ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγραφιώτης για Μάτι: Προπαγάνδα και ανικανότητα που κόστισαν ζωές

Αγραφιώτης για Μάτι: Προπαγάνδα και ανικανότητα που κόστισαν ζωές

Newsroom

Του Άγγελου Αγραφιώτη
*Μέλος της Γραμματείας
του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ
*Μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ Μαγνησίας

Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μία τραγωδία η οποία κατέδειξε με τον πλέον προφανή τρόπο την προτεραιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα στην προπαγάνδα, παρά στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αυτής της χώρας.

Προκειμένου να διαχειριστεί την ανείπωτη τραγωδία ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εφαρμόσει την γνώριμη πολιτική του συνταγή: Αποπροσανατολισμός και προπαγάνδα, ώστε να καλυφθούν όχι μόνο οι προσωπικές του ευθύνες αλλά και των υπουργών του. Όπως άλλωστε έχει πράξει κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές με απατηλές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό που φυσικά ουδέποτε τηρήθηκαν αλλά του κόστισαν και με το παραπάνω .

Αρχικά το φτηνό, ντροπιαστικό επικοινωνιακό show του κ. Τσίπρα, ξεκίνησε με την περιβόητη σύσκεψη της Ραφήνας. Την ώρα που άνθρωποι καιγόταν και βρισκόταν αβοήθητοι μπροστά στην πύρινη λαίλαπα, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να μετατρέψει σε «ριάλιτι» μία κρίσιμη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς επιτρέποντας στα τηλεοπτικά συνεργεία να την μεταδώσουν ζωντανά, αποκρύπτοντας φυσικά από τον Ελληνικό λαό, αν και όπως αποδείχτηκε γνώριζε εκείνη τη στιγμή, ότι υπήρχαν νεκροί .

Η προπαγάνδα και τα ωμά πολιτικά ψέματα όμως συνεχίστηκαν. Ακολούθησε το εφεύρημα των αυθαιρέτων, τα οποία για τον Αλέξη Τσίπρα ευθύνονταν για το θάνατο τόσων ανθρώπων και τον αποκλεισμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Για ανικανότητα του ιδίου και των συνεργατών του… ούτε λόγος!

Ο πρωθυπουργός απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο η κυβέρνηση του έχουν χάσει κάθε επαφή με την ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη έναν προς έναν. Η συνέντευξη τύπου – τραγέλαφος τρεις ημέρες μετά την τραγωδία το επιβεβαίωσε περίτρανα. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δεν είδε καμία ευθύνη στο επιχειρησιακό κομμάτι παρουσία των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, μόνο κάτι ψέλλισε για στοιχεία εμπρησμού που δήθεν είχε στα χέρια του, αλλά ποτέ δεν μας τα παρουσίασε. Μέχρι και δορυφορικούς χάρτες «επιστράτευσαν» σε εκείνη τη συνέντευξη για να μας πείσουν ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών, με ταυτόχρονη έναρξη δεκατριών εστιών. Αγωνιωδώς έβαλαν και τον διευθύνοντα σύμβουλο του διαστημικού οργανισμού (Sic!) να επαναλάβει δυο φορές την ομιλία του, μήπως και ως μικρόνοες δεν το εμπεδώσαμε….Βέβαια λίγες μέρες μετά και ενώ η οργή του κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας μεγάλωνε, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να αποκεφαλίσει το Νίκο Τόσκα και τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για έναν ακόμη πολιτικό μακιαβελισμό του κ. Τσίπρα, στην απέλπιδα του προσπάθεια να διασώσει ότι μπορεί μπροστά στην επερχόμενη εκλογική συντριβή. Από εκεί που δήλωνε μπροστά στις κάμερες ότι δεν πρόκειται να βρει αποδιοπομπαίους «τράγους», τελικά έκανε δεκτή την “παραίτηση” Τόσκα και των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, φορτώνοντάς τους την ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές. Ξεχνά βέβαια ο κ. Τσίπρας ότι ο κ. Τόσκας ήταν δική του προσωπική επιλογή και παρά το γεγονός ότι ειδικά η Αστυνομία εδώ και καιρό παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και στο Κίνημα Αλλαγής το είχαμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές δημόσια ζητώντας την παραίτηση Τόσκα, ο κ. Τσίπρας επέμενε να τον στηρίζει πεισματικά και όπως αποδείχτηκε εις βάρος όλων μας. Όπως δική του επιλογή ήταν και ο «παραιτηθείς» Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Καπάκης που ήταν εξαφανισμένος όλες τις ημέρες τις κρίσης και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, που εδώ και μέρες είναι άφαντη και προτιμά να κρύβεται πίσω από πολιτικές συνεντεύξεις σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.

Κουφοντίνας, Ξηρός και η κομματική επιλογή
Το επικοινωνιακό κρεσέντο του κ. Τσίπρα συνεχίστηκε με τη μεταγωγή του τρομοκράτη δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία ακόμη μετρούσαν ή έψαχναν για νεκρούς στην περιοχή των καμένων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αποφάσισε την μεταγωγή ενός αμετανόητου δολοφόνου, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αντιδράσεις. Ήταν μια προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας, η οποία όμως δεν ευοδώθηκε, γιατί η ανθρώπινη απώλεια ξεπερνά την προπαγάνδα. Αντίστοιχη με αυτή της Novartis την επόμενη του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, όταν μισό εκατομμύριο κόσμος κατέβηκε για να βροντοφωνάξει την αντίθεση του στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και πάλι απέτυχε η διάσπαση της προσοχής του λαού.
Το χειρότερο από όλα όμως, δεν ήταν μόνοι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί αλλά και η επιλογή για την τοποθέτηση νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αυτή του Γιάννη Ταφίλη. Ένα πρόσωπο το οποίο προέρχεται από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και έχει αναλάβει ουκ ολίγες κρατικές θέσεις από το 2015 μέχρι και σήμερα. Πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας ήταν υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Άμυνας το 2013. Στη συνέχεια τον διόρισαν Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας και έπειτα Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής. Στη συνέχεια τον διόρισαν επικεφαλή στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ήρθε η ώρα του να τον διορίσουν και Γ.Γ στην πολιτική προστασία. Λες και ο κος Ταφίλης πρέπει οπωσδήποτε να κάθεται κάπου άνετα και η καίρια θέση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας είναι η κατάλληλη στιγμή να τον φιλοξενήσει, μέχρι να βρεθεί και πάλι η επόμενη θέση για το αξιόλογο στέλεχος και παιδί του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τόσα να προσφέρει σε τόσους τομείς! Πριν ακόμη στεγνώσει το αίμα των νεκρών στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας προτίμησε έναν μπαλαντέρ, παρά κάποιον με γνώσεις στη διαχείριση κρίσης η οποία μας βρήκε ανέτοιμους στρατηγικά.

Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας ακόμη και την ύστατη στιγμή, όταν προσπαθεί να μας πείσει ότι η πολιτική προστασία ως τώρα αντιμετωπιζόταν από τους «προηγούμενους» δίχως σοβαρότητα και ενώ ακόμη δεν έχει στεγνώσει το αίμα των νεκρών στο Μάτι, προτίμησε να τοποθετήσει σε μια νευραλγική θέση ένα ακόμη πρόσωπο κομματικής προελεύσεως, ένα δικό του παιδί, αντί να επιλέξει κάποιον με γνώσεις στη διαχείριση κρίσεων και την διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων σε αυτή, με ηγετική ικανότητα.

Δείγμα της αντίληψης που κουβαλά ο κ. Τσίπρας,ότι το κράτος είναι λάφυρο της κάθε κυβέρνησης και ότι πρέπει να βολευτούν τα «δικά μας παιδιά» πέραν από κάθε έννοια αξιοκρατίας, με τραγικά αποτελέσματα για το λαό και τη δημόσια διοίκηση.

Αυτή τη δύσκολη ώρα, το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη αλλαγής και πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης, που μπορεί να παρέχει στον πολίτη ασφάλεια και θα μπορέσει να του δώσει πίσω τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας!

Οι εκλογές είναι μονόδρομος ώστε να φύγει αυτή η εχθρική προς τον πολίτη δήθεν Αριστερή κυβέρνηση και να συγκροτηθεί μία νέα με προοδευτικό πρόσημο, που θα κυβερνά με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Που δεν θα αντιμετωπίζει το κράτος με κομματικά κριτήρια και θα σέβεται τον πολίτη. Που θα εμπνέει και θα αλλάξει ριζικά νοοτροπίες ετών στη δημόσια διοίκηση, οι οποίες πλέον έχουν κακοφορμίσει.

Η εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι και η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα και των επιλογών του στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν. Μένει μόνο να το αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις