ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η “φωνή” του Ρε Μινόρε, μας ανοίγει την καρδιά της!

Η “φωνή” του Ρε Μινόρε, μας ανοίγει την καρδιά της!

Δώρα Μιχαήλ

Ήταν ανατριχιαστική η συνάντηση μου με την Αλεξάνδρα Σεφαλήδη. Σίγουρα πήγαινα να συναντήσω μια γυναίκα εντυπωσιακή και ευγενική. Μια γυναίκα με ταλέντο, που η φωνή της μας κρατά υπέροχη συντροφιά στο Ρε Μινόρε της Αγίας Παρασκευής. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά. Στην Αλεξάνδρα είδα την Δώρα. “Δε γίνεται να είμαστε τόσο ίδιες σκέφτηκα…”! Μέχρι που κατάλαβα τι συμβαίνει! Τ άστρα, είχαν παίξει το δικό τους παιχνίδι… 

Η Αλεξάνδρα είναι ένας υπέροχος, αληθινός άνθρωπός, φτιαγμένος με αγάπη, από αγάπη για να δίνει αγάπη. Δοτικός και αληθινός. Ένα σπάνιο πλάσμα, από αυτά που όταν συναντώ, νιώθω πως το μέλλον μας προδιαγράφεται πολύ καλύτερο…

Καλλιτέχνης, σύζυγος, μητέρα, φίλη και πολλά άλλα, που θέλω ν ανακαλύψετε μέσα από την ίδια!

Απολαύστε το πιο ενδιαφέρον πλάσμα που γνώρισα τελευταία!

Σε βρίσκουμε στον πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο τους Έλλη’ς στη Γκλαβάνη. Τι είναι το Έλλη’ς για σένα;

 Είναι ένας χώρος αγαπημένος. Είναι το μαγαζί της μαμάς μου το οποίο αγαπώ για είμαι μαμάκιας ξεκάθαρα, τη λατρεύω, τη θαυμάζω και δεν της μοιάζω καθόλου εξωτερικά, αλλά εσωτερικά είμαι ολόιδια. Με βρίσκεται να δουλεύω τα πρωινά πια εδώ. Μετά από 5 χρόνια Έλλη’ς αποφάσισα να έρθω κι εγώ να συνδράμω. Όμορφα, ζεστά πολύ, με αλλαγές ενδεχομένως το Σεπτέμβριο. 

Δηλώνεις μαμάκιας, να φανταστώ γενικότερα ακόμα και στην εφηβεία ή σχέση σας δεν ήταν συγκρουσιακή;

Δεν υπήρξε ποτέ σύγκρουση. Ούτε στα χρόνια της εφηβείας. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό. Σίγουρα είναι επιτυχία της μαμάς μου. Δεν υπήρχαν καυγάδες παρά μόνο το “δεν θέλω να διαβάσω”-“όχι, θα διαβάσεις”. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Ήξερε πού είμαι, τι κάνω, με ποιον είμαι και είναι μια τεράστια επιτυχία της που δεν μπορώ να μην την ευχαριστήσω για αυτό. 

Τι είναι αυτό που έμαθες από τη δική σου μαμά και το ακολουθείς κι εσύ ως μαμά;

Πολύ συζήτηση, επικοινωνία και ποτέ ψέμα. Γιατί όταν θα πεις ψέμα ακόμα και στο παιδί που είναι δύο χρόνων, θα σου φέρει ψέμα εκεί που δεν το θέλεις να σου φέρει ψέμα. Επικοινωνία και αλήθεια. 

Έχεις γιο ή κόρη;

Έχω κόρη, είναι 5 ετών και τη λένε Σόφη. Την λατρεύω, την αγαπάω πολύ. Απλώς τη μεγαλώνω ενδεχομένως με πρότυπα όχι ευκολοχώνευτα για την κοινωνία. Την έχω πάντα μαζί μου όπου πάω, δεν θέλω γενικά να την αφήνω. Μπορεί να δουλεύω βράδυ αλλά θα ξυπνήσω νωρίς γιατί θέλω να είμαι μαζί της. Μιλάω πάρα πολύ μαζί της και έχει πάντα την αλήθεια της. Αν είμαι κουρασμένη, είμαι κουρασμένη. Αν θέλω να καπνίσω, θα καπνίσω και θα παίξουμε σε 10′. Αν θέλω να μείνω μόνη θα πάρω 5′ χρόνο στο δωμάτιο μου. Καταρχήν δεν γίνεται να είμαι μόνο μαμά. Είμαι γυναίκα, είμαι άνθρωπος, είμαι σύζυγος και είμαι και μαμά. Της έχω μάθει ότι δεν είναι η ζωή μου, είναι το παιδί μου. Και δεν είμαι η ζωή της. Είμαστε δυο αυτόνομες προσωπικότητες. Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό αλλά δεν είναι η ζωή μου, έχω τη δική μου ζωή. Ακούγεται σίγουρα περίεργα αλλά πραγματικά αν κάποιος καθίσει και το μελετήσει, θα καταλάβει ότι δεν είναι καλό να καλύπτεις δικά σου κενά μέσα σε ένα παιδί. Από τη μέρα που γεννιέται είναι άλλος άνθρωπος. 

Σε έχει δει ποτέ να τραγουδάς στο Ρε Μινόρε;

Πριν πάω στο Ρε Μινόρε και τραγουδούσα σε άλλες εκδηλώσεις, στην παραλία για παράδειγμα, έχει έρθει να με δει ναι. Ξέρει πάρα πολύ καλά ποια είναι η δουλειά μου. Στο Ρε Μινόρε προτιμάω να μην έρθει με την εξής έννοια, δεν θέλω να την εκθέτω στο τσιγάρο και στον ήχο. Κυριακή μεσημέρι την έχω πάρει μαζί μου που τραγουδάμε για μια ωρίτσα και μετά να φύγει.

Πώς το σχολιάζει το ότι τραγουδάς;

Της αρέσει πάρα πολύ. Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η μαμά της κάνει κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους, γιατί δεν κάνει. Για τους υπόλοιπους μπορεί να κάνω, αλλά δεν κάνω. Όπως ένας άνθρωπος είναι τραπεζικός, είναι υπάλληλος, είναι πωλητής, εγώ απλώς τυχαίνει να τραγουδάω. Είναι τόσο απλό, οπότε δεν έχω να συζητήσω κάτι ξεχωριστό με τη Σόφη περαιτέρω απ’ το ότι απλώς τραγουδάω. Παρά μόνο όταν με δει στην τηλεόραση ή στο λεωφορείο. Όχι πολλή συζήτηση όμως γιατί δεν διαφέρουμε από τους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πιο σημαντικά πράγματα από εμάς. 

Αν σου έλεγε ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια;

Κανένα θέμα. Θέλω να είναι ευτυχισμένη. Μπορεί να μην γίνει και τίποτα και να ασχολείται με τα οικιακά. Είναι το δικό της όνειρο. Μπορεί να μην είναι το δικό μου, είναι το δικό της όμως. Τα παιδιά που θα γίνουν ενήλικες πρέπει να γελάνε. Πρέπει να ξέρουν την αλήθεια τους και να γελάνε. 

Σπούδασες δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία. Ήταν κάτι συνειδητό ή έτυχε;

Ήταν συνειδητό. Ήθελα ότι είχε να κάνει με κόσμο, επικοινωνία και δοτικότητα και σίγουρα να αφουγκράζομαι και να ακούω. Έχω μάθει και να ακούω πέρα απ’ το να μιλάω πάρα πολύ και μου άρεσε πολύ αυτό που σπούδασα. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα η επικοινωνία, απλώς επειδή το σπούδασα κιόλας, μαθαίνεις να έχεις και όρια. Ένας άνθρωπος, διαβάζαμε τότε, ξέρει να κάνει καλές δημόσιες σχέσεις όταν ξέρει πότε να σταματάει να κάνει δημόσιες σχέσεις. 

Εδώ στο Έλλη’ς σε έχουν βοηθήσει οι σπουδές σου. Ως καλλιτέχνη, πιστεύεις σου έχουν προσθέσει;

Στο κομμάτι του σέρβις σίγουρα βοηθάνε οι δημόσιες σχέσεις στο να μιλήσεις, να πουλήσεις, να συζητήσεις αλλά να μάθεις και να σταματάς, γιατί δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι να συζητάνε. Στο κομμάτι τραγούδι, από τη στιγμή που μιλάω για μένα, δυστυχώς δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Και λέω δυστυχώς γιατί έχει τύχει μετά τη δουλειά να μπω στο αυτοκίνητο να γυρίσω σπίτι και να μην μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Γιατί εκεί δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Θα βγω να τραγουδήσω και ο άλλος είναι λογικό να έρθει να περάσει καλά. Όταν σε κάποια κομμάτια, ίσως πιο αργά, καταλάβει ότι δίνω την ψυχή μου, την δίνω. Στο Ρε Μινόρε μπαίνω σε 90 διαφορετικές ψυχές. Γίνομαι 90 διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό φτάνει στα όρια της σχιζοφρένειας. Όταν λέω μπαίνω, εννοώ ότι βλέπω τα μάτια του άλλου, προσπαθώ να καταλάβω τι τον αγγίζει για να μπορέσω να τραγουδήσω και αναλόγως να πράξω. Όταν το κάνεις και το νιώθεις ειλικρινά, χωρίς δημόσιες σχέσεις, φεύγεις άδειος. Εκεί στο χώρο που είμαι, που είναι πιο ζεστός και πιο οικείος, είμαστε ακόμα πιο κοντά με τον κόσμο. Όταν σε φωνάζει ο άλλος με το όνομα σου και ξέρει ότι έχεις οικογένεια κι εγώ αντίστοιχα το ίδιο και βρισκόμαστε το πρωί, δίνεις ψυχή. 

Τι είναι αυτό που σε ξαναγεμίζει;

Η αγκαλιά στο σπίτι. Είναι κάτι ζεστό, είναι η ασφάλεια μου. Μπορεί να με βλέπουν συνέχεια έξω, να μην με βλέπουν συνέχεια με τον άντρα μου, αλλά το σπίτι μου, τη θαλπωρή μου, τον άντρα μου, το παιδί μου και την οικογένεια μου δεν μου την πειράζει κανένας. 

Πόσο δύσκολο είναι ο άντρας σου να έχει μια γυναίκα δυναμική, δημιουργική, πετυχημένη, που δουλεύει βράδυ και τυχαίνει να είναι και όμορφη;

Καθόλου γιατί είναι και ο ίδιος ακριβώς αυτά που είπες. Είναι αρχικά ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολλά χρόνια νύχτα. Δεύτερον με ήξερε από την αρχή πως ήμουν. Γνωριζόμαστε από το 2005, ασχέτως που παντρευτήκαμε το 2012. Κάναμε και πολύ γρήγορα τη Σόφη, δηλαδή είμαστε 6 χρόνια μαζί και 5 ετών είναι το παιδί. Ότι ακριβώς είμαι εγώ, είναι από το δικό του μετερίζι ο Βασίλης. Ένας άνθρωπος που δούλευε νύχτα, υπομονετικός, όμορφος, τον θαυμάζω, είναι βράχος και ξέρει ποια είμαι. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ποια είμαι αλλά οι υπόλοιποι είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν με ενοχλεί και δεν με ενδιαφέρει τι μπορεί να πει κάποιος. 

Γάμος από έρωτα ή από λογική; Τι προτείνεις;

Γάμος; Τι γάμος; Έως και καθόλου γάμος (γέλια). Το να συμβιώνεις με έναν άνθρωπο, από μόνη της η λέξη σημαίνει ότι σε κάποια πράγματα θα κάνεις πίσω. Το να μπει στεφάνι, να μπει δαχτυλίδι, το να έρθει παπάς ή δήμαρχος δεν έχει σημασία. Είναι καθαρά θέμα “στομαχιού”, δηλαδή αν έρθει ένα παιδί αργότερα πρέπει να το προετοιμάσεις ώστε όταν πάει στο σχολείο και ακούσει “το παιδί που είναι εκτός γάμου”, να του έχεις χτίσει τη λογική και τις βάσεις να καταλάβει ότι δεν είναι αυτά. 

Υπάρχει ακόμα διαχωρισμός του πολιτικού και του θρησκευτικού γάμου; 

Βέβαια και υπάρχει και θα το βρεις και μπροστά σου. Αν όχι εσύ, σίγουρα κάποιοι γνωστοί σου θα το έχουν δεί. 

Όταν γύρισες απ’ την Καστοριά έτυχε να συνεχίσεις να τραγουδάς ή το ήθελες;

Νομίζω ήρθε από μόνο του. Δεν ξέρω πως θα το δουν οι υπόλοιποι, ας το πω, συνάδελφοι αλλά δεν το βλέπω σαν δουλειά. Όταν μιλάμε για κάτι που μέσα κρύβει ψυχή, δεν πληρώνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να κρίνω αν ένας άνθρωπος καλώς πήρε 20€ ή 80€ ή αν καλώς λέγεται επαγγελματίας ή όχι. Εάν το πάρουμε στεγνά, αν κάποιος πληρώνεται για κάτι είναι και επαγγελματίας. Όταν σε κάτι υπάρχει ψυχή έρχεται από μόνο του και δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν ήμουν δεξιά και αριστερά. Για πολλά χρόνια και στην εγκυμοσύνη και μετά είμαι στα ίδια μαγαζιά. Πολλά χρόνια στο Rada και έπειτα στο La nave ως σέρβις, όταν γύρισα στη Ρέμβη 3 χρόνια και μετά στο Ρε Μινόρε. 

Αυτό σημαίνει ότι είσαι και καλή επαγγελματίας και δεν εννοώ μόνο καλή στη δουλειά σου…

Ξέρεις που νομίζω ότι ξεκινούν και τελειώνουν όλα σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις; Στο σεβασμό. Όταν καταλάβουμε καταρχήν ότι δεν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη, θα αλλάξουν όλα. Και είμαι άνθρωπος που δεν πιστεύω ότι ο σεβασμός κερδίζεται, δυστυχώς τα δίνω όλα και ο καθένας ότι κρατήσει. Είναι το υλικό σου κι εσένα Δώρα τέτοιο που θα δίνεις και θα συνεχίσεις να δίνεις κι ας πληγωθείς. Όσες φορές και να την πατήσεις και να προδωθείς θα συνεχίσεις. Μια ζωή θα σέβεσαι, θα επικοινωνείς, θα αγαπάς. Από τους 100 ανθρώπους που θα γνωρίσεις, οι 3 θα σε κατανοήσουν.

Πρέπει να μοιάζεις μάλλον με τον άλλον για να το δεις αυτό. Εσύ τις προδοσίες πως τις αντιμετωπίζεις;

Πρακτικά όπως κατάλαβες είμαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος και κλαίω. Θεωρητικά, δεν μπορώ να αλλάξω σαν άνθρωπος. Πάλι τα ίδια θα κάνω, γιατί πιστεύω στον άνθρωπο σαν άνθρωπο.Κάπου υπάρχει η καλοσύνη και θα τη βρω. 

Συγχωρείς εύκολα;

Ναι. Δεν νομίζω ότι πας παραπέρα αλλιώς, δεν υπάρχει και λόγος να πας παραπέρα αλλιώς. Αν σε περιμένω στη γωνία τι θα κερδίσω; Εγωισμό, να τον κάνω τί; Οι άνθρωποι δεν χαμογελούν πια. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τσακωθούν για το παραμικρό. 

Φαντάζει σαν να ονειροβατείς για του περισσότερους εκεί έξω….

Προφανώς, αλλά τουλάχιστον έχω αυτογνωσία ότι είμαι λίγο αιθεροβάμων. Είμαι και Δίδυμος με ωροσκόπο Υδροχόο, δεν πάω μπροστά (γέλια).

Και εγώ Υδροχόος με Ωροσκόπο Δίδυμο….

Θα μείνεις με αυτό το χαμόγελο και αυτό το σεβασμό που θες να δώσεις απλόχερα. Κάποτε μου είχαν πει πως ότι και να κάνεις μόνη σου θα κλαίς, και θα ψάχνεις να γεμίσεις πάλι μόνη σου, ώσπου να σε πιάσει ο εγωισμός και να πεις θα κάνω ξεσκαρτάρισμα. Αλλά δεν θα κάνεις, δεν μπορείς. 

Θεωρείς ότι ο Βόλος έχει καλές φωνές;

Ναι. Έχει εξαιρετικές φωνές, όπου και να πας. Από μια πωλήτρια που σφυρίζει μέχρι τον περιπτερά που άκουσε κάτι και θέλει να το τραγουδήσει. Καλοσύνη δεν υπάρχει. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Πολλή κρίση υπάρχει για το τίποτα. Πολλή άποψη έχουμε όλοι και όλοι ξέρουμε τους πάντες. Λοιπόν όχι, κανένας δεν ξέρει κανέναν. Εγώ είμαι 3 χρόνια στο Ρε Μινόρε. Γιατί πρέπει να κρίνω ανθρώπους που ήρθαν ή φύγανε; Άλλο κάνω εγώ, άλλο κάνεις εσύ, άλλο η δική μου ψυχή και άλλο η δική σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μπούμε στη διαδικασία να μετρήσουμε κάτι. Αρκεί να καταλάβουμε ότι κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Ευτυχώς στο μαγαζί που είμαι είναι περίεργα τα πράγματα γιατί, δουλεύω στο Έλλη’ς που είναι η μαμά μου και το βράδυ πηγαίνω στο Ρε Μινόρε που είναι ο φίλος μου για πάνω από 20 χρόνια, από την πρώτη γυμνασίου. Δεν τον λέω μόνο επειδή ο Αποστόλης είναι τόσα χρόνια φίλος μου αλλά επειδή το έχω εκλάβει αυτό. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη και το έχουμε δείξει από τις βραδιές που έχουμε κάνει και έχουμε δείξει ότι αυτές οι πόρτες είναι ανοιχτές. Θέλω να πω ότι όλα τα παιδιά που είναι στο μαγαζί με έχουν βοηθήσει στο να πάω παραπέρα και να εξελιχθώ. Ο Γιάννης Σκαμπαρδώνης, ο Στέφανος Κωστόπουλος, ο Παναγιώτης Σιτζάκης, ο Νέστορας Κόκκαλης και ο Βαγγέλης ο Λιάγκος ο αγαπημένος μου μαέστρος. Όλα αυτά τα παιδιά που είναι εξαιρετικοί μουσικοί είναι και καλά παιδιά. 

Είστε δεμένη ομάδα…

Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών στο μαγαζί είναι εκεί από την αρχή. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που πήγαν μετά να δουλέψουν αλλού. Αγαπητοί πια στον κόσμο και όλοι τους ξέρουν και τα παιδιά που δούλευαν σέρβις, αλλά δεν πήγαν σε άλλο μαγαζί, πήγαν σε άλλο τομέα. Το ότι είμαστε το ίδιο σχήμα έκανε πολλούς να πούνε “γιατί πάλι το ίδιο σχήμα;”, γιατί είμαστε ομάδα. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Ο κόσμος μας κρατάει. Για αυτούς γίνεται το πρόγραμμα. Όπως σου είπα και στην αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πιο σοβαρά πράγματα σε άλλους τομείς. Αλλά η μουσική από μόνη της είναι ψυχοθεραπεία. Εμείς προσπαθούμε απλά ως καλλιτέχνες να μπείτε μέσα και να φύγετε πιο ευτυχισμένοι. Εγώ βέβαια που με βάζουν στα βαριά τραγούδια θα προβληματίσω και καμιά φορά. 

Εσύ που διασκεδάζεις; 

Παντού. 

Μπορείς να ακούσεις τα πάντα από μουσική;

Ναι. Έκτος από πολύ βαρύ κλαρίνο και heavy metal. Κατά τ’ άλλα μπορώ να ξεκινήσω το πρωί με κλασσική μουσική και να πάω στα βαριά λαϊκά. Μπορεί να μπω για μπάνιο με Μαρία Κάλλας και να βγω ακούγοντας Πίτσα Παπαδοπούλου. Διαφωνώ με τις ταμπέλες του τι μπορεί να τραγουδήσει ο καθένας. Ότι και να τραγουδήσουμε θα κριθούμε. Μπορεί να αρέσουμε μπορεί και όχι, μπορεί να πατώσουμε μπορεί και να απογειωθούμε. Το πως θα το διαχειριστούμε είναι το ερώτημα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ακούσει και να πει ότι θέλει για να έχει και άποψη. Όλα χρειάζονται. Παν μέτρον άριστον. 

Τι θα άλλαζες στο Βόλο και στους Βολιώτες και τι δεν θα άλλαζες με τίποτα;

Δεν έχω δικαίωμα να αλλάξω τίποτα σε κανέναν Βολιώτη. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Ο μπαμπάς μου έλεγε ότι ο καθένας έχει δίπλα του αυτό που του αξίζει. Εγώ όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι ο καθένας έχει δίπλα του αυτό που επιλέγει. Γιατί άλλες ανάγκες έχεις στο “παρά δέκα”, άλλες έχεις στο “και τέταρτο”. Οι αρχές δεν αλλάζουν, οι απόψεις αλλάζουν. Όταν έχεις επιχειρήματα και είναι διασταυρωμένες και ολοκληρωμένες οι απόψεις είναι για να αλλάζουν. Εάν μπορώ να ζητήσω κάτι, αυτό είναι το χαμόγελο. Όλοι γεννιόμαστε με όλα τα χαρακτηριστικά αλλά σημασία έχει τι θα σου ξυπνήσει ο καθένας. Εσύ φαίνεται ότι έχεις πολύ καλοσύνη μέσα σου και δεν θα αλλάξει αυτό ποτέ και σου εύχομαι μέσα απ’ την ψυχή μου να μην αλλάξει. 

Πες μας 3 πλεονεκτήματα και 3 μειονεκτήματα σου….

 Πλεονεκτήματα μου είναι ότι χαμογελάω πάρα πολύ, ακούω πάρα πολύ, συγχωρώ πάρα πολύ. Μειονεκτήματα, συγχωρώ πάρα πολύ, ακούω πάρα πολύ και είμαι πάρα πολύ ειρωνική. 

Πότε απαντάς με ειρωνεία;

Δεν μπορώ να σου πω (γέλια). Το χιούμορ μου είναι τέτοιο που όταν μαλώνω γίνομαι κυνική και ειρωνική. Ένας έξυπνος άνθρωπος θα καταλάβει ότι είναι η άμυνα μου και δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν να μου τη σπάσει. Ελπίζω χωρίς να προσβάλλω κάποιον αλλά ναι είμαι πολύ ειρωνική. 

Συνεχίζεις ακόμα το μπαλέτο;

Ναι συνεχίζω. Από τετάρτη δημοτικού ξεκίνησα, σταμάτησα στην εγκυμοσύνη και μετά συνέχισα. Πηγαίνω στη Μαρία Σακελλαροπούλου. Κάνω μάθημα με τη Ζαννέτου τη Γαλλιού με την οποία έχω πάρει το πρώτο Πανθεσσαλικό βραβείο όταν πήγαινα λύκειο. Έχω παράσταση τον Ιούνιο.

Καλά, πότε προλαβαίνεις;

Πηγαίνω σίγουρα Δευτέρα πρωί και μια ακόμα ημέρα που θα βρω κενό για να πάω. Πρέπει να πηγαίνω γιατί εκεί ξεσπάω, είναι η ψυχοθεραπεία μου. 

Μια γεμάτη γυναίκα είναι καλύτερη μαμά;

Μια ισορροπημένη γυναίκα είναι καλύτερη μαμά. Συνεχίζω να πιστεύω ότι το παιδί δεν πρέπει να είναι η ζωή κανενός γονέα. Επίσης πιστεύω ότι ένα παιδί δεν είναι κακό να είναι με το μπαμπά του. Δεν πρέπει να περνάς στο παιδί σου δικούς σου εχθρούς, δικά σου προβλήματα, δικές σου ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Όταν ισορροπείς και είσαι ήρεμος άνθρωπος, που εγώ δεν είμαι, μεγαλώνεις ένα καλό παιδί και με πολλές αλήθειες. 

Φίλους;

Τους πάντες. Ακόμα και τον περιπτερά που θα πάω να αγοράσω τσιγάρα. Λάθος, πολύ λάθος. Εμπιστεύομαι πολύ εύκολα. Είναι λάθος γιατί όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να ανοίγεις την ψυχούλα σου παντού. Δεν σε αγαπάνε όλοι και όσο το λες πάλι στον περιπτερά θες να μιλήσεις (γέλια). 

Θα σε δούμε σύντομα από κοντά ξανά και θα σε απολαύσουμε στο Ρε Μινόρε….

Θα με δείτε στο Ρε Μινόρε. Έχουμε γίνει μια οικογένεια γιατί δεν γίνεται να μην μιλήσω για την υπέροχη Ειρήνη Τσιριβή, γιατί ήρθε απλά να πιει ένα κρασί και βρέθηκε να με ντύνει κάθε Σάββατο απ’ το πουθενά, δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Επίσης με το Γιώργο το Σακελλάρη, ένας άνθρωπος που δεν τον ήξερα και ξαφνικά με βάφει. Είμαστε ένα μουσικό ταβερνείο που κάθε Σάββατο με ντύνουν και με βάφουν και περνάμε πολύ ωραία. 

Ανυπομονώ για το τι άλλο θα δούμε από το Ρε Μινόρε….

Θα δείτε σίγουρα πολλή αγάπη, είτε είμαι είτε όχι γιατί είναι καλό να φεύγουμε πριν κουράσουμε. Πολλή αγάπη, πολλά πράγματα και πολλή μουσική. 

Πες μου κλείνοντας κάτι που σου είπε κάποιος πελάτης και δεν θα ξεχάσεις ποτέ….

Όταν ένας άνθρωπος παίρνει το τηλέφωνο του και καλεί κάποιον άλλον επειδή εκείνη την ώρα εγώ λέω κάποιο κομμάτι. Μπορεί να είναι το τραγούδι αλλά εκείνη την ώρα το λέω εγώ. Και επίσης όταν μεγάλοι άνθρωποι έχουν κλάψει ή έχουν απλώς σηκωθεί. Για μένα αυτό είναι ευλογία.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις