ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χαλβοδοποιία Τσούγκου- Η 4η γενιά συνεχίζει με ανάπτυξη και εξαγωγές!

Χαλβοδοποιία Τσούγκου- Η 4η γενιά συνεχίζει με ανάπτυξη και εξαγωγές!

Newsroom

Ο Δημήτριος Τσούγκος ίδρυσε το 1841 τη πρώτη ιπποκίνητη χαλβαδοποιεία στο Βόλο, έξω από την πύλη του κάστρου στη σημερινή οδό Παπακυριαζή. Το 1900 τα δυο του παιδιά ιδρύουν το πρώτο σ ολόκληρη τη Θεσσαλία εργοστάσιο χαλβαδοποιϊας και ζαχαρωδών προϊόντων και το 1910 κτίζουν νέο εργοστάσιο στις οδούς Βασάνη και 2ας Νοεμβρίου και παρασκευάζουν εκεί το χαλβά ΤΣΟΥΓΚΟΥ, που ήταν περιζήτητος.

Το 1933 με την επωνυμία «Δ. και Π. Τσούγκος Ο.Ε» και αργότερα  «ΤΣΟΥΓΚΟΣ ΕΠΕ» το εργοστάσιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, που μετά τη συνταξιοδότηση των  μετόχων έκλεισε.

Τότε, όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός της «ΤΣΟΥΓΚΟΣ ΕΠΕ» αγοράστηκε από την  «Ελευθ. Ιωαν. Χαρμάνης και Σια Ο.Ε» κι εγκαταστάθηκε στο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο της στην Α ΒΙ.ΠΕ Βόλου, αλλά και η τεχνογνωσία και τα «μυστικά» μεταφέρονται σ αυτήν (εταιρεία Χαρμάνη) μέσω των εξειδικευμένων τεχνιτών παραγωγής, που προσλαμβάνονται εκεί για την παραγωγή όλων των προϊόντων χαλβαδοποιϊας.

Λευτέρης Χαρμάνης

Η οικογένεια Χαρμάνη, που έτσι κι αλλιώς βρισκόταν στο χώρο των προϊόντων αρτοποιϊας και σουσαμιού από το 1901 συνεχίζει, παραδίδοντας σιγά – σιγά τη σκυτάλη στην τέταρτη ήδη γενιά (Γιάννης Χαρμάνης, φώτο εξωφύλλου) να διαθέτει τα προϊόντα της στην παγκόσμια αγορά από τις υπερσύγχρονες σημερινές εγκαταστάσεις της στην Α ΒΙ.ΠΕ Βόλου…

Το πέρασμα στην νέα εποχή συνδυάστηκε πριν λίγα χρόνια και με το άνοιγμα κεντρικού καταστήματος, στην Ιωλκού με Αλεξάνδρας στον Βόλο, όπου καθημερινά οι Βολιώτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να βρουν δεκάδες γεύσεις του ιστορικού χαλβά της πόλης μας, αλλά και ταχίνι από τις καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι από 25 έως 27 Φεβρουαρίου και μετά από δική σας απαίτηση, αφού η διοίκηση έχει πάντα μάτια και αφτιά ανοιχτά, στα δικά σας θέλω, αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά για να απαντά σε αυτά, ο αγαπημένος σας χαλβάς θα βρίσκεται και στα καταστήματα:

«Χωριάτικο» στην Δημητριάδος και στην Πολυμέρη και στο κατάστημα «Σμύρνη» στη Νέα Ιωνία.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις