ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Aγανακτισμένοι επαγγελματίες: Ο Άγιος Νικόλαος έγινε γκέτο!

Aγανακτισμένοι επαγγελματίες: Ο Άγιος Νικόλαος έγινε γκέτο!

Newsroom

Έμπειροι στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ και στην ανάλυση των γεγονότων, αλλά κυρίως στη πρόβλεψη του τι αλλαγές θα φέρει κάθε νέα επιχείρηση, συνθήκη, συμβάν ή εποχή σε κάθε πιάτσα ξεχωριστά, καιρό πριν είχαμε προβλέψει και δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί, στ ότι θα κλινόμασταν να αντιμετωπίσουμε στο ρεπορτάζ εμείς από την πλευρά μας και οι επαγγελματίες γύρω από τον Άγιο Νικόλαο στην καθημερινότητά τους.

Αγανακτισμένοι και ανήμποροι δηλώνουν κάτω από τις νέες συνθήκες που βιώνουν τους τελευταίους μήνες, επιχειρηματίες τόσο από τον χώρο του εμπορίου, όσο και από αυτόν της εστίασης, που τα μαγαζιά τους βρίσκονται γύρω από τον Άγιο Νικόλαο, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: “Ο Άγιος Νικόλαος, έχει γίνει γκέτο. Έχουμε μαγαζί στο γκέτο λέμε πια, όχι στο κέντρο της πόλης”!

Ειδικότερα, οι επιχειρηματίες καταγγέλουν τις παραβατικές συμπεριφορές μεγάλης ομάδας νέων, εφήβων στην πλειοψηφία τους, που τόσο τις καθημερινές αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα, μαζεύονται στην πλατεία Αγίου Νικολάου με ηχεία ακούγοντας μουσική στο τέρμα ή και χωρίς αυτά και πάντα συνοδεία αλκοόλ, που λίγη ώρα αργότερα πάντα τους οδηγεί σε ζημιές στα γύρω μαγαζιά!

Μόλις χθες, οι έμποροι της Ερμού απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο, καθάριζαν τις επιχειρήσεις τους μέχρι νωρίς το μεσημέρι, αφού νεαροί άδειασαν πυροσβεστήρες στις βιτρίνες τους και στους εξωτερικούς γενικότερα χώρους των καταστημάτων τους.

Ταυτόχρονα ένοικοι των πολυκατοικιών επί της Γκλαβάνη κάνουν λόγο ακόμα και για διακίνηση παράνομων ουσιών, ενώ επίθεση δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ένοικος που τόλμησε να βγάλει βίντεο με το κινητό του από το μπαλκόνι του, με τους νεαρούς να είναι έτοιμοι να σπάσουν την εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας!

Οι ζημιές κατά διαστήματα είναι διαφορετικές και σημαντικές. Από την πλευρά του ακόμα ένας επιχειρηματίας, σημείωσε στο Volonakinews.gr: “Φοβόμαστε πια να κάνουμε και παρατήρηση για να μη μας κάνουν χειρότερα. Μια φορά που τόλμησα και μίλησα μου ξήλωσαν όλα τα φυτά από τον εξωτερικό χώρο”!

Οι επιχειρηματίες έχουν φτάσει σε σημείο να σκέφτονται να προσλάβουν ιδιωτική φύλαξη για τα μαγαζιά τους, μ εμένα να αναρωτιέμαι γιατί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι πλέον μητέρες με παιδάκια σε καροτσάκι φοβούνται να περάσουν νωρίς το βράδυ από την πλατεία, ενώ ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται από πολλούς Βολιώτες όλη αυτή η κατάσταση, που όπως αντιλαμβάνεστε υποβαθμίζει το κέντρο της πόλης, ενώ οι συνέπειες στο μέλλον, σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μπορεί να είναι τραγικές για την περιοχή γενικότερα, όπως ακόμα και για το ίδιο το Βολονάκι, που θεωρείται ίσως η καλύτερη πιάτσα της πόλης!

“Αν είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσο ακριβά ενοίκια για να είμαστε σ έναν από τους καλύτερους δρόμους της πόλης και να ζούμε αυτή την κατάσταση. Να φοβόμαστε να έρθουμε βράδυ στα μαγαζιά μας, να αγχωνόμαστε για το πως θα βρούμε τα μαγαζιά μας την επόμενη που θα επιστρέψουμε”, δηλώνουν έμποροι στο Volonakinews.gr

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να δούμε πως φτάσαμε μέχρι εδώ ή τι αποτέλεσε την αφορμή και την αιτία, νομίζω οι πιο έμπειροι στις επιχειρηματικές αναλύσεις αντιλαμβάνονται πλήρως, θα μπούμε όμως στην διαδικασία να ρωτήσουμε αν ο Δήμος μας, που τόσα χρήματα σπαταλά και πολύ καλά κάνει, για να έρθει κόσμος τα Χριστούγεννα στον Βόλο, θέλει οι τουρίστες μας να αντιμετωπίσουν μια τέτοια εικόνα στο κέντρο της πόλης μας….

Θα το επιτρέψει αυτό;

Επίσης, θέλω να δω τ αντανακλαστικά της Αστυνομίας μας, που με τόσο μεγάλες επιτυχίες που έχει καταγράψει στο παρελθόν στην πόλη μας, η λύση σε μια τέτοια κατάσταση, προφανώς και θα είναι μια εύκολη υπόθεση από πλευράς τους!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις