ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στήριξη Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στον αγώνα κατά της καύσης RDF

Στήριξη Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στον αγώνα κατά της καύσης RDF

Newsroom

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συντάσσεται με το μέτωπο αντίδρασης για την καύση RDF του εργοστασίου της ΑΓΕΤ.

Ως επαγγελματικό σωματείο, μπορεί να μην διαθέτουμε την επιστημονική κατάρτιση για να κρίνουμε αν το RDF είναι επιβλαβές ή όχι, όμως ως πρωτοβάθμιο σωματείο και αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα και την γνώση του Ιατρικού Συλλόγου, συντασσόμαστε με αυτή και δηλώνουμε την στήριξή μας στον αγώνα των πολιτών για τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, την υγεία.

Εδώ και αρκετό καιρό πολλοί είναι οι αρμόδιοι φορείς  που κωφεύουν σε ένα τόσο σοβαρό για την πόλη θέμα, αποφεύγουν να τοποθετηθούν και να πληροφορήσουν τους πολίτες και ως εκ τούτου έχουν δημιουργήσει σύγχυση και δίκαιη αντίδραση από πλευράς τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ως ένας από τους εκπροσώπους του επιχειρείν, κατανοεί την ανάγκη για το κέρδος και τη μείωση του κόστους μιας επιχείρησης, όμως δεν θα επιτρέψει αυτό να γίνει εις βάρος της υγείας των ανθρώπων.

Εκτός βέβαια από το ζήτημα της υγείας, που είναι το σημαντικότερο τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας, θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και για μια άλλη επίπτωση από την καύση σκουπιδιών, την ατμοσφαιρική ρύπανση που αυτή θα προκληθεί. Η όποια επιβάρυνση της ατμόσφαιρας της περιοχής είναι σαφές ότι θα πλήξει ακόμα και τις τουριστικές και κατ’ επέκταση εμπορικές δραστηριότητες της περιοχής μας. Θεωρούμε ότι το πλήγμα της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αφού ελάχιστο ποσοστό επισκεπτών είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό θα επιλέγουν να επισκεφθούν μια περιοχή που θα είναι επιβαρυμένη με επικίνδυνα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρά της. Τέλος, ως επιχειρηματικό δυναμικό αυτής της πόλης δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα αρνητικά έως καταστροφικά αποτελέσματα που θα προκύψουν στην τοπική οικονομία, τη γεωργία, την ιχθυοτροφία και την κτηνοτροφία της περιοχής μας. Κι αυτό γιατί η όποια ρύπανση της ατμόσφαιρας αναπόφευκτα θα περάσει στο έδαφος αλλά και στους υδάτινους πόρους της περιοχής μας. Αυτό, όπως είναι κατανοητό, θα επηρεάσει κάθε προϊόν είτε πρόκειται για φρούτα και λαχανικά, είτε πρόκειται για προϊόντα κτηνοτροφίας (κρέας, γαλακτοκομικά κ.α.) της περιοχής μας είτε για τα αλιεύματα που προέρχονται από τον Παγασητικό. Όλα τα τοπικά προϊόντα, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι σαφές ότι πλέον θα πάψουν να έχουν την όποια ζήτηση για κατανάλωση με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Το παράδειγμα της περιοχής της Θήβας και τον Οινοφύτων, όπου τα λαχανικά τους θεωρούνται «θανατηφόρα δηλητήρια» δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να ισχύσει και στην περιοχή μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών για τη διασφάλιση της υγείας και εμμένει στην πρόταση του να συγκληθεί ανοιχτή συνάντηση με επιστημονικούς φορείς που στόχο θα έχει την εξεύρεση οριστικής λύσης στο μείζον θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης της περιοχής μας. Κύριο μέλημα μας είναι η υγεία των συμπολιτών μας, η αειφόρος ανάπτυξη του τόπου μας, η τουριστική προβολή των περιοχών μας και η δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας της επιχειρηματικότητας, που θα ωθεί στην άνθιση του πρωτογενή, του δευτερογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις