ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ
ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ-ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Θα εργαστώ για έναν Βόλο που ονειρεύομαι να ζήσουν τα παιδιά μου”!

“Θα εργαστώ για έναν Βόλο που ονειρεύομαι να ζήσουν τα παιδιά μου”!

Newsroom

Ένας σημαντικός Έλληνας επιστήμονας, ένας Βολιώτης ερευνητής που μας έκανε περήφανους στο εξωτερικό και για καλή μας τύχη, από αγάπη για τον Βόλο και την Μαγνησία, επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και στον τόπο μας.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννίτση, Επίκουρο Καθηγητή της Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου στο πλευρό του Απόστολου Παπαδούλη.

Ο Κ.Παπαγιαννίτσης μίλησε στο Volonakinews.gr για τους λόγους που αποφάσισε ν ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άσκησε κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή, ενώ μοιράζεται μαζί μας τ όνειρο του για έναν Βόλο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έναν Βόλο στον οποίον όλοι μας νομίζω θα θέλαμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας!

Απολαύστε τον!

Πρώτη φορά Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου. Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση και ποιά είναι τα συναισθήματα σας γύρω από τη νέα σας αυτή προσπάθεια;

Ζώντας στο Βόλο, θεώρησα ότι θα έπρεπε να αναμιχθώ στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μου εάν ήθελα να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, ώστε να δημιουργηθεί ένας δήμος φιλικός ως προς τους πολίτες, όπου θα μπορούσαν να μεγαλώσουν και να ζήσουν τα παιδιά μας.

Η προεκλογική περίοδος, ίσως, είναι μία κατάσταση που δεν μου ταιριάζει απόλυτα. Αλλά δεν είναι ο πραγματικός προορισμός της προσπάθειας μου.

Γιατί μαζί με τον Απόστολο Παπαδούλη; 

Αν διαβάσετε το βιογραφικό σημείωμα του Απόστολου Παπαδούλη, έχει διοικήσει επιτυχώς 5000 επενδύσεις. Άρα, είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία της διοίκησης του Δήμου Βόλου. Επιπλέον, η επιλογή μου βασίστηκε στις θέσεις του προγράμματος του συνδυασμού ‘Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία’, οι οποίες βρίσκονται μακριά από προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Είστε ένας άνθρωπος που έζησε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, γυρνώντας λοιπόν πίσω στη πόλη σας, αλήθεια είδατε καμιά σπουδαία αλλαγή μέσα στα χρόνια;

Στο εξωτερικό έλειπα για επτά χρόνια. Μέσα σε αυτή τη σχετικά μεγάλη περίοδο, δεν είδα καμία ουσιαστική αλλαγή, εκτός μερικούς κυκλικούς κόμβους και την ανάπλαση της παιδικής χαράς του Αγίου Κωνσταντίνου (η οποία ήταν προς το χειρότερο). Επιπλέον, είδα αρκετά καταστήματα κλειστά, ένδειξη του μεγάλου ποσοστού ανεργίας που μαστίζει τη πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

Τι θ αλλάζετε “χθες” στον Βόλο;

Αρχικά, θα άλλαζα την νοοτροπία των συνδημοτών μας, ώστε να μην αρέσκονται σε επιφανειακές αλλαγές. Ο Βόλος χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές, οι οποίες θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε οι νέοι να ατενίζουν το μέλλον με βεβαιότητα.

Σαν επιστήμονας, κρίνετε πως υπάρχει η συνεργασία των πολιτικών τοπικών αρχών, όπως και όσο θα έπρεπε με την επιστημονική κοινότητα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;

Από τα διάφορα δημοσιεύματα, ο καθένας μας μπορεί να διαπιστώσει ότι οι σχέσεις μεταξύ της απερχόμενης Δημοτικής αρχής και του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (και του Αχχιλοπούλειου νοσοκομείου) ήταν ανύπαρκτες ή κακές. Στόχος του συνδυασμού μας ‘Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία’, που πιστεύουμε ότι θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή του Βόλου, είναι να αναπτυχθεί μια αγαστή συνεργασία μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας (ή/και της ιατρικής κοινότητας) και του Δήμου Βόλου που θα οδηγήσει την πόλη μας, τον Βόλο, σε άνθηση και ανάπτυξη.

Τι θα μπορούσε ν αλλάξει στη πόλη και ποιους τομείς θα ωφελούσε μια τέτοια συνεργασία;  

Μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να ωφελήσει σε πολλαπλούς τομείς. Παραδείγματος χάριν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τις επιστημονικές του δυνατότητες, θα βάλει τον Βόλο στη νέα ψηφιακή εποχή. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα μπορούσε, επίσης, να συμμετάσχει στη λύση των προβλημάτων της αέριας ρύπανσης και της ποιότητας του νερού βρύσης. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η νέα Δημοτική αρχή θα μπορούσε να εργαστεί για την εφαρμογή Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης.

Την επομένη των εκλογών και αν όλα έχουν πάει καλά, ιδανικά σε ποιόν τομέα θα θέλατε ν αξιοποιηθείτε και γιατί;

Θα εργαζόμουν σε οποιοδήποτε τομέα θα μου ζητούνταν. Όμως, θα προτιμούσα να αξιοποιηθώ σε τομείς που είναι συναφείς με την επαγγελματική μου ιδιότητα.

Αλήθεια κ.Παπαγιαννίτση, θα μπορούσε ο Βόλος να κερδίσει το στοίχημα στον “ιατρικό τουρισμό”; Υπάρχουν οι προδιαγραφές; 

Ο ‘ιατρικός τουρισμός’ αποτελεί σημαντικό στοίχημα για ολόκληρη την Ελληνική αγορά. Παρόλο που ο Βόλος διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει γίνουν σημαντικές επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές όσον αφορά στα κτηριακά συγκροτήματα και τον εξοπλισμό της περιοχής.

Πως κρίνεται την σημερινή Δημοτική Αρχή ή αν θέλετε τι είναι αυτό που σας δημιουργεί την μεγαλύτερη αποστροφή…

Δεν νομίζω ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή είναι η χειρότερη αυτών που πέρασαν. Αντίθετα, με τις διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και τα λουλουδάκια, έβγαλαν τους Βολιώτες από τη μιζέρια των προηγουμένων ετών. Αλλά, όπως είπα παραπάνω, η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί με έργα ουσίας και ΟΧΙ βιτρίνας.   

Πόσο δύσκολος είναι για εσάς αυτός ο νέος δρόμος της ενασχόλησης σας με τα κοινά; Ρωτάω, γιατί νιώθω πως στην επιστήμη υπάρχει αξιοκρατία και μια άλλη προσέγγιση που στην πολιτική δεν υπάρχει. Η πολιτική έχει ανταγωνισμό, πισώπλατα μαχαιρώματα, λειτουργεί με άλλους κανόνες και πολλές φορές κερδίζει το “φαίνεσθαι” και όχι το “είναι”!

Όπως έχω πει, αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί θα ήθελα να προσφέρω στο τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εγώ θα κάνω την προσπάθεια μου, και εάν είναι επιτυχής καλώς. Εάν όχι, πάλι καλώς.

Θα σας κάνω μια ερώτηση, που πολύ φοβάμαι ότι θα σας φέρει σε δύσκολη θέση, λόγω της ταπεινότητας σας, έχω καταλάβει ότι δεν θέλετε να μιλάτε πολύ για τον εαυτό σας. Δεν μπορώ όμως να μην ρωτήσω: Γιατί να σας ψηφίσουμε κ. Παπαγιαννίτση;

Θα σας πρότεινα να ψηφίσετε όποιον έσεις νομίζετε ότι θα είναι ο καταλληλότερος για τη νέα ημέρα του Βόλου μας.Ο καθένας μας φέρει την ευθύνη της ψήφου του.  Όμως, θα σας πω γιατί εγώ θα ψήφιζα τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννίτση. Θα τον ψήφιζα γιατί δεν θα μου έλεγε ψέματα, δεν θα αρκούνταν με τη μετριότητα, και θα αγωνιζόταν για την πραγματοποίηση των προγραμματικών του στόχων.

Τέλος, αν μπορούσατε να μας δώσετε μόνο μια υπόσχεση, ποιά θα ήταν αυτή;

Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ,πάντα με διαφάνεια, για έναν Βόλο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, φιλικό προς το πολίτη. Έναν Βόλο στον οποίο ονειρεύομαι να ζήσουν τα παιδιά μου.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις