρίχτηκε σε σημαντικό βαθμό στις γαστρονομικές γνώσεις γιαγιάς και μητέρας όπως και στα απολύτως τοπικά προϊόντα που ήταν δυνατόν να παραχθούν στην γύρω περιοχή. Δεν επιδίωξε να δεχθεί επιρροές από άλλες κουζίνες, τάσεις κτλ αλλά αφοσιώθηκε στις χαρακτηριστικές γεύσεις της Κρήτης που αγαπάνε τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες.

Στην αρχή φτιάχτηκε η κουζίνα με παρασιές, ξυλόσομπες, ξυλόφουρνο καθώς όπως είπαμε δεν υπάρχουν στην ταβέρνα ηλεκτρικές συσκευές και όλα τα μαγειρέματα γίνονται στη φωτιά του ξύλου. Έπειτα πήρε σειρά η οργάνωση του κτήματος όπου φύτευσε τα μποστάνια του και δημιούργησε χώρους όπου ζουν αρκετά ζώα ελευθέρας βοσκής.

Έπειτα από μία επιχειρηματική διαδρομή δεκαετίας, η ταβέρνα ο «Ντουνιάς», είναι σημείο αναφοράς στην Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα. Είναι το μικρό ταβερνάκι έξω από τα Χανιά που θα σας προσφέρει αξέχαστα, παραδοσιακά φαγητά όπως γαρδουμάκια, κουνουπίδι με ξινόχοντρο, αρνάκι στη λαδόκολλα και πολλά άλλα, πάντα μαγειρεμένα με τον πλέον αυθεντικό τρόπο.

Αν λοιπόν σας προτείνουν να ανεβείτε μέχρι την Δρακώνα Κεραμειών, πείτε ναι και ετοιμαστείτε για ένα γαστρονομικό ταξιδάκι στην αυθεντική κρητική κουζίνα…

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις