ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις…

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις…

Newsroom

Νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από παρελθοντικούς προσωρινούς πίνακες της Ανεξάρτητης Αρχής, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με εγκύκλιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με το άρθρο 82 του ν. 4483/2017, παρέχεται σε φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Δημοτικά Ιδρύματα, Σύνδεσμοι Δήμων, Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου ) η δυνατότητα απορρόφησης προσωπικού από προσληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2008 εως 31.12.2010, βάσει προσωρινών πινάκων επιτυχόντων οι οποίοι δεν συμπεριελήφθησαν στους πίνακες διοριστέων , προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους για την κάλυψη κενών θέσεων των φορέων.

Με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών είχε ζητηθεί, σε πρώτη φάση, από τους φορείς που απασχολούσαν το προσωπικό να ενημερώσουν το ΑΣΕΠ για όλες τις περιπτώσεις που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης.

Από την ανταπόκριση των φορέων και κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων από το ΑΣΕΠ προέκυψε ότι, πανελλαδικά, 223 υποψήφιοι διαφόρων ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ , ΔΕ και ΥΕ συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο άρθρο 82 του ν. 4483/2017.

Στην εγκύκλιο επισυνάπτεται και πίνακας στον οποίο αποτυπώνεται ο αριθμός των ατόμων ανά κλάδο/ειδικότητα και ανά περιφερειακή ενότητα και Δήμο που έχει την έδρα του ο φορέας της προσωρινής απασχόλησης των υποψηφίων βάσει του άρθρου 21 ν. 3584/2007.

Σε δεύτερη φάση, οι ενδιαφερόμενοι φορείς που επιθυμούν την κάλυψη κενών θέσεων των αντιστοίχων κατηγοριών/εκπαιδευτικών βαθμίδων και κλάδων/ ειδικοτήτων, θα πρέπει να αποστείλουν προς το Υπουργείο , μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αίτημα κάλυψης των θέσεων αυτών, το οποίο θα περιλαμβάνει:

α) Την Απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Διοικητικού Συμβουλίου, για την πρόσληψη του προσωπικού, στην οποία πρέπει να αναφέρονται:

– Ο αριθμός των αιτούμενων θέσεων

– Τα προσόντα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία κατά κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα και κλάδο/ειδικότητα και απαιτούνται από το φορέα για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων.

β) Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας ότι οι αιτούμενες θέσεις, που θα περιγράφονται κατά κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα και κλάδο/ειδικότητα, προβλέπονται στον Ο.Ε.Υ ή Κανονισμό Προσωπικού, είναι κενές και δεν εκκρεμεί η πλήρωσή τους με άλλη διαδικασία (προκήρυξη ΑΣΕΠ, μετάταξη, απόσπαση κλπ.)

γ) Αντίγραφο του ισχύοντος ΟΕΥ ή Κανονισμού Προσωπικού.

δ) Βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του φορέα ότι υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και έχουν εγγραφεί ανάλογες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί για την πλήρωση των θέσεων , με ρητή αναφορά του ύψους των πιστώσεων ανά Κωδικό Αριθμό.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου, οι φορείς με τις αιτούμενες θέσεις θα καλύψουν αντίστοιχες υπηρεσιακές τους ανάγκες, κατά συνέπεια είναι ευνόητο ότι οι θέσεις που θα ζητηθούν θα πρέπει να είναι αντιστοίχων κατηγοριών/ εκπαιδευτικών βαθμίδων και κλάδων/ειδικοτήτων με αυτές που περιλαμβάνονται στους επισυναπτόμενους πίνακες.

Ειδικά για την κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), η αντιστοίχιση αυτή δεν σημαίνει και δεν προϋποθέτει την απόλυτη ταύτιση της λεκτικής περιγραφής του κλάδου/ειδικότητας των θέσεων. Π.χ. ο φορέας μπορεί να ζητήσει την κάλυψη κενής θέσης ΥΕ εργατών καθαριότητας εξωτερικών χώρων, εφόσον συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα υποψήφιος ΥΕ Εργατών καθαριότητας/συνοδών απορριμματοφόρων.

Τα αιτήματα θα πρέπει να αποσταλούν εντός είκοσι (20) ημερών, στο Υπουργείο Εσωτερικών

Ακολούθως το Υπουργείο, μετά τον έλεγχο των αιτημάτων, θα τα διαβιβάσει στο ΑΣΕΠ, το οποίο στη συνέχεια με δημόσια πρόσκληση θα καλέσει τους υποψήφιους που περιλαμβάνονται στους πίνακες που αναρτήθηκαν την 31η-5-2018 στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) να υποβάλουν υποψηφιότητα και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους. Η επιλογή των υποψηφίων στις νέες θέσεις θα γίνει με απόφαση του ΑΣΕΠ με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντιστοίχων κλάδων/ειδικοτήτων και με τη σειρά, που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις