ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αν είσαι μόνος μπαμπάς ή μόνη μαμά, σε περιμένουν στη παρέα τους! (ΦΩΤΟ)

Αν είσαι μόνος μπαμπάς ή μόνη μαμά, σε περιμένουν στη παρέα τους! (ΦΩΤΟ)

Δώρα Μιχαήλ

Μονογονεϊκή οικογένεια,χαρακτηρίζεται η οικογένεια, στην οποία ένας γονέας, χωρίς σύζυγο, ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο είναι μόνος-η(θάνατος, διαζύγιο,άγαμη μητέρα, άγαμος πατέρας) και ανεξάρτητα από την ύπαρξη άλλων ενήλικων μελών στην οικογένεια, ζει τουλάχιστον με ένα ανύπαντρο παιδί εξαρτημένο από αυτόν-η.Τις τελευταίες δεκαετίες οι μονογονεϊκές οικογένειες αυξήθηκαν στις ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα οι γυναίκες αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των μονογονέων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα, η Πολιτεία δεν προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεται. Δεν υπάρχουν υπηρεσίες, θεσμοί, μηχανισμοί που να προσφέρουν έναν καλύτερο κόσμο.Δεν αποτελούν καν “ευπαθή ” ομάδα του πληθυσμού, αφού αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις σε πολλά μέτωπα όπως:οικογενειακές ευθύνες και εργασιακή ζωή.Δεν λαμβάνεται πλέον καμία μέριμνα στα πλαίσια διαφόρων κοινωνιοικονομικών παροχών για να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αυτών των οικογενειών.

Ένας από τους πολλούς λόγους είναι και η ίδρυση της “Ομάδας Μονογονεϊκών Οικογενειών Βόλου” που στοχεύει στην διαμαρτυρία αλλά και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Η σελίδα μας στο internet ” ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΒΟΛΟΥ” είναι ένας τόπος “συνάντησης” μονογονέων, μια παρέα που θα θέλαμε , όλο και να μεγαλώνει ώστε κανείς να μην αισθάνεται μόνος.Υπάρχουν χρηστικά θέματα, θέματα σχέσεων και ότι άλλο μας αφορά, γίνονται συναντήσεις για να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να περνάμε καλύτερα.Έχουμε διαφορετικές ανάγκες από τις οικογένειες με 2 γονείς και η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος ας είναι η αρχή.’Άλλες οι ανάγκες μας και άλλες οι προτεραιότητές μας.Λόγω του ότι είμαστε διασκορπισμένοι θεωρούμαστε μειοψηφία αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι…τείνουμε να αποτελέσουμε ένα μεγάλο ποσοστό και οφείλουμε πρώτα στα παιδιά μας να διεκδικήσουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντί μας όπως συμβαίνει σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Στην ομάδα μας μπορούν να γραφτούν μόνο Μονογονείς, με εξαίρεση επαγγελματίες ψυχικής υγείας, νομικούς φορείς κοινωνικής πολιτικής που μπορούν να βοηθήσουν και τους θέλουμε όλους κοντά μας!!!! Περιμένουμε την εγγραφή στην ομάδα μας, από όλους τους μόνους μπαμπάδες και τις μόνες μαμάδες.

MAMA

MAMA2

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις