Μεγάλη μου τιμή και χαρά που βρέθηκα στο ίδιο εργαστήριο με τον μεγάλο Αρτοποιό Κώστα Γεωργακόπουλο. Συναντηθήκαμε στο δικό του εργαστήριο, στο εργαστήριο του Φούρνου Αρτογνωσία στην Εθνικής Αντιστάσεως 80, μεταξύ της Μαυροκορδάτου και της Γαμβέτα.
Ένας από τους λόγους που θαυμάζω τόσο πολύ τον Κώστα, δεν είναι η πορεία του, δεν είναι το ταλέντο του, δεν είναι που έμαθε και δούλεψε δίπλα σε ιερά τέρατα του χώρου, ούτε η σημερινή του επιτυχία, ούτε ότι είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος των Μύλων Λούλη, είναι που είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει σε αυτόν τον χώρο. Αγαπά τόσο πολύ αυτή την δουλειά που δεν μπορεί να δει κανέναν ανταγωνιστικά, ίσα ίσα θέλει όλοι οι συνάδελφοι του να πηγαίνουν καλά και να προοδεύουν!
Με γενναιοδωρία θα σου μιλήσει με καλά λόγια για άλλους συναδέλφους του, γιατί μόνο ως συναδέλφους τους βλέπει και όχι ως “ανταγωνιστές” και με μεγάλη χαρά θα βοηθήσει τους νέους του χώρου. Άπειρες φορές με πήρε τηλέφωνο για να μεσολαβήσω και εγώ η ίδια για να βοηθήσουμε μαθητές του. Όπου βλέπει νέα ταλέντα, χωρίς κανένα κόμπλεξ, τα στηρίζει, τα βοηθά, τα επιβραβεύει, τους ανοίγει και τους δημιουργεί δρόμους!
Σπάνιος άνθρωπος και μια ψυχή γεμάτη αρετές, καλοσύνη και αγάπη, πως λοιπόν αυτή η ψυχή να μη βγαίνει στις δημιουργίες του;
Ναι, πιστεύω πως είναι τόσο καλός, πως κάνει τα πάντα τόσο νόστιμα, επειδή βάζει μέσα…ψυχή, πέρα από υλικά πρώτης ποιότητας και σωστές τεχνικές!
Ο Κώστας Γεωργακόπουλος είναι ο άνθρωπος που έμαθε στους Βολιώτες να τρώνε πανετόνε, είναι αυτός που το έφερε πριν μια δεκαετία στον Βόλο πρώτος και σιγά σιγά τους εκπαίδευσε σε αυτό και είναι για εμένα ο μαέστρος του πανετόνε!
Ο φούρνος του, ο φούρνος Αρτογνωσία, είναι ο μόνος που βγάζει πανετόνε 12 μήνες τον χρόνο, γιατί ο κόσμος του, του τα ζητά, τα έχει αγαπήσει και τα έχει βάλει στην καθημερινότητά του!
Αυτό και αν είναι επίτευγμα!
Φέτος για ακόμα μια χρόνια, βιώνουμε την αυθεντική εμπειρία του πανετόνε μόνο εκεί και φυσικά του stolen!!!
Όλα στην καλύτερη εκδοχή τους, από τους μυρωδάτους κουραμπιέδες, μέχρι τα απίστευτα μελωμένα όσο πρέπει και τραγανά όσο πρέπει μελομακάρονα τους, αλλά κυρίως…..τους κουραμπιέδες oreo που κάνουν θραύση πανελλαδικά!
Αρτογνωσία σας λέω ξανά και ξανά, γιατί θέλω για εσάς το καλύτερο με την υπογραφή του μοναδικού Κώστα Γεωργακόπουλου!
Καλές γιορτές και….νόστιμες!