ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένας κούκος λένε δεν φέρνει την Άνοιξη και η οικογένεια Καραϊσκου, το αποδόμησε!

Ένας κούκος λένε δεν φέρνει την Άνοιξη και η οικογένεια Καραϊσκου, το αποδόμησε!

Newsroom

Για τρίτη χρονιά η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στην Θεσσαλία με πάνω από 30 τοπικούς παραγωγούς να συμμετάσχουν στην γαστρονομική γιορτή.

Για δύο ημέρες, τις πρώτες του Οκτώβρη, η «καρδιά» του Πηλίου χτύπησε πιο δυνατά από ποτέ στην Πορταριά σε μια γιορτή με σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών. Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από το Πήλιο, συνταγές, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας και πολλές παράλληλες παρουσιάσεις και δραστηριότητες συνέθεσαν το σκηνικό που αγκαλιάστηκε ασφυκτικά και πιο δυνατά από ποτέ από το ευρύ κοινό που με έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό ήρθε σε επαφή με τον γευστικό πλούτο του Πηλίου μας.

Χωρίς καμία αμφισβήτηση το 3ο τους Φεστιβάλ ήταν το πιο πετυχημένο, απ όλες τις πλευρές. Τρομερή οργάνωση, τρομερή ενέργεια, τρομερή φιλοξενία και όλοι τους, οργανωτές και συμμετέχοντες, άνθρωποι με πολλή αγάπη γι αυτό που κάνουν, για την γαστρονομία γενικότερα και το Πήλιο ειδικότερα.

Ήταν μια μεγάλη γιορτή, για μεγάλους και μικρούς, αφού η Φάρμα πλημμύρισε οικογένειες με τους γονείς να ανακαλύπτουν γευστικούς θησαυρούς και τα παιδιά να ανακαλύπτουν την φύση….όλοι μα όλοι χαμογελαστοί και αυτό γιατί η φύση, κάνει πάντα το θαύμα της!

Δεν θα σας πω πολλά εδώ, άλλωστε υπόσχομαι πως θα ακολουθήσουν άρθρα για όλους τους παραγωγούς και όλους όσους συμμετείχαν, σε μια δική μας προσπάθεια να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και της πηλιορείτικης γαστρονομίας ειδικότερα.

Θέλω μόνο, να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια Καραϊσκου, για όλα όσα μας έχει προσφέρει, εδώ και δεκαετίες. Μια σοβαρή οικογένεια, με όραμα, φιλοσοφία και κουλτούρα που δυστυχώς εκλείπει.

Όμως, η οικογένεια αυτή αποδομεί το: Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη!

Τον φέρνει, γιατί στο διάβα του με τον ενθουσιασμό και την αγάπη που αντιμετωπίζει τα πάντα, συνεπαίρνει και άλλους μαζί……και κάπως έτσι γίνονται πολλοί οι “κούκοι”!!!

Θα τους ευχηθώ να συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα, με το ίδιο ήθος και την ίδια ενέργεια και ενθουσιασμό για πολλά χρόνια ακόμα.

Εμείς ήδη, ανυπομονούμε για το 4ο Φεστιβάλ που ειλικρινά δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο πιο μεγάλο θα είναι και πόσο πιο σημαντικό, γιατί με αυτή την οικογένεια, στις προβλέψεις πέφτεις-ευτυχώς- πάντα έξω!

Σας ευχαριστούμε.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις