ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΟΚ κάνουν έξωση σε Βολιώτη πατέρα για 1100 ευρώ!

ΣΟΚ κάνουν έξωση σε Βολιώτη πατέρα για 1100 ευρώ!

Newsroom

Διαβάσαμε την είδηση στο topnews.gr

Ένας 33χρονος Βολιώτης κινδυνεύει από τη Δευτέρα να βρεθεί στον δρόμο μαζί με την 8χρονη κόρη του, καθώς του κάνουν έξωση για 1.120 ευρώ μισθώματα που οφείλει.

Ο ίδιος μεγαλώνει μόνος του τη μικρούλα και μαζί με τη μητέρα του διαμένει σε σπίτι μισθωμένο από το Γηροκομείο Βόλου. Στο εν λόγω διαμέρισμα, ο 33χρονος διαμένει μαζί με την κόρη του από τον Φεβρουάριο του 2016, όποτε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας.

Μοναδικό του εισόδημα αυτή τη στιγμή είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και το επίδομα παιδιού από τον ΟΓΑ. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο το ενοίκιο του σπιτιού πληρωνόταν από το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας, το οποίο και έληξε.

Τι υποστηρίζει ο νεαρός πατέρας

Κατά τον 33χρονο πατέρα, ανανέωση συμβολαίου ενοικίασης δεν έγινε, με ευθύνη του Γηροκομείου. «Μου έλεγαν ότι θέλουν να αξιοποιήσουν το διαμέρισμα και ότι έχει βρεθεί αγοραστής. Αυτό δεν έγινε ποτέ, όμως η μη ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης του σπιτιού εμένα μου στέρησε τη δυνατότητα να παίρνω το επίδομα ενοικίου και να μπορώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου», υποστηρίζει ο πατέρας.

Καθώς είναι άνεργος, ο 33χρονος δεν κατάφερε να είναι συνεπής καταβάλλοντας το ενοίκιο του μήνα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί οφειλή ύψους 1.120 ευρώ από απλήρωτα μισθώματα από τον Μάρτιο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Ο ίδιος εργάστηκε για ένα δίμηνο στον Δήμο Βόλου, ωστόσο δεν κατάφερε να ανασάνει, αφού οι μισθοί δεσμεύτηκαν στην τράπεζα, έναντι οφειλών που έχει.

Τον Ιούλιο, το Γηροκομείο, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα, προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Βόλου σε βάρος του 33χρονου πατέρα. Εκδόθηκε διαταγή πληρωμής, η οποία μαζί με προσαυξήσεις αφορά σε ποσό 1.378,46 ευρώ.

Τελικά, η διεύθυνση του ιδρύματος, αφού του έδωσε ένα περιθώριο για να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, τον ενημέρωσε πως θα πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος στον δικαστικό κλητήρα, που είναι επιφορτισμένος από το κοινωφελές ίδρυμα να προχωρήσει τη διαδικασία της έξωσης.

«Δημοσιοποιώ το πρόβλημά μου, διότι θέλω να βρω λύση. Το παιδί μου δεν πρόκειται να βρεθεί στον δρόμο. Δεν ζητώ χρήματα, αλλά κατανόηση και μία παράταση προκειμένου να εξασφαλίσω μία άλλη στέγη για την οικογένειά μου», είπε ο νεαρός πατέρας μιλώντας στον Ταχυδρόμο.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις