ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έβαλε “γκολ” από τ αποδυτήρια και χωρίς προσπάθεια!

Έβαλε “γκολ” από τ αποδυτήρια και χωρίς προσπάθεια!

Newsroom

Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω κάτι, ούτε να περάσω σε αναλύσεις σχετικά με την αναμφισβήτητη επιτυχία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον πρ. Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Αργύρη Κοπάνα, τη Παρασκευή το βράδυ, στο Xenia της Πορταριάς, με αφορμή τα γενέθλια και τη γιορτή του.

Όχι όμως, δε μπορούσα να μείνω σιωπηλή, όταν από την επόμενη κιόλας μέρα αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, στα πολιτικά γραφεία και όχι μόνο!

Ναι, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα είπε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός: Ο Αργύρης Κοπάνας είναι ο άνθρωπος των ανατροπών!

Πως αλλιώς;

Αφού απλά γιορτάζοντας την ονομαστική του εορτή κατάφερε να συζητιέται για τόσα 24ωρα ασταμάτητα και να έχει κάνει τις δημοσιογραφικές πένες να έχουν πάρει φωτιά!!!

Την επόμενη κιόλας μέρα, δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι όσοι ενδιαφέρονται για τον Δήμο Βόλου, ξαφνικά βρέθηκαν να συζητιούνται σε πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια!

Κοινώς;

Ο Αργύρης Κοπάνας, έβαλε “γκολ” από τ αποδυτήρια και μάλιστα χωρίς καν να το προσπαθήσει. Ναι “γκολ” άλλωστε πλέον καλώς ‘η κακώς στον Βόλο μιλάμε με ποδοσφαιρικούς όρους ακόμα και στη πολιτική, άλλα όπως φαίνεται ο νεαρός πολιτικός με τη τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία και τ απτά αποτελέσματα, ξέρει και από ποδόσφαιρο κάτι που….φοβίζει!

Τι ήταν αυτό όμως που ¨ξεσήκωσε” πολιτικά και δημοσιογραφικά πρόσωπα;

Ήταν ότι ο χώρος του Xenia γέμισε ασφυκτικά; Ήταν η τεράστια αγάπη που έδειξαν εκείνη την ήμερα οι φίλοι του Κοπάνα στο πρόσωπο του; Ήταν το γεγονός πως βρέθηκαν εκεί άνθρωποι “κλειδιά” ακόμα και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους από τον δικό του;

Ήταν ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όσο και η Αντιπεριφέρειαχης Δωροθέα Κολυνδίνη, μίλησαν γι αυτόν με τα πιο θερμά λόγια, συγχαίροντας τον για το τεράστιο έργο του και την εργατικότητά του;

Ήταν δηλαδή που κατάλαβαν, ότι ο Κοπάνας έχει την αμέριστη στήριξη τους;

Ήταν αυτά, αλλά ήταν και ένα….ΜΟΝΟ ΕΝΑ, που ενόχλησε πολλούς που θέλουν να “ονειρεύουνται” και ελπίζουν πως θα επιβληθούν!

Ήταν η παρουσία ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Κωστόπουλου, γιου του πρώην Υπουργού και Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ, ο οποίος τόνισε: “Αργύρη είμαστε μαζί σου, είμαστε δίπλα σου”!

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο Νίκος Κωστόπουλος- η είσοδος του οποίου στη Βουλή στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη- ήταν ένας από τους πρώτους, ένας από τους λίγους που στήριξαν τον σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ όταν αυτός αποφάσισε να διεκδικήσει τη προεδρία, γι αυτό και σήμερα ανήκει στον στενό του πυρήνα.

Ναι, η παρουσία του “άνοιξε” τα σενάρια που θέλουν τον Αργύρη Κοπάνα, υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, ωστόσο ο ίδιος κρατώντας μια ώριμη πολιτική στάση ούτε τα χαρτιά του ανοίγει, ούτε υπερπροσπάθεια εντυπώσεων κάνει όπως κάποιοι άλλοι, ούτε με τα πυροτεχνήματα τα πηγαίνει καλά…

Και αν το σενάριο για υποψηφιότητα του ισχύει, τότε έδωσε τη καλύτερη, τη πιο σιωπηλή και σοβαρή απάντηση, έδειξε τη δύναμη του σ επίπεδο στήριξης!

Το μόνο βέβαιο ότι ο Αργύρης Κοπάνας αγαπά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτή θέλει να υπηρετήσει. Δε το έκρυψε.

Θα με ρωτήσεις γιατί ο Κοπάνας, υποψήφιος Δήμαρχος;

Θα σου απαντήσω!

Γιατί όχι;

Αρχικά ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ζήτημα, αν όντως ενδιαφέρεται για τον Δήμο Βόλου, δείχνει έναν άνθρωπο σοβαρό και μετρημένο στις κινήσεις του, αυτό ακριβώς δηλαδή που μας λείπει και αυτό ακριβώς που φαίνεται πως δεν έχουν κάποιοι άλλοι “μνηστήρες”!

Δεύτερον, είναι το νεότερο πολιτικό πρόσωπο αυτή της πόλης με τη μεγαλύτερη αυτοδιοικητική εμπειρία!

Έχει περάσει από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ενώ έχει έχει εκλεχθεί 2 φορές και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος!

Τρίτον, κρίνεται επιτυχημένος.

Όχι δε το κρίνουμε εμείς. Το κρίνει ο κόσμος που κρίνοντας τον ως Περιφερειακό Σύμβουλο και ως Αντιπεριφερειάρχη στη πρώτη του θητεία, το εξέλεξε και δεύτερη φορά στη πρώτη θέση!

Τέταρτον, πετυχημένος κρίνεται και από τους συνεργάτες του, αφού τόσο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες Κολυνδρίνη και Καλτσογιάννης, δημόσια έχουν τοποθετηθεί μιλώντας για έναν άνθρωπο της προσφοράς, έναν άνθρωπο που δουλεύει αδιάκοπα, με επιτυχία και αποτελέσματα!

Πέμπτον, είναι αγαπητός σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, με την οποία δεν έχει καμία κομματική σχέση. Φάνηκε και από την εκδήλωση του αυτό, αφού εκεί υπήρξαν άνθρωποι απ όλους τους κομματικούς χώρους, δείχνοντας τον σεβασμό τους στο πρόσωπο του.

Αυτό είναι κάτι που κέρδισε με τη παρουσία του στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και με τις ενέργειες του ως Αντιπεριφερειάρχης, αφού ποτέ δε ζήτησε τη κομματική ταυτότητα κάποιου, αλλά πάντα έδινε λύσεις, πιστός στον θεσμικό του ρόλο, κυρίως όμως στον δικό του ηθικό κώδικα.

Τέλος, θα κρατήσω αυτό που άκουσα εκείνη την βραδιά της εκδήλωσης από έναν πολύ γνωστό Βολιώτη, ο οποίος μάλιστα ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ: “Τη πόλη μας δε μπορούμε να τη παίξουμε στα ζάρια. Ούτε να ρισκάρουμε, με ανθρώπους που δεν έχουν καμία εμπειρία. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ και χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν”!!!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις