ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η υποψήφια Βίκυ Γκαμπουρά μας συστήνεται, απολαύστε την!

Η υποψήφια Βίκυ Γκαμπουρά μας συστήνεται, απολαύστε την!

Newsroom

Συναντήσαμε την κυρία Γκαμπούρα Βίκυ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Ζει μόνιμα στη Ελλάδα απ το 2000 και απ το 2008 εργάζεται στο Νοσοκομείο Βόλου ως Κλινική Διαιτολόγος. Πρόσφατα πήρε την απόφαση να κατεβεί ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο πλευρό του Α.Μπέου με μόνο στόχο την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών της.

Η Βίκυ μας απαντά σε 10 +1 πιο προσωπικές ερωτήσεις!

Απολαύστε την!

Συνέντευξη στη Νατάσα Λαμπρινάκου

  • Βίκυ, τι σημαίνει για σένα η εργασία σου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;

Η λέξη κλειδί στην ερώτηση σου είναι «νοσοκομείο» και επειδή μιλάμε για το ένα και μοναδικό της πόλης μας θα σου πω πως η κάλη φροντίδα των ασθενών είναι η σημασία της εργασίας μου. Περνώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες, ως κλινική διαιτολόγος, καλούμαι να αντιμετωπίσω ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που δυστυχώς αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας. Αυτό  σημαίνει μια ενδιαφέρουσα και καθημερινή πρόκληση να συμβουλεύουμε διατροφικά ανάλογα των προβήμάτων υγείας τους ασθενείς μας και να προσαρμοζόμαστε σε καταστάσεις που πρέπει να βοηθούν τους ασθενείς στην επίλυση των προβλημάτων τους σε σχέση με την ασθένεια ή το χειρουργείο που έχουν υποβληθεί,  με την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουν για γρήγορη ανάρρωση. Και για να γίνει αυτό, σημαίνει επίσης μια καλή οργάνωση του τμήματός μας.

  • Μεγάλωσες στον Καναδά και σπούδασες εκεί. Θεωρείς ότι είναι αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Καναδά ως προς τις υποδομές; Πόσα βήματα πρέπει να γίνουν;

Νομίζω πως είναι άδικο να συγκρίνουμε τις δυο χώρες, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές νοοτροπίες μεταξύ των δυο ηπείρων. Ωστόσο, δεδομένου των δυσκολιών, λόγω οικονομικής κρίσης, που πέρασε η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, πιστεύω πως εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες βελτίωσης, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για πεισσότερες και καλύτερες υποδομές.

  • Πρωτοδιορίστηκες στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Για ποιον λόγο ήθελες να έρθεις στον Βόλο ώστε να ζήσεις και να εργαστείς εδώ;

Στο Περιφερειακό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου, αλλά λειτουργεί ως δημόσιο, η εμπειρία μου ήταν μοναδική. Όταν ήρθε ο διορισμός μου για την Κεφαλλονιά στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου το είδα ως πρόκληση και ως μια ανεπανάλυπτη εμπειρια να ζησω σε νησί που δεν ηξεραν τι θα πει Διαιτολόγος!!! Βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα πάντα ως στόχο την μετάθεση/μετάταξή μου στο Βόλο, στην πόλη που οι γόνεις μου πολύ σοφά είχαν επιλέξει να ζήσουν ερχόμενοι απο τον Καναδά, ως συνταξιουχοι πλέον για να απολαύσουν την πατρίδα όπως συνήθιζαν να λένε! Ο πατέρας μου Λαρισαίος με μεγάλη αγάπη όμως για την ομορφιά του Βόλου που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, η μητέρα μου απο τις Μικροθήβες έχοντας ως σημείο αναφοράς στο μεγάλωμα της επίσης τον όμορφο Βόλο. Η επιλογή λοιπόν ήταν ευκολή!!! Η στρατηγική θέση του Βόλου και οι ομορφιές της έκανα την επιλογή πολύ ευκολή απόφαση ακόμα και για μένα!!!

  • Έχεις μια θέση ευθύνης στο Νοσοκομείο. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για μια γυναίκα;

Οι ευθύνες οποιουδήποτε πρέπει να είναι ίδιες και για τις γυναίκες και για τους άντρες. Το ζήτημα είναι πως αντιμετωπίζουμε αυτές τις ευθύνες για να επιλύσουμε τα εκάστοτε προβλήματα που προκύπτουν. Και αυτό είναι κάτι που δεν φοβάμαι, ανεξάρτητα απο το αν μιλάμε για ευθύνες έναντι της δίοικησης, των ασθενών ή των συναδέλφων απο το τμήμα μου.

  • Ως νέα στον πολιτικό στίβο πιστεύεις ότι οι γυναίκες έχουν την θέση που θα έπρεπε στα πολιτικά πράγματα;

Ως γνωστόν ο χώρος της πολίτικης είναι ανδροκρατούμενος. Αυτό όμως με τα χρόνια βλέπουμε πως αλλάζει και οι γυναίκες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στα πολιτικά δρώμενα. Όπως έχει αποδείχθεί ιστορικά και οι γυναίκες επίσης μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και τα παραδείγματα δεν απέχουν πολύ απο εμάς.  Και ναι πιστεύω οτι η συμβολή των γυναικών θα μπορούσε να φέρει πολλές φορές φρεσκάδα, σταθερότητα και διαύγεια στον πολιτικό αγώνα, ο οποίος τελικά θα πρέπει να έχει ως απώτερο σκοπό την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.  Γιατί όταν μια γυναίκα αποφασίσει να αναμειχθεί με τα πολιτικά πράγματα και μπορεί και αντέχει αρκεί να το θέλει!!!

  • Οι γυναίκες ή οι άντρες είναι πιο διεκδικητικοί και παθιασμένοι στην πολιτική;

Πιστεύω πως δεν είναι θέμα «φύλου» είναι θέμα προσωπικότητας και χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

  • Είσαι μια νέα γυναίκα με ένα σπουδαίο βιογραφικό. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύναμο;

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Δυνατό μου σημείο/στοιχείο του χαρακτήρα μου, αν και δεν αρέσει σε μερικούς ανθρώπους, είναι οτι είμαι πεισματάρα, επίμονη και αποφασιστική, αλλά και ανοιχτόμυαλη μέχρι να επιλυθεί ενα πρόβλημα ή ένας στόχος. Και εαν αυτό σημαίνει για μερικούς επιθετική, τότε εχω απαντήσει στην ερώτηση σου!!!

Θα σου απαντήση όμως το τι πιστεύω εγώ για το αδύναμο σημείο/στοιχείο του χαρακτήρα μου, είναι οτι εμπιστεύομαι παρα πολύ την καλη πίστη και τον χαρακτήρα των ανθρώπων, κρίνοντας απο την δική μου κλίμακα αξιών, η οποία δυστυχώς, πολλές φορές αποδείχθηκε μεγάλη απογοήτευση. 

  • Ποιος τομέας της ζωής σου αποτελεί προτεραιότητα για σένα και γιατί;

Προτεραιότητα για τη ζωή όλων πιστεύω πως πρέπει να είναι η οικογένεια, μαζί φυσικά με τις καλύτερες επιδόσεις στην επαγγελματική μας ζωή, προκειμένου να παρέχουμε το καλύτερο δυνατόν σ’αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε, δηλαδή την οικογένεια μας!!!

  • Τι σε έκανε να αποφασίσεις να είσαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση γιατι έρχεται ως συνέχεια τις προηγούμενης τοποθέτησης μου.

Για τους λόγους που προανέφερα επέλεξα αυτή την πρόκληση να κατέβω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, για να έχω την ευκαιρία να συνεισφέρω στην ευημερία των ανθρώπων της πόλης μας, συμμετέχοντας με μια νικητήρια ομάδα που θα καταβάλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να προσφέρει σε όλους μια αξιοπρεπή ζωή και την ίδια στιγμή να συνεισφέρουμε σε όλους μας να αυξήσουμε την αξία της αγαπημένης μας πόλης. Είναι λοιπόν μια κοινή προσπάθεια, για ένα κοινό σκοπό.

  1. Φοβάσαι κάτι για αυτές τις μέρες μέχρι τις εκλογές;

 Όπως ίσως έχεις ήδη καταλάβει από αυτή την όμορφη συνάντηση μας για την συνέντευξη, είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβαται τίποτα και κανέναν, εκτός από τον Θεό.

Παρόλο αυτά για να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση σου για το μόνο πράγμα που φοβάμαι αυτές τις λίγες μέρες που έχουν μείνει μέχρι τις εκλογές είναι μην τυχόν και δεν προλάβω να επικοινωνήσω προσωπικά με όλους τους φίλους και γνωστούς που μπορούν να με στηρίξουν.

  1. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Για τους αγαπημένους μας αναγνώστες θα ήθελα πρώτα απ’όλα να τους ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να διαβάσουν την συνέντευξή μας και να τους προτρέψω να πάνε να ψηφίσουν με σύνεση και καθαρή σκέψη για την καλύτερη ζωή που επιθυμούν και αξίζουν. Και φυσικά θέλω να είμαι μέλος της ομάδας που μπορεί να κάνει όλα αυτά δυνατά για όλους μας.

Και μην ξεχνάμε πως η ζωή είναι όμορφη και πρέπει να τη ζούμε στο επακρο!!!

Ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις